28 Ocak 2024 Pazar

Galatasaray tarihinin transferde en hareketli haftalarından birini yaşayacağız


Transfer süreci karışık. Maalesef yaz döneminin acı faturası. Kaybedilen senkron yakalanmaya çalışılıyor. Boey satışını ayrı tutarak, takımdan ayrılması gereken isimlerden bazıları adına da hareketlilik var. Tete için teklifler olduğu söyleniyor, Ziyech'in Suudi Arabistan'a gidişi ihtimal dahili. Assignon için oluşan gündemde, Ndombele'nin de Rennes'e gidişinin ihtimal olduğu yazılmış. Angelino / Roma transferi de belki bu yazı yayına girmeden önce gerçekleşmiş olabilir. 

Avrupa listesine 3 yeni isim yazabiliyorsun. Transfer yapmana rağmen, belki de Avrupa için kadron zayıflayacak. Bu da önceliğini lige kırabilir. Sağ / sol bek hamlelerini bekliyoruz. Boey'den ciddi bir kaynak oluşturuldu, mutlaka orta saha hamlesi de olacak. Tete üstüne Ziyech de gidebilir derken, kanat transferi dahi gündeme gelebilir. Bakambu için bile teklif var. Galatasaray da yeni sezon için düşünmediği bazı isimleri şimdiden değerlendirmeyi düşünüyor gibi. Yeni sezona girerken bu teklifler gelmeyebilir.

Maaş baremi de yükselmişti. Ndombele, Angelino, Ziyech ve Tete'den oluşacak maaş boşluğu da büyük olacak. Yerli isimler konuşuluyor, nedeni biraz da maaşları aşağıya çekmek ve yeni sezonda 12'ye düşecek olan yabancı sınırına alışmak. Bu hareketliliği maalesef destekliyorum. Maalesef diyorum, keşke böyle olmasaydı. Yaz döneminin acı faturası bu. Ocak ayında bu denli transfer hareketliliği sağlıklı değil ama yapacak bir şey yok işte.

Abdülkerim Bardakcı, Nelsson ve Barış Alper Yılmaz gibi futbolcular için de ciddi teklifler var. FM'de olur ya, bir anda tüm takımınıza herkes talip olur ve elinizden bir şey gelmez. Futbolcular da gitmek ister. Neyse ki bizde topyekun bir göç isteği yok. Kalması gereken isimler kalacak, gitmesi gerekenler gidecek, Boey'e gelen gibi bir teklif daha gelirse de hayır denilemeyecek. Elde kaynak olsa da, kısa bir süre kaldı. Galatasaray tarihinin transferde en hareketli haftalarından birini yaşayacağız.

Daha önce de söyledim. Ocak transferinde, hele ki son günlere doğru gelmişken kimse sana iyi futbolcusunu bırakmaz. Bayern Münih, nasıl Boey için kesenin ağzını açtıysa, sen de açmak zorundasın. Potansiyel bir isme gitsen şu an fiyatı en az x2. Fırsat kovalasan da imkanlar sınırlı. Bu kaynağa yazın ulaşsan şartlar farklı da, Ocak ayı için böyle değil. Forvette Diagne'yi almak zorunda olduğumuz dönemi hatırlayın. Öncesinde kimleri kimleri konuşmuştuk.

10 yorum:

  1. Açıkçası Tete, Angelino, Ziyech ve Ndombele'nin gitmesi eksiklikten ziyade artı yazacak. Ali Turap, Eyüp, Baran ve Efe'nin önü biraz olsun açılacak. Alınacak 3 oyuncu da nokta atışı olur umarım.

    YanıtlaSil
  2. Son hafta gelen oyunculardan pek hayır görmedik umarım panik yapıp Ozan Kabak'tan gelen parayı harcadığımız şekilde harcamayız Boey'in parasını

    YanıtlaSil
  3. Tete potansiyeli yüksek bir oyuncu. Bizde olmaması başka yerde olmayacağını anlamına gelmiyor. Sonraki satıştan pay ile göndermek doğru olur. Ziyech ise bir var bir yok. Karakter olarakta aidiyeti düşük ve para kazanılacaksa gidebilir. 6-8 bölgesinde Torreira,Kerem D. , Berkan, Oliveria,Kaan ve Eyüp var. Ndombele gitse iyi olur. Gereksiz maaş yükü.Bu arada gelecek sezon sağ kanatta Türk alternatif gerek. Yunus Akgün umarım döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka yerde olabilir, büyüyebilir elbette. Potansiyelini asla kötülemem. Burada olmayacak maalesef, sıkıntı bu.

      Sil
  4. 30m€'ya hayır denilemez tabi ama boey'in gidişi çok büyük bi güç kaybı. çünkü takımın temel taşlarındandı. bizim takımı ayakta tutan arka taraftaki oyunculardi. özellikle de boey, apo, torreira başta olmak üzere muslera, nelsonn, kaan, sanchez gibi isimler bu takımı ayakta tutan oyunculardi. yoksa bu takımı hücumdakiler taşımıyor. tamamen savunmadaki sağlam adamlar başarımızın temelini oluşturuyorlardı. şimdi o temel taşlardan birini kaybettik. aynı zamanda aidiyet duygusu da yüksek bi isimdi. şahsen üzüldüm gitmesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Ben sevindim. Hem rakam büyük, hem de gelecek adına birçok kapı açacak, herkes için bir de. Tabuları yıktı.

      Sil
  5. Valla en büyük korkum solbeke acuna yı sagbekede cedric soaresi alırlar diye korkuyorum yaparlarsada şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum o tarz bir yapılanma içine gidileceğini.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir