27 Ocak 2024 Cumartesi

Lorenz Assignon & Galatasaray, doğru akıl


Boey'in satışı ile ciddi bir gelir elde etmiş olsanız da, Ocak ayının bu döneminde transfer yapabilmek hala kolay değil. Avrupa'da transfer bitmek üzere ve kimse iyi futbolcusunu kolay kolay bırakmaz. Rakamlar bir anda x2 olur, hele ki potansiyeli yüksek futbolcular adına. Boey'den elde edilen gelir de bunun bir örneği. Boey'in satış ihtimalini önceden düşünüp, bugün için hamle yapabilmen gerekli. Çıkan isimlere bakınca da, Galatasaray bu ihtimali öncesinde düşünmüş.

Sağ bek transferi adına 2 yol vardı. İlki o mevki için "tecrübe" diyerek, geleceğe dönük yapacağı hamleyi yaz ayına bırakmak. Şu miktar yazın ele geçmiş olsa, 0'dan dahi takım kurarsın. Öyle bir para. Dubois'i geri döndürmek ya da Zeki Çelik'i transfer etmek, vermiş olduğum tecrübe örneğine örnek. Ya da kesenin ağzını açıp, geleceğe dönük hamleni şimdiden yapmak. Lorenz Assignon'u transfer etmeyi düşünerek, 2. yola girdik gibi görünüyor.

Bu transferin oluru, futbolcunun takımdan ayrılmak istemesinden dolayı. Son haftalarda kadroda olmaması da bu yüzdendi. 23 yaşında, potansiyeli yüksek bir sağ bek. Rennes, büyük bir futbolcu fabrikası. Boey'i de oradan transfer ettiğimizi unutmayalım. Assignon da bu değerlerden biri ama futbolcu ayrılmak istiyor. Şu aşamada da Galatasaray ciddi bir aday. Maddi imkanı var, yana yakıla da sağ bek arıyor. 

Boey'in çalışkanlığı ve savunma yönü çok daha ön plandaydı. Assignon da atletik özellikleriyle ön plana çıkıyor ama hücum yönü Boey'e göre daha ön planda. Belli bir orta kalitesi var. Boey'in en önemli eksiklerinden biriydi. Bu özelliği de orta saha orjinli olmasından kaynaklı olabilir. Orta saha başlayıp, forvete geçiyor, devamında sağ beke devşiriliyor. Galatasaray'ın oyununda bekin yapacağı pres katkısı değerli. Bekleri bir anlamda kanat gibi kullanıyor ve sık sık rakip yarı sahasına koşu atmalarını bekliyoruz. Assignon'la da bu sağlanacaktır.

Gelişime açık, ilerlemesi gerekiyor. Hamle hataları olabiliyor, biraz kırılganlığı da var. Boey ise yaşına göre daha olgun. Özellikle de son 2 yılda sağladığı gelişim büyüktü. Büyük paralar kazanıp, sonrasında yatırıma devam edeceğiz. Sonra yine büyük kazanıp, bir yatırım daha. Çark böyle dönecek. Galatasaray'ın bu aklı sürdürmesi gerekiyor. Yıllardır konuşulur ama ilk kez doğru, içe sinen bir adım atıldı. 

11 yorum:

  1. Bu tip geleceğe dönük transferler şart. Tempolu ve orta kalitesinin yüksek olması avantaj.Her transfer tutacak değil ama bu yöntemden vazgeçmemek gerek. Nelsson ve Boey tuttu. Cicaldau ve Morutan tutmadı. Yine de Morutan'dan ciddi para kazandık. Bu dört oyuncuya 19-20 milyon euro verdik.Sadece Boey transferi ile daha fazlasını kazandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada Burak Elmas yönetiminin tek doğru stratejisi bu tip oyuncuları transfer etmekti.

      Sil
    2. Rumenler harici gelen potansiyelli isimlerin kazancı büyük oldu.

      Sil
  2. İstatistik karşılaştırmalarına baktım Assignon çoğu konuda Boey'in gerisinde görünüyor. Gerçi oynadıkları ligler arasında dağlar kadar kalite farkı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey da ama geldiğinde adı anılmıyordu. Yatırım sonuçta. Boey dediğin adam bugün 30 milyon avro :) Bu paraya nasıl sağ bek alalım :)

      Sil
  3. Sağ bek, sol bek bence ikisi de lazım. Hangisi acil derseniz ben sol bek derim. En azından sağ bek için Kaan, Barış'ın sene sonuna kadar götüreceğini düşünüyorum. Böylece bu işi yaza bırakırsa daha uygun fiyata böylesine genç adamları alırız bence. Ama sol beki pas geçmemek lazım. Hele de artık para geldikten sonra.
    Aynı şekilde 10 numara hamlesi de bence şampiyonluğu getirecek hamle olur. eğer doğru adamı bulabilirsek istediğimiz gol katkısı da gelir. Zorlandığımız Anadolu maçlarını kolaya döndürebiliriz.
    Sol bek + 10 numara ile biten bir transfer bence bizi şampiyon yapar.
    8 numaraya baktığımızda; Kerem D'nin yükselen formu var. N'dombele yetersiz olsa da iyi kötü artık rotasyon oyuncusu oldu. Eyüp de rotasyona girdi. Hatta Kaan'ı da oraya yazdığımızda elimizde ciddi bir oyuncu grubu var. Sergio''nun da sanki Mart ayında takımda yerini alacağını düşünürsek ben olsam bu ekiple yola devam edip; hayalimizdeki 8'i yaza bırakırdım.
    Bugün itibarı ile kadroya bakıldığında 4 temel eksik görünüyor: Sol bek, orta saha, sağ bek ve 10 numara. Kalan koltuklar bence dolu. 4 kişinin ikisini şimdi ikisini de yaza alıp gelecek sene için de iddialı oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek de şart bence. Kaan Ayhan'ı orta sahada, Barış Alper Yılmaz'ı kanatlarda kullanabilmek adına. Net sağ bek de gerekli.

      Sil
  4. Tarz olarak doğru bir hamle. Fizik olarak iyi ve atletik oyuncular Türkiye'de iş yapar. Hücumcu bek de bize çok fayda sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa Ligi de bu anlamda bize çok uyuyor..

      Sil
  5. Boey de gidince iki bekte de transfer ihtiyacı farz oldu. Sağ bek için az çok isimler belli oldu ama sol bek hala soru işareti. Hazirana kadar ads'den ayrılan rodrigues'e tamamım ben. Ayrıca bence 10 numaradan önce sağ kanat için de transfer lazım. Eğer Tete'ye teklif gelmişse satılmalı. İmkanlar oluşursa da Zaniolo geri alınmalı. Ayrıca keşke Batshuayi bizde olsaydı. Bakambu gibi de değil, direkt 11 oynayacak kalitede biri. Bizde olsaydı en az 5 puanımız daha olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek işi şimdiye çoktan çözülmüş olmalıydı..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir