30 Ocak 2024 Salı

Eleştirdiğimiz Zaha'nın 27 maçta 10 gol 4 asisti var


Zaha'nın istikrarını eleştirdiğimiz oluyor. Bir maç izliyoruz, günün kahramanı. Diğer maçta ise varlığını hissetmediğimiz olabiliyor. Eleştiremeyeceğimiz noktası ise "özverisi" olur. En iyisini vermeye çalışıyor ve bu uğurda mücadelesi var. Zaha'yı da denklemin içine sokmak gerekiyor. Şampiyonluğun yolu buradan geçmekte. O rol nedir bilmiyorum da, çok bahsettiğim "senkron" hadisesini bozmamak gerekiyor.

Kerem Aktürkoğlu bir kanat, Zaha diğer kanat işi denendi. Kim sağ kanada geçse formu düştü. Kerem Aktürkoğlu merkeze geldi, Zaha da solda kaldı. Haftalarca bunu izledik, etkili bir Zaha izleyemedik. Bence 2 isim saha içinde birbirini çok bozdu. Zaha'yı forvette izledik, Icardi olmadığında opsiyon olabileceğini gördük ama kapanan takımlar karşısında o plan da yürümedi. Zaha için tek rol kalıyor, forvetin arkasında "2. forvet" olabileceği bir rol.

Orada da problem şu. Mertens'in bağlantısını ve hareketliliğini ararız. Mertens rakip ceza sahası etrafında çok hareketli ve topu aldığında da inanılmaz seri. Zaha ise biraz daha topu ayağında seviyor. Zaha'yı Mertens gibi bağlantıda kullanmak zor. O seriliği de gösteremez. Savunma yardımı konusunda elinden geleni yapar ama bambaşka 2 futbolcu. Icardi ve Zaha'yı birlikte kullanmak maçına göre ya da gidişata göre iyi opsiyon olsa da, Zaha'yı forvetin arkasında konumlandırmak da bence beklediğimiz etkide olmayabilir.

Bu yapıda Mertens olmazsa olmaz çünkü. Keşke imkan olsa da Mertens'in daha gencini alabilsek keşke. Onu da ekonomik kullanmıyoruz. Gaziantep FK karşısında çok eforlu oynadı ve bir noktadan sonra düştü. Kenardan hamle yapamıyoruz, kafayı çevirince Ndombele'yi görmekteyiz. Bu da Okan Hoca'yı zorluyor. Herkesi kazanmaya çalışırken, oyun anlamında bazı anlarda istediğimizi göremiyoruz. Yapacak bir şeyi yok, yeni isimler kazanmak zorunda.

Zaha'ya dönünce, Okan Hoca onunla alakalı en doğru rolü bulur umarım. Icardi ile de bir türlü uyum sağlayamadılar. Zaha tam vitesi arttırdı, Icardi'nin sakatlık dönemi geldi. Icardi de yeni yeni hareketlenmeye başladı ve bu 2'linin kalitesi belki de şampiyonluğun kaderini belirleyen unsur. Eleştirdiğimiz Zaha da 27 maçta 10 gol 4 asist olmuş. Bu gol sayısı daha da artacaktır. Kaliteyi belirleyen bir istatistik. En kötü haliyle dahi yapabileceği çok şey var.

10 yorum:

  1. rakip ceza sahasına yakın konumlanınca tabelayı yapıyor. sol tarafta harcanıyor ki zaten orası da kerem'in yeri olmalı

    YanıtlaSil
  2. kritik anlarda ani şutlarıyla goller buldu. eleştirsek de ciddi payı var bazı galibiyetlerde. hatta şu sezon özelinde "kritik" golleri icardi'den fazla olabilir.

    YanıtlaSil
  3. dünkü maçın ikinci yarısında olduğu gibi 4-1-4-1 ile sol kerem, sağ barış ve hem mertens hem zaha da ortada konumlanabilir. öyle aşırı riskli de olmaz diye düşünüyorum. ki arkada da torreira gibi bi atom karınca var. zamanında da saidou orada tek konumlanmıştı ve hatta orada santraforda iki kişi vardı, forvet arkasında tek kişi vardı. ikinci yarıdaki oyundan devam etmeyi düşünebilir okan hoca. ayrıca hem mertens hem de zaha savunma katkısıda veren oyuncular. top rakipteyken öyle eli belinde beklemezler. mertens 60 dk çok rahat çıkarıyor zaten. onun yerine de oyuna hamza akman'i atsa okan hoca tadından yenmez. yani mis gibi de oynanır 4-1-4-1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yönlü katkı verecek bir 10 numaran ve dripling özelliğiyle öne çıkan bir 8.5 numaran olsa, 4-1-4-1 öyle güzel formasyon ki..

      Sil
  4. (Emre)
    Macina gøre ilk 11 , ama daha cok Zaniolo gibi oyuna sonradan girmesi su an daha iyi. Ama maaşı yedekten gelen bir oyuncu maaşı degil malesef. en uygun rol su an bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübede kaldığı için isyan etmeyip, mücadele ettiği sürece sorun yok.

      Sil
  5. Henüz adapte olamadı. Adapte olmamış hali bu :) Zaha bu ligin içinden geçer adapte olsa.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir