21 Ocak 2024 Pazar

Trabzonspor 1-5 Galatasaray, nihayet senkron oturdu


Galatasaray bırakmadığı sürece, kimse psikolojik üstünlük alamaz. Galatasaray'la girişilen şampiyonluk yarışında psikolojik üstünlük daima bizim elimizdedir. Fenerbahçe'nin Samsunspor'da kaybettiği puan sonrası, Trabzonspor deplasmanı Galatasaray adına "şampiyonluk" yolunda verilecek en önemli mesaj maçına dönmüştü. Sezonun en iyi maçı ve farklı galibiyet. Bu maçın muadili de geçen sezonun Başakşehir deplasmanıdır. 

Israrla "senkron" diye yazıyordum. Galatasaray 11'inde senkron olmaması en önemli sıkıntıydı. Roller belli değil, sürekli arayış var ve bu da sizi istikrardan uzaklaştırdı. Okan Hoca'nın kafasında bir oyun var ve bundan ödün vermiyor. O zaman da bu oyunu iyi oynayacak isimlerle sahada yer alacaksın. Mevcut kadro içinde Mertens'in 10, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ın da kanatlarda olması kaçınılmazdı. Zaha da Icardi'nin yokluğunda forvet rolünü müthiş oynadı.

Zaha'dan beklentimiz bu. Takımı sürüklemesi, bu tarz zorlu maçları kazandırması gerekiyor. Bitirme noktasında iyiydi, seni rakip yarı sahada tuttu. Halil Dervişoğlu'nun yapamadığı bu işte. Mertens, bağlantıyı kurup, Barış Alper Yılmaz'la da Eren Elmalı'nın kanadını süpürdük. Kanatlara atılan ters toplar etkiliydi, alanı iyi kullandık. İlk yarıdaki final anlarını kötü geçsek de, oyun olarak ipler hep bizde kaldı.

2. yarıda ise o final işleri gelmeye başladı. Kerem Aktürkoğlu'nu da kazandık mesela, gollerle döndü. İlk yarıda kötüydü, 2. yarıda ise ayaklandı. Ön alanda kaldın, çok rahat pas yapıp, topa hakim oldun. Torreira ve Kerem Demirbay, belki basit pas hataları yaptı ama hattı da kıran onlar oldu. Merkezde de senkron oturdu yani, ideal 2'li bulundu. Ön alanda da aynı şekilde taşlar oturdu. Icardi de tam anlamıyla geri döndükten sonra, kalite olması gereken yere gelecek. Şu an tek eksik sol bek.

Trabzonspor'un eksikleri var. Merkezde çok defansif kaldılar mesela. Plan Galatasaray'ı durdurmak üstüne olsa da, fabrika ayarlarına döndürdüğümüz oyunla birlikte "baskı" sonuca götürdü. Zaha'nın da takımı sürüklemesi geçmiş haftalarda aranan "kalite" sorununun merhemiydi. Biraz geç olsa da, iyi zamanda ideal 11'i yakaladık. Bunun sonrası istikrar ve oynanan oyunu daha da güçlendirmek. Icardi'nin dönüşü ve sol bek transferiyle birlikte bu mümkün olacak.

33 yorum:

  1. Okan hoca Halil de bu kadar ısrar etmese belki hem Sivas i yener hemde maçlarda bu kadar acı çekmezdik. Galibiyet oyun güzel ama hala Ndombele ısrarı da anlamsız bu da arada kaynayıp gitmesin ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha'yı o maçlarda da forvete atabilirdi bence de.

      Sil
  2. Beklenen patlamayı en zor deplasmanlardan birisinde yaptık. Umarım bundan sonra senkron devam eder.Fenerbahçe çok kırılgan. Birkaç maç puan kaybedince psikolojik olarak çok geri gidiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun Başakşehir deplasmanı gibi bu maç. Muadili diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Zaha'nın attığı gollerden ziyade yediğimiz gol sonrası skor 3-1 iken verdigi tepki daha çok umutlandırdı beni. Takımı sahiplenmis gibi geldi. Umarım tek maçlık bir görüntü değildir bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oyununun farkında belli ki, düzeltmek istiyor.

      Sil
  4. zaha resmen beni sezon başından beri forvet oynatsaydın en az on gol fazla atardım mesajı verdi okan hocaya.. aktürkoğlu-torreira-demirbay-tete orta sahası ve zaha-icardi forvetiyle 4-4-2 denenmeli istanbulspor maçında..hem mertens te biraz dinlenmiş olur..ben bir tek onda düşüş gördüm bu maç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilirdi 2. forvet gibi. Hoca bu formasyonu Başakşehir döneminde kullanıyordu.

      Sil
  5. Kaan ve barış o kadar mükkemmel jokerler ki anlatamam Kaan stoper orta saha olabiliyor geri kalanları da barış olabiliyor kaleci hariç :) 5 tane Kaan 5 tane barışla takım dizebiliyoruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz jokerleri para ile almak hiç kolay değil..

      Sil
  6. Arkadaşlar bu akşam itibarı ile sezon açılmıştır. Siz eğer Galatasaray'ı Mart ayına kadar bitiremediyseniz o zaman geçmişler olsun. Aslan'a pusu kuruldu, ite çakala Aslan'ı ezdirmek için türlü alçakça ve haince işler yapıldı ancak Ali Koç'un trol düzeni bunu başaramadı ve başaramayacak. Kötülük kaybedecek iyilik kazanacak. Hak yerini bulacak!!!
    Galatasaray'lı takımına, hocana, başkanına sahip çık!. O kötü bu çöp şu gitsin bu gelsin değil 28 kişinin tamamına ihtiyacımız vardır!
    Herhangi bir transfer olmayacak ve yapılmayacak. Eldeki kadro devam edecek. Buna da herkes hazır olsun.
    18 kere direğe çarpan o toplar, uzaya giden vuruşlar gün gelir içeri girer demiştik. Allah'ıma şükür yine yanılmadık. Galatasaray bir harstır, duygudur, haslettir!.
    Gazamış başlamıştır. En zor sezonumuzu yaşayacağız. Karşımızda olanca gücü ile her türlü batıl'ı kullanmaktan çekinmeyecek bir ŞER cephesi vardır. Uyanık olun. SAhip çıkın. OKAN HOCAMIZA SAHİP ÇIKIN!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray inandı, bir anlamda dişine kan değdi. İnanmış bir Galatasaray karşısında da herkese geçmiş olsun..

      Sil
  7. Sol bek eksik. Sol bek kadar 10 numara da acil. Senkron oluştukça bu takım Avrupa kupasında en büyük favorilerden. Herşeyi konuşuyoruz ama lig zerre umurumda değil bizim bu sene Avrupa Kupası hedef olmalı. Kadro bunu istiyor. Şu kadro kurulmuş bu kadro varken de çıta en yüksekte olmalı. Mertens kaç maç daha bizi taşıyacak. Zaha iyi oynadı lakin maç seçtiği bariz açık. İstanbulspor maçında göreceğiz aynı formda devam edecek mi? Umarım devam eder ve artık bunları konuşmayız. Tete Ziyech ile sağ açık olmuyor olmayacak da. Barış Alper orada harikulade işler çıkardı. Ziyech den çıkılırsa sağ açığa da bir takviye gerekir. Kesinlikle Tete olmadı olmayacak da çünkü. Ziyech zaten bir var bir yok. Bu akşam Ziyech olsa bu oyunu oynayamazdık. Tete ile de bu akşamki oyun olmuyor. Rashia lazımdı Barış ile orayı kapatır eli muazzam rahatlatırdı. Olmadı, olmadıysa da ihtiyacın o olduğu gerçeği değişmedi. O tip bir oyuncu almamız şart. Zaha en iyi döneminde dahi olsa sol açık kerem sağlıklı olduğu sürece keremindir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 konusunda eldeki alternatifler ön plana çıktı ya da 4-4-2 ihtimali oluştu. Bence de ihtiyaç ama Ziyech de gitmiyorsa, 10 işi öncelikten çıkabilir.

      Sil
  8. İlk yarı da güzel bir oyun vardı ama ikinci yarı ilk yarıda yapılan hatalar da düzeltilince daha iyi görüntü çıktı ortaya. İlk yarıda uzun topları iyi oynayıp basit pasları verdik çok saçma sapan pas hataları vardı. İkinci yarıda bunlar çözüldü maçta çözülmüş oldu. Sezonun genelinde sol bek ve sağ açık eksik şekilde oynuyorduk. Hatta yer yer 10 numarada eksiktik. 11 kişi takımda 9 kişi oynuyorduk. Bu maçta tüm defolar ortaya çıktı resmen. Kaan Ayhan ve Barış Alper gibi oyunculara sahip olmak çok büyük bir şans. Boey yoksa ne yaparız düşüncesi de kafamda yok. Hatta sol bek transferinden sonra alternatif de içerden oluşturulabilir. Okan hoca çok önce yapması gerekeni bugüne kadar erteledi. Bir maçta senkron oluşmaz lakin ideal 11 bu diyip üstünde ısrar etmeli. Icardi tam anlamıyla iyileşene dek sahaya atılmamalı. Büyük değer büyük oyuncu kulübede olması bile büyük artı. Sol bek ve 10 numara acil durumda transfer istiyor. Son olarak Kerem Demirbay maşallah diyorum her maç üstüne koyuyor. Yukarı doğru ivmeyi aldı. Böyle de devam edecektir tahminimce. Titrek Ziyech ve Tete kanatlarda olmadığı sürece daha da efektif bir oyun ortaya koyacaktır Dayı. Bu akşam Torreira Barış Alper Boey pas üçgenleri kurdular Torreira atak başlattı sekenleri bile topladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarıda çok pas hatası vardı. 2. yarıda bu düzeldi. Oyun iyi, bu sefer bitirdin. İştah üst düzey. Vitesi açtık diye düşünüyorum.

      Sil
  9. Fernando Muslera > Günay Güvenç > Uğurcan Çakır.
    Tartışmaya da kapalıdır. Yerli sınırı da allahtan kalkıyor Muslera ölene kadar kalede kalabilir. Orada kumara lüzüm yok.

    YanıtlaSil
  10. sezon başından beri sürekli söyledim burda. zaha sol tarafta boşa harcanıyor. orada isterse sabaha kadar çalım atsın dursun, bişey ifade etmiyor. kaleden 150 metre uzakta aynı pozisyonda aynı oyuncuyu 3 defa çalımlamaya çalışıyordu. bu yeteneklerini rakip ceza sahasında ve çevresinde konuşturmalı. kerem yerine icardi'nin arkasında zaha oynamalıydi, kerem de kendi mevkisinde. şunun farkına sezonun 34. resmi maçında varmak çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de zaha nin özelliği bu, kolay çalım atar adam geçer topu atar driplingle yürür. Crystal palace ta bunları yapıyordu zaten bütün dünya adamı bu özellikleriyle biliyor. Nasıl oluyor da adam tüm futbol hayatını geçirdiği mevkinin adamı olmuyor şimdi sana göre?

      Sil
    2. Zaha şu an kolay çalım atamıyor, rakip eksiltemiyor. Geniş alanda yaşadığı problem var. Atletizmi eskiye oranla sorunlu. Kaleye mümkün olduğu kadar yakın oynatılması bence de doğru.

      Hakan Balta da futbol hayatını sol bekte geçirirken, sol stopere geçti ve kariyerini uzattı. Bir yaştan sonra mevki değiştirmek, en doğru yerde oynamak lazım.

      Mertens işte. Eskiden sol kanattı, sonra 9 oynamaya başladı. Bugün o pozisyonlarda oynatır mısın onu? Oynayamaz, çünkü hız ve tempo düştü. 10 numaraya kaydı, 37 yaşında hala ayakta bu sayede.

      Sil
  11. Bundan sonraki yerleşim nasıl olur ? Önde İcardi, sağda Barış bankolar. Kerem Sol olsa, Zaha da dünkü maçtan sonra artik forvete doğru kayar diye düşünüyorum. 2. forvet gibi oynar ama Zaha'da da 10 numara özelliği yok. Mertens de bu denklemde kenara geliyor gibi artı bi de 10 no transferi de gündemde. Ziyech dönerse Barış'ın yedeği olur. Tete de zaten Tete

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi arkasında Zaha mutlaka denenir ve sonrasına bakılır diye düşünüyorum.

      Sil
  12. barış'ı elimizde tutabileceğimizi pek sanmıyorum. en fazla 1-2 yıla transferi gerçekleşir. böyle bi fizik güç, avrupa'da bilr zor bulunur. vücudunu çok iyi kullanıyor, çok atletik bi yapısı var. tekniğini ve finallerini de biraz daha geliştirirse çok iyi yerlere gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutabildiğimiz kadar tutmak lazım. Alan bulacak takımlar adına müthiş silah.

      Sil
  13. 5 gol atmış olsak da hakemin rezil yönetimi bariz ortadaydı. Eyyam için elinden geleni yaptı. Kaldı ki Barış Alper yüzüne vurduğu pozisyonda Mehmet Aydın adamın ayağına basıyor. İlk hareket de ayağa basma. Sadece bunlar da değil. İlk yarı ne zaman geçiş yapmaya çalışsak faul ile durdurulduk. Bir tane kart çıkmadı. Bu hakeme rağmen kazandık ama yine susmamalı bunlara.

    YanıtlaSil
  14. Transfer yapılmayacak. 10 nurama vs de gelmeyecek. Gelmesine de gerek yok. Eldekileri kullansak bize yeter. Elimizdeki kapasiteyi uygun şekilde kullanalım yeterli olur. Eksikleri ancak kadrodan gidenler belli olduktan, satış yaptıktan sonra yazın transfer döneminde gidereceğiz. Buna alışmak lazım. Bu transfer obezitesine ve bağımlılığına da bir son vermek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yapılacak, mutlaka sol bek alınacak. 8 veya 10 için ise fırsat oluşursa hamle yapılır.

      Sil
  15. ndombele'nin rolü de bence belli oldu gibi. son 20 dk filan atacaksın oyuna. taze bi kan olarak yorulan rakip karşısında iyi iş çıkartiyor. diğer türlü 11'de başladığında nefesi yetmiyor, kendini ekonomik kullanmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda durması bile hata geldiği güne kıyasla kilosu fazla. Onu takımda tutmak huzursuzluk çıkartır. 37 yaşında mertens salmamış adam 27 yaşında futbolu bırakmış direkt postalamak lazım klübüne.

      Sil
    2. Ndombele kiloları yüzünden esnekliğini tamamen kaybetmiş. Eskiden çok esnek atletik bir oyuncuydu şu haliyle yeşil sahalarda ancak mangal yapabilir. Ona verilen süreye yazık Eyüp, Berkan gibi isimler varken lüzumsuz ona forma vermek.

      Sil
    3. Son 20 dakika için bile ağır bence :( Bana kalsa hiç kullanmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir