13 Şubat 2024 Salı

Başında büyük bir teknik direktör ve lider olduğu için bugün en tepede


Lideriz.. Henüz şampiyon olmasak da, liderliği bırakacağımızı düşünmüyorum. Haftalar önce yazdım. Galatasaray'ın içinde bulunduğu ve şampiyon olacağına inandığı bir yarışta, psikolojik üstünlüğün daima sahibidir. Kendi bırakmadıkça da bu üstünlüğü kimse alamaz. Fenerbahçe için "uçuyor, kaçıyor" denilen günlerde de böyleydi. Galatasaray'ın türlü eksikliği ve sorunu olsa da, başında büyük bir teknik direktör ve lider olduğu için bugün en tepede.

Fenerbahçe - Alanyaspor maçını izledik. Maçın 2-2 bitmesi tam anlamıyla Allah'ın adaleti. Fenerbahçe'nin ilk yarıda 9 kişi kalması gerekiyordu. 2. yarıda aldıkları penaltı da evlere şenlik. Kendileri lehine yaratılan bu haksızlıkları tüm sezon yaşamış olsalar da, gerginliklerini görüyorsunuz. Ne saha içinde, ne saha kenarında liderleri olduğunu düşünmüyorum. Süreci yönetemiyorlar, yıllardır başarısızlar ve bu durum da onlar üzerinde çok büyük bir yük. Taşıyamıyorlar.

Bize dönersek, Sivasspor maçı sonrası gelen 6 galibiyetlik seride "11 istikrarının" payı büyük. Ligin ilk yarısı ister istemez arayışlarla geçtiğinden, çok fazla sirkülasyon vardı. Şimdi ise istikrar sağlamış 11'leri izliyoruz. Torreira / Demirbay / Mertens ile bir omurga oluştu ve çok iyi oynuyorlar. Merkezde istikrar sağlanınca da, diğer taşları dizmek daha kolay. Barış Alper Yılmaz'ı kanatlara kaydırarak da, kaybettiğin o senkronu geri kazanmış oldun.

Barış Alper Yılmaz'ın Rashica'dan fazlası var. Akıl ve bitiriciliği de yansıtmaya başladı, zaten kusursuz bir fizik gücü. Ön alandaki çalışkanlığıyla birlikte de senkron oturuyor, notalara doğru basılıyor. Omurgadaki 3'lüyü konuştuk, orada rakibi boğuyoruz, müthiş bir hareketlilik var. Icardi / Kerem Aktürkoğlu belki formsuz ama en kötü hallerinin dahi oyun içi katkısı mevcut. Bu yüzden de Zaha 11 oynamalı gibi bir yorumu pek kabul etmiyorum. Onunla başka bir oyun oluyor çünkü.

Nelsson'u toparlamak da eli çok güçlendirdi. Son haftalarda gol yemiyoruz ve Nelsson'un bunda payı var. Abdülkerim Bardakcı sakatlandı, Davinson döndü. Şimdi Abdülkerim Bardakcı da geri dönecek ve arkada çok sağlamsın. Aurier ve Köhn'ün de denkleme girmesiyle birlikte, Icardi'yi kenarlardan çok daha iyi besleme imkanı bulup, onu yeniden gollerine döndüreceksin. Bekleri şu an idare ediyoruz ve bu süreçte Kaan Ayhan, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu gibi isimler müthiş iş çıkardı.

6 yorum:

  1. Okan Hoca büyük şans. Bazı maçlarda değişikliklerde geç kalıyor ama takımı iyi hazırlıyor. Nazar değmesin? :)

    YanıtlaSil
  2. Okan Buruk'u geçen sene B planı yok sadece iyi işleyen A planı var diye işliyorduk bu sene onu da kırdı hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içi hamleleriyle de artık seyri değiştiriyor.

      Sil
  3. kadıköy'de değişiklikleri erken yapsaydı şimdi 5 puan farkla öndeydik. neyse ama canı sağolsun hocamın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derbi performansını hiç eleştirmeyelim bile :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir