27 Ocak 2024 Cumartesi

Galatasaray'ın Boey'in transferi ile bu listede öne geçmesi gelecek adına ümit verici


Badou Ndiaye'yi 16 milyon avro'ya satışımız da büyük işti. Tabi 6 ay öncesinde 9 milyon avro verip transfer edildiğini de unutmayalım. O gün mesela Badou Ndiaye yerine de transfer yapılmamıştı. Donk'la yola devam edildi ve şampiyonluk geldi. Bugün mutlaka Boey yerine transfer yapılacak olsa da, biri gitti ve öldük diye bir durum olmamalı. Sol bek eksik diyoruz, başka bir performans parlıyor. Sağ bekte te aynı. Son haftalarda Boey'in yokluğunu da sıklıkla test ettik.

Marcao transferi de sıklıkla anılır oldu. O gün de yazdım, ederine gitti. İsyan vardı, daha büyük paralar hayal ediliyordu. Marcao'nun durumu Boey ile bir değil maalesef. Marcao'nun mental yapısı, çalışkanlığı, iş ahlakı farklı. Potansiyeli elbette yüksek de, çıkabileceği seviyeyi de tahmin ediyordum. Bunu Avrupa'lı da görüyor. Futbolcunun yaklaşımı da mühim burada. Doğru zamanda, olabilecek en iyi fiyata gitmişti. Bugün de zaten felaket halde. Bu transferin zamanlaması mükemmeldi.

Boey ise farklı. Hedefi var, çalışkan, uğraşıyor. Kulübünü de asla zor durumda bırakmadı. Galatasaray'a kazandırdığı uzun yıllar unutulmayacak. Şampiyonlar Ligi'nde etiketi yedi ve talep edilen bir futbolcu oldu. Bayern Münih de bu yaşta bir futbolcunun çıkabileceği en büyük seviyelerden. Fırsatı kaçırmadı ama Galatasaray'a da kazandırmasını bildi. Bayern Münih'te göstereceği performans da, bundan sonraki satışlarımız için önemli bir kıstas olacak.

Marcao'da bunu başaramadık. Kötü performans gösteriyor, sık sakatlandı. Boey ise iyi performans verip, çıkışına devam ederse, elinde bulundurduğun diğer potansiyellerin de önünü açacak. Bu satış bizler adına kritik eşikti. Yıllardır en çok eleştirdiğimiz nokta bu. Fenerbahçe'nin iddialı satışlarını yıllardır izliyoruz. Ortada başarı olmasa da, satış kısmını bir şekilde gerçekleştiriyorlardı. Galatasaray'ın Boey'in transferi ile bu listede öne geçmesi gelecek adına ümit verici. Devamını getirmeliyiz.

Nelsson, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu gibi potansiyel barındıran futbolcularımız var. Hepsine talip var ve şu an için önerilen rakamlar mutlaka artacak. Bu isimlerin sayısını arttırmak gerekiyor. Boey'dan gelecek parayla yeni yatırımlar yapıp, onları da parlatacaksınız. Elinizde iyi bir scout ekibi var ve oraya ne zaman güvenilse boş atmadılar. Boey kusursuz bir örnek oldu. Çok uzun yıllardır oradalar. Ellerindeki data kimde olabilir?

10 yorum:

  1. Mental olarak güçlü oyuncularımız var. Kerem, Barış ve Nelsson'u bunlara örnek verebilirim.Abdulkerim de bu performans ile devam ederse yaşı 29 olmasına rağmen iyi bir transfer yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar tabi. Sonraki transferlerinden ciddi rakam kazandırabilecek birçok futbolcumuz var.

      Sil
  2. Hem Bayern, hem Boey hem de Galatasaray için riskli bir transfer oldu. Galatasaray iyi bonservis aldı fakat şampiyonluğu tehlikeye attı. Boey bir dünya devine gitti fakat alışmak için zamanı yok. Bundesliga ve ŞL de en kritik maçlarda performans vermesi gerek. Kolay değil. Bayern ise çok iyi bir oyuncu aldı fakat yüksek bir bonservis bedeliyle. Galatasaray taraftarı olduğumuz için bizim açımızdan bakacağım. Biz hayır diyemezdik. Başka seçeneğimiz yoktu. Biz nasıl anadolu takımlarındaki iyi oyunculara çöküp alıyorsak Bayern de bizim oyuncumuzu alır. Büyük balık küçük balığı yutar. Futbolun ve hayatın gerçeği bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluğu ateşe atsan dahi, Boey'in getirisi için değer. Böyle bir para yok çünkü.. Hayır diyemezsin.

      Sil
  3. yanılmıyorsam boey geçen seneki bi röportajında avrupa'nın en iyisi olmak istiyorum gibi bişey demişti. çok uçuk bulmuştum onun bu hayalini. meğer boşa konuşmamış, kendini biliyormuş. inşallah olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir fırsat çıktı önüne ve değerlendirdi. Umarım çok başarılı olur.

      Sil
  4. çok can alıcı bi soru soracağım :) şöyle çarpışarak, boğuşarak, didişerek bi ikili mücadele içine girseler boey mi alır barış alper mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başa baş geçer. Boey'in atletizmi var, Barış Alper'de fizik güç.

      Sil
  5. Boey'nin gidişi bir tek Avrupa performansımızı etkiler. Onun bonservisiyle 3 nokta atışı potansiyelli oyuncu alırsak, uzun vadede kazanacağız. Okan hoca artık sistemi oturttu, hücumda taşlar yerine oturursa sistemde büyüyecek daha çok oyuncu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka etkiler de böyle bir teklif geldiği an yarını düşünmeden kabul etmek durumundasınız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir