6 Ocak 2024 Cumartesi

Albert Grønbæk & Galatasaray, 4-3-3'ün 8 numarası


Transferde en başından bu yana fikrim sabit. Yatırım adı altında transfer yapmak ve biraz da geleceğe oynamak gerekiyor. Takım etiketten geçilmiyor, "yıllık ücret" anlamında maliyet yükseldi. Örneğin Zaha. Bonservisi yok diyoruz da, ciddi bir maaş bağladın sonuçta. Bu tarz futbolcu da alabilirsin, konu o değil. Bu işin bir dengesi var. Geçen sezona göre fark biraz daha "takım" olgusunun sarsılması. Kadro dengesi şaştı, beklenti duyulan futbolculardan istenilen katkı alınamadı.

10, 8 ve sol bek transferlerini konuşuyoruz. Araya ekleme olur mu bilmiyorum. Avrupa için 3 yeni isim bildirebiliyorsun. Bu 3 pozisyona yapacağın hamleleri Avrupa listesine eklersin. Benim için en önemli ihtiyaç 10 numara, sonrasında sol bek, en son 8 numara. Tabi 3 pozisyon için de gereklilik büyük. 8 numara söz konusu olduğunda da kendimce gereken tarzı yazmıştım. Tempolu, oyunun 2 yönünde var olabilecek, dripling özelliğiyle öne çıkacak bir isim lazım.

Albert Grønbæk ismi konuşulur olmuş. 22 yaşında, Bodø/Glimt forması giymekte ve önemli bir potansiyel. Potansiyeline bağlı da maliyeti var. Galatasaray'ın da Ocak transferinde bonservis maliyetinden kaçınmaması lazım. Limit açılmıştı diye aklımda. Yatırımlık, gelecekte sana ciddi kazancı olacak futbolcuların peşinde olmalısın. Bu gençlerin de takımın temposuna katkısı olacaktır. Pres takımıyız diyoruz, hareketliliği ön planda tutmalıyız.

Grønbæk de aslında 4-3-3 için iyi bir 8 numara. 4-2-3-1'in 8'i diyebilmek için "savunma" yönü noksan kalır. Müthiş bir driplingçi, topla çok hareketli, dikine iyi oynayan ve hücuma daha yatkın. Bu transfer gerçekleşse derim ki 4-3-3'e dönülüyor. Başka bir formasyon oynamak güç çünkü. Eldeki 8 numara profilleri de 4-3-3 oynamaya daha yatkın aslında. Ndombele'den alınamayan o dripling etkisi, Grønbæk'ten alınmaya çalışılır. 

Bu transfer için çift haneler konuşulur. İddialı talipleri var ve bahsedilen paraları da eder. İmkansız olarak görmüyorum. Yatırım düşünülüyorsa, bu bonservis verilebilir. Yıllık ücreti düşük olacağından, gelecekte sana kazancı mutlaka daha büyük olur. 4-2-3-1'e uyduramayız ama, 4-3-3'e dönmek gerekir. 4-3-3'e dönülürse nefes alınacağını ve elde olan 8 numaralardan da beklenen katkının alınmaya başlayacağını düşünüyorum.

17 yorum:

  1. evet ve adı geçenlerin çoğu böyle. sonra gelecekler "aa bu da bekleneni veremedi" olacak. okan hoca 433 karşıtı maalesef. yoksa emin olun "sergio - lucas - midjö" üçlüsü de başka olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşıtı da Başakşehir'de niye kullandı bu formasyonu?

      Sil
    2. başakşehir hep 4231 oynadı. orta ikili bazen mahmut - topal bazen mahmut - irfan can bazen topal - irfan can . 10 numarada ise aleksic vs

      Sil
    3. CL'de 4-3-3 oynamışlığı çok. Berkay Özcan - Ick - Alexis ile. Klasik 6 kullanmadı bile çoğu zaman.

      Sil
  2. Okan hocanın gerçekten oyuncuları tanımak ve anlamak konusunda ciddi sorunları, sahadaki oyuna yönelik ise ciddi takıntıları var. Kafasında bir oyun şablonu var ancak elindeki oyuncu grubunun özellikleri buna uymuyor o ise ısrarla kafasındaki şablonu uygulamaya çalışıyor, bunda da bir esneklik göstermiyor. Zaman zaman oyuna ikinci forvet alıp çift forvete dönüyor gibi gözükse de değişiklikler uygun yapılmadığı için sadece forveti alınca çift forvet oyununa döndüğünü düşünüyor fakat orta sahayı boşalttığı ve uygun yerleşim yapmadığı için üretkenliği düşüyor takımın ve çok fazla hücum yemeye başlıyor. Bunlar bir sistem dahilinde değil de panik hamleleri olarak görünüyor o süreçte de. Halbuki şablon takıntısından vazgeçip sezon içerisinde 433 4231 343 gibi farklı dizilimleri denemiş olsa eldeki oyunculardan daha fazla verim alması olasıydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da bu başarılar nasıl geliyor. Her futbolcu neden bu adama bayılıyor, sırtında taşıyor. Elindeki oyuncu grubu düşündüğü oyunu oynayamadığı için pres oyununa geri döndü hoca.

      Sil
    2. Böyle zorlamaya gerek var mıydı peki? Pres oyununa dönmek yerine formasyonu 433 e dönse daha kolay olmayacak mıydı? Her zaman düşündüğünü oynayamazsin biraz da eldekine göre oynayacaksın. 4231 de pres oyunu oynamaya calisacagina 433 e dönse bugün başka bir şey konuşuyor olurduk.

      Sil
    3. Olabilirdi tabi, bu konuyu ben de eleştirdim. Demirbay ve Ndombele'nin gidişatı şu an iyi. 4-3-3 yine opsiyon.

      Sil
  3. 4-3-3'e dönmeyiz. Okan hoca maç içinde bile dönmüyor o dizilişe. 4-2-3-1 bence daha da iyi zaten. buna uygun oyuncular bulmalıyız. şu an torreira yanına tam belhanda tarzı bi oyuncu lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne anlamda daha iyi 4231 acikalayabilir misin biraz?

      Sil
    2. 4-2-3-1 hücum dizilimi, o açıdan iyi. 4-3-3 konusu orta saha profillerimize uyuyor ama hücumdan da -1 anlamına geliyor.

      Sil
  4. 4-2-3-1 okan hocanın en iyi bildiği ve uyguladığı sistem sorun yapılan transferlerin bir bölümünün katkı verememesi birde takımda özellikle ortasahada dinamizm sıkıntısı var 3 tane genç ve dinamik oyuncuyla takımın havası değişir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca pas oyunu diye yola çıktı, yeni transferler istediği seviyede olmayınca geçen sezonun oyununa geri döndü.

      Sil
  5. (Emre)
    Nicolas De La Cruz var tam aradigimiz 8 numaraydi bence. 26 yasinda uruguayli. 14 milyon Euro'ya River plate'den Flamengo'ya transfer oldu yeni. River de 13'e almisti Uruguaydan. Bizde cekinmememiz lazim bøyle bonsveris bedellerinden. Zaniolo,Bruma, Badou gørduk zararsiz, hatta kazancli cikiyoruz. Brezilya, Arjantin, hagta uruguay'dan da direk transfer yapilmali. Korkulmamali. Herkes Avrupa da kendini kanitlamis oyuncu olmasi gerekmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FM'den biliyorum onu da. Hiç alıcı gözle izlemedim :) Ama yatırımlık isimler almamız gerekiyor, o doğru.

      Sil
  6. Alıp oynatıp biraz parlatip satılabilecek futbolculari araştırmak lazım fakat senin yazına bakilirsa bizim takımda 2 orta sahadan biri olarak zor olabilir. Bunu düşünerek almak lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir