13 Şubat 2024 Salı

2010'lu yılları süpürdüğü gibi, 2020'li yılları da süpürmeye devam edecektir


Türkiye'ye geldiğinde tek başınaydı, bugün 3 güzel çocuk sahibi. Galatasaray'da geçen uzun bir ömür. Bu ömrün her anı da tartışmasız lider, en iyisi. 37 yaşında olsa da devam eden bir gelişim. Ayakları kötü, geriden oyun kuramıyor diye eleştirilirken, kalecilik meziyetleri unutuluyordu. Bugün ise o eleştirilen ayakların ne denli geliştiğini, geriden oyun kurabildiğini görüyorsunuz. Geçen sezonu müthiş geçti, bu sezon çok daha iyi durumda.

Sezon sonunda biten sözleşmesinin uzatılması gerekiyor. Bunu her fırsatta yazmaya devam edeceğim. "Ayak kötü" yorumunun arkasına saklananların bir argümanı da, kaleciyi yerliyle geçmenin avantajı olacağı üzerineydi. Gelecek sezon ilk 11'de sınırsız yabancı işte. Muslera'yla devam etmeyip ne yapacaksın, daha iyisini bulabilme şansın mı var? Bu dönem elbette bitecek, biz de uzun süre zorlanacağız ama şu an devam edebilirsin.

Bu adamın en az 40 yaşına kadar gideri var. Mondragon'lu yılları hatırlayın, onun da en az 3-4 sezonu daha vardı bizde. Her sözleşme dönemi şartları zorluyordu, bıktırdı da, gittikten sonra da resmen fetret dönemi yaşadık. Mondragon ise kariyerine devam etti. Muslera ile Mondragon'u elbette kıyaslamayacağım. Muslera seviyesi bambaşka düzeyde. Muslera'nın da 40 yaşına kadar gideri var. 37 yaşında, gelişim sağlamaya devam eden bir kaleciden bahsediyoruz. Çok çalışıyor.

Ülkesine dönmek ister, başka planları vardır, bunu bilemem. Böyleyse de saygı duymalı. Böyle değilse de o sözleşmeyi uzatmalısınız ve bir süre daha onunla devam ederek, kaleci durumunu düşünmemelisiniz. Hagi mi Alex mi diyorlar, bence o kıyasta Alex'in yeri kalmadı. Hagi'den sonra bu topraklarda en büyük imzayı atmış yabancı futbolcu Muslera'dır. Büyük ve karşılıksız bir efsanedir. 2010'lu yılları süpürdüğü gibi, 2020'li yılları da süpürmeye devam edecektir.

Yerli kaleciye gerek kalmadı, yabancı düşünsen alabileceğin kim var? En iyisi zaten sende, niye devam etmeyeceksin ki? Muslera'nın devam etmek isteyeceğini düşünüyorum. Maaş konusu konuşuluyor, ücretinde de düşüşe gitmem. Aldığı rakamı hak ediyor çünkü, hala yüksek seviyede. Yaş ilerledikçe, sözleşme süresi düşer. 1+1 yıllık sözleşme önerilir, sonrasına bakılır. Sadece kaleciliği değil, liderliği, takım içinde etkisi de mühim.

Ziyech mevzusu açıklandı işte. Ödemelerin biraz aksadığı dönem, Ziyech'in oynamak istemediği, hatta oynamadığı bir gerçek. Futbolculara gidip diyor ki, idmana 30 dakika geç çıkalım. Muslera da diyor ki burada kimsenin parası kalmaz, idmana çıkıyoruz. Kimsenin de parası kalmıyor zaten. Bu sorunları çözüyor. Takım yıldız kaynarken, hepsi de Muslera'ya saygı duyuyor. Icardi ve Torreira başta olmak üzere.

14 yorum:

  1. yürüyen galatasaray

    YanıtlaSil
  2. Muslera en az 2 -3 yıl daha oynar. Maşallah nazar değmesin iyi bakıyor kendisine. Ondan iyisini bulmak imkansız.

    YanıtlaSil
  3. 3 yıllık sözleşme uzatıldığı gün 2 şampiyonluğumuz daha cepte bu kadar sonuca etki eden bir figür muslera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 2 yıl daha devam edilmeli diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Mukemmel yazı rakibin saniyorum 13 milyon Euro harcadi Livakovic'in iyi anlamda etki ettigi tek mac yok, hele bizim gibi CL oynasalardi elek olurdu, Muslera gibisini bulamayiz bulsak bile bu aidiyet kolay degil olusmasi da zaman aliyor en az 2 yil daha kalmali bence de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'yı bu topraklarda hiç tartışmaya bile gerek yok.

      Sil
  5. Eğer kendi istiyorsa kalmayı bence kesin uzatılmalı. Ben bu sene ki başarılı sezonun arkasında sözleşmesinin son yılı olmasına da bağlıyorum. Kalmasını çok isterim ancak 1 yıllık sözleşmelerle uzatarak gitmek bizim açımızdan çok daha iyi olur. Yazıda dediklerinin tamamına katılıyorum. Muslera seviyesinde birini bulmak imkansız bulsak da 20 milyon € para harcamak lazım. Yerli zorunluluğunun da kalmadığı yerde Muslera ile devam etmek en mantıklısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilmiyoruz işte, kimse de sormadı. Umarım devam etmek ister.

      Sil
  6. Hayatımda ilk ve büyük ihtimalle son kez kaleci forması almayı düşündürecek kadar büyük efsane

    YanıtlaSil
  7. 2 nesil izletti kendisini bir sene daha da kalması gerekiyor. Çok büyük karakter. Ne sakatlıklar atlattı geldi hatta. Çoğu oyuncu yaşadığı sakatlığın bir tanesini yaşasa şimdi ülkesinde olurdu. Heykeli dikilesi bir adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2020'li yılların yarısına geldi, devamını da bitirir gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir