20 Ocak 2024 Cumartesi

İlk 11'de senkron nasıl sağlanır bunu konuşalım


İlk 11'de senkron nasıl sağlanır bunu konuşalım. Şu an en büyük sıkıntı "istikrarlı bir 11'in" olmaması. Hoca da ne yapsın, sürekli denemek durumunda ve birilerini kazanmaya çalışıyor. Bu haftalar çok fazla arayış yapmak için doğru değil. Artık bir 11 oluşturup, üzerinde ısrar etmeli. Hala transfer gelmemesi bu arada hayal kırıklığı. Senin eksiklerin uzun zamandır belli çünkü. Limit diyen var, bazıları gitmeli diyen var da, iş yine fırsat beklemeye dönmesin. Geç kaldık maalesef.

Galatasaray'ın 10 numara ve sol bek ihtiyacı bulunuyor. 8 numara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Torreira / Berkan Kutlu 6'yı, Kerem Demirbay / Eyüp Aydın / Oliveira da 8 numarayı götürür. Oliveira da 2-3 hafta içinde dönecekmiş. Satma ihtimalin olmadığı için alternatif olarak tutacaksın. Ndombele'yi denklemden çıkarıyorum artık. Kerem Demirbay'da ısrarcı olunursa, gayet iyi bir 8 numara olduğunu gösteriyor ve kariyerine bakınca aslında kanıtlama içine girmesine de gerek yok.

Barış Alper Yılmaz'ın bek performansı gayet iyi ama ona kanatlarda ihtiyaç var. Kerem Aktürkoğlu'nu sol kanada kaydırıp, Barış Alper Yılmaz'ı sağ kanatta kullanmalı ve ısrarcı olmalı. Geçen sezon Rashica'nın rolünü o üstlenmeli ve bu da senkronu yakalama yolunda en önemli adımın. Rashica'nın enerjisi, oyun içi katkısı, ön alan presi aranıyor. Barış Alper Yılmaz'la hem bunları yakalayıp, hem de onu soldan gelecek kenar ortalarında, rakip ceza sahası içinde 2. forvet gibi kullanabiliriz. Ümraniyespor maçında attığı gol bunun iyi bir örneği.

10 numara transferi lazım. O transfer gelene kadar Mertens'e muhtaçsın. Mertens'i üst üste 11 oynatmak sağlıklı olmadığından, o pozisyona hamle gerekir. Orta saha / hücum arasında bağlantı kuracak, rakip ceza sahası çevresinde bitiriciliği yüksek bir 10 numara lazım. Kamada deniyor, çok doğru hamle olur. Pasalic biraz daha 8 özellikli ama onu da 10 gibi kullanabilirsin. Ön alan presini ve hareketliliğini temel olarak alıyoruz.

Sol bek hamlesi de, Barış Alper Yılmaz'ı kanada atmak için gerekli. Yerli gelirse ihtimal tek, Rıdvan Yılmaz. O da teknik ve hücum özelliğiyle öne çıkan bir bek. İdolüm Angelino derken, tarzlarının benzediğini söylemek lazım. Yine de genç oluşu, potansiyeli beni umutlandırıyor. Beşiktaş günleri aklımda. Yabancı olursa da, Boey'in sol bek şubesini bulmak gerekiyor ama bu dönem o tarz bir futbolcunun maliyeti olabildiğince uçuk.

Muslera
Boey Davinson Abdülkerim Rıdvan
Torreira Demirbay
Barış Kamada Aktürkoğlu
Icardi

Kamada ve Rıdvan Yılmaz'ı aldık diye düşündüm ama isimler değişebilir. İlk 11'inde 5 tane yerli statüsünde isim var. Buna takılmam, yabancıların çoğunu kenarda tutabilirsin. Bilinmezlik de var tabi, kim gider, sürpriz ayrılıklar yaşar mıyız? Ona göre de strateji değişebilir. Tüm bunları da bugün düşünmemek lazımdı. Planı öncesinde yapıp, hamleler çoktan gerçekleşmeliydi. 2 tane transfer konuşuyoruz sonuçta.

11 yorum:

  1. Zaha ve Tete biraz yedek kalmalı. Barış sağ kanatta oynarsa Mertens de oynayabilir. Barış 'ın defansif özelliği ve temposu Mertens'in rahatlamasını sağlar. Kerem solda oynarsa kendine gelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kalmalı, kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz olmalı. Bu sayede bir şeyler oturur diye düşünüyorum.

      Sil
  2. bu yazdığın kadro mümkün değil şampiyon olamaz.

    YanıtlaSil
  3. O degil de Karagumruk Basaksehir macini izledim Dubois yine iyi oynadi, ne yapip edip getirip bek sorununu kökten cözmemiz lazim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu dubois i göndermeden önce düşünecektin.

      Sil
  4. Ben hala tetenin potansiyeline inanıyorum kazabilsek en iyi transferimiz olacak hamza akman 8-10 numara alternatif olabilir baran demiroğlu forvet olarak ısrar edilmeli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanıyorum ama şu an bize lüks kaçıyor..

      Sil
  5. Ligin ilk yarısı boyunca maçlarda maksimum 10-15 dakika iyi oynadık ve durum bu. Ligde 2 puan farkla ikinciyiz. Oyunu Biraz yükseltsek açık ara şampiyon oluruz. Bunun için gelenlerden önce birkaç kişinin biletini kesmek daha doğru hamle olacaktır. Bu işe de Ndombele ve Zaha ile başlamak gerekiyor. Cidden çok gamsız ce umursamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor karşısında senkron oturdu, görüntü değişecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir