14 Şubat 2024 Çarşamba

Oliveira'nın dönüşü, Eyüp Aydın'ın sürelerinden yememeli


Oliveira'nın erken dönüşünü beklemiyordum. En iyi ihtimalle Mart ayını görürüz diyordum ve bu sezona yönelik de bir beklentim yoktu. Gerçi hala yok. Oliveira'nın mevcut yapı içerisinde rolü, oyuna son 10 - 15 dakika girip, topa sahip olmayı gerektiren anlarda aksiyon alması. Topu tutar, pas yapar, biraz daha oyunu sakin kılar. Kerem Demirbay'ın yükselen formunda, onu kesebilecek bir 8 numara elimizde yok.

Ndombele'ye göre daha iyi bir alternatif olur. Ndombele'nin de neden hala süre aldığını bilmiyorum. Kimi diyor ki, şu kadar süre oynarsa kira bedeli bu, şu kadar süre oynamazsa kira bedeli bu. Haliyle de fırsat görülen anlarda sahaya atılıp, süre verildiği yazılıyor. Durum gerçekten böyle mi bilmiyorum da, hala süre almasının başka bir açıklaması yok. Kazanılmasının da esprisi kalmadı, sezon bitecek. Ndombele yerine Oliveira'yı tercih ederim.

Oliveira'nın dönüşü, Eyüp Aydın'ın sürelerinden de yememeli. Eyüp Aydın'ı rotasyonun bir ucuna ekledik ve kullanmaya başladık. Maçların son bölümünde oyuna girip, hem topa hakim olmanı sağlıyor, hem de enerjini yükseltiyor. Oliveira / Ndombele 2'lisi oyuna birlikte girecekse, Eyüp Aydın yine geri planda mı kalacak? Oysa iyi bir hava yakalamıştı. Bu kadar erken dönmesini beklemiyordum. Takımla çalışmalara başladıysa, süre de alır. Avrupa listesinde yer alıyor.

Nelsson ve Kerem Aktürkoğlu'nun da sakatlıkları ciddi değil. Abdülkerim Bardakcı da geri döndü. Ziyech'i yok hükmünde gördüğümüzü varsayarsak, tam kadroyuz diyebiliriz. Aurier ve Köhn de denkleme girdikten sonra, taşların yerine oturmasını bekleyeceğiz. Köhn'ü Sparta Prag maçında kullanamıyoruz, Berkan Kutlu sol bekte devam edecektir. Aurier de maç kadrosunda olur diyorlar ama çok fazla takımla çalışmadığı için 11 oynamaz. Bu 2 isim, Ankaragücü maçıyla birlikte 11'ê yerleşir. 

Muslera
Kaan Davinson Abdülkerim Berkan
Torreira Demirbay
Barış Mertens Zaha
Icardi

Nelsson ve Kerem Aktürkoğlu'nu Sparta Prag maçı için yazmamam, geçen maçta yaşadıkları hafif sakatlık kaynaklı. Aslında Kaan Ayhan'ı da bir an önce kenara almak lazım, çünkü sakatlığı var ve özveri gösterdiği için oynuyor. Durumu iyi değil aslında. Ankaragücü maçıyla birlikte, Nelsson ve Kerem Aktürkoğlu da 11'deki yerlerini alır. Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullanmaktan ödün veremeyiz. Maç içi başka da, 11 tercihi olarak kanatta başlaması şart.

10 yorum:

  1. a.gucu maçında nelsonn yerini alacaksa kesik yiyen kim olur ?

    YanıtlaSil
  2. Oliveria ilk 11 oynadığında kötü sonradan girdiğinde ise iyi görüntü veriyordu. Okan Hoca'nın elini rahatlatacaktır. Bu anlamda Eyüp ve Oliveria iyi alternatifler. Ndombele ise ümidim olmasada yedek olarak girecek yine. Aldığı paraya göre birşey vermedi maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarsızdı görüntüler. Geçen sezonda kaldı bir de iyi performanslar.

      Sil
    2. Ndombele hala takımın ihtiyacı şu haliyle bile büyük ihtiyaç o profil oyuncudan bahsediyorum Ndombele özelinde konuşmuyorum. Rakip yüklenip geride geniş alanlar bıraktığında takımda topu sürüp ofans hattı oluştuğunda pas atacak oyuncu yok. Çok iyi pasörler var ama topu çok iyi sürecek oyuncu ne yazık ki yok. Ndombele bu anlarda takımı da rahatlatacak bir oyuncu tarzı topu 30 - 40 metre dripling yapsa kanatlarımız yerlerini alıyor pas opsiyonu oluyorlar. Ndombele belki bir gün bunu yapacaktır. Umudum olmasa da.

      Sil
    3. Profil olarak tamam da, Ndombele'den olmayacaktır artık. Yürümüyor iş..

      Sil
  3. Olduğumuzdan daha iyi olmamızı engelleyen en önemli problem 8 numara. Bir sürü oyuncu var. Ama hiçbirinden tam olarak istediğimiz verimi alamıyoruz. En önemli eksiklik bence orta sahadan 0 gol katkısı almamız. Torrera muazzam oyununa rağmen 1,5 senedir attığı 1 gol bile yok. Ama hadi o 6 numara diyelim. 8 numaradaki oyuncular içinde en formda olanı K. Demirbay onun bile golü yok. CEza sahasına dahi girmiyor. Kötü demiyorum ama böyle rahvan bir oyuncu ile ne yapabilirsin? Sergio da rahvan ve golcü değil. N'dombele'yi kaale almıyorum. O bir şaka. Eyüp daha çok genç vs.. Filmi geri sarıyorum geçen sene keşke 8 numara tercihi yaparken tempolu, gidip gelen, dinamik, güçlü ve gol atan ceza sahasına giren gerçek bir 8 tercih edebilseymişiz. Geçen yılki şampiyonlukta Sergio'nun hizmeti büyük ama 2. yarıda hiç oynamadı. Bu sene zaten yok. Aldığı maaş 3 milyon €. 2 sene daha kontratı var. Ndombele 4 alıyor. yazık gerçekten.
    Galatatasaray müthiş bir savunma takımı. Bunu çok güçlü omurgasına borçlu ama bir o kadar gol fakiri bir takım. Çünkü gol sorumluluğu maalesef hep aynı kişilerin omuzlarında. Kerem, Martens, Abdülkerim, Barış, İcardi. Martens bile kendisinden beklenen, kariyerinde alışkın olduğumuz skorerlikten uzak. 2 senedir atması gerekenin yarısını atamadı. İcardi de haftalardır suskun, Kerem de bir iyi bir kötü olunca gol atamıyoruz. Orta sahadan 1 oyuncu bile çıkıp skor yapamıyor. Bekler zaten skor yapamıyor.
    Gelecek seneden en büyük beklentim az ve öz transfer yapmak. 2 kişi alalım. 8 ve 10 alalım. 25 yaşında yaşlı olmasın. Tempolu, skorere, dinamik oyuncular alalım. ikisine 30 milyon € bonservis verelim ama 2 kişi alalım. 10 kişi değil. Sırf bonservissiz diye yıllık 6 milyon maaş 5 milyon imza parası vermek yerine o paraları bonservisine verelim. Geleceğe yatırım yapalım...umarım bunu yapabilecek finansal gücümüz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazım ama eldeki 8'ler de o kadar kötü değildi. Kerem Demirbay'ın son haftalarda çıkışı değerli. Yerine biri gelse, daha ne kadar iyi oynardı şu aşamada bilmiyorum. Hakkı yeniyor.

      Sil
    2. Kerem Demirbay kalitesinde X bir oyuncu getirmek mümkün değil bugün. O paralara bulamayız zaten. Kaldı ki herif artık pres gücünü de arttırıyor her yerde adam. Sisteme ayak uydurmuş durumda buda onu yukarı itiyor. Ndombele tarzı dripling yapan bir oyuncu ihtiyaç özellikle rakip yüklenirken seni öne taşıyabilecek bir oyuncu. Ndombele nin mümkünse koşabilen hali ihtiyaç.

      Sil
    3. Pahalı ve zor olur. Kerem Demirbay fırsat oldu ve hamle gerçekleşti..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir