20 Şubat 2024 Salı

Angelino değil de Köhn'ü yaz dönemi transfer etsek ve Boey / Köhn bekleriyle oynasak?


Köhn'ü Avrupa Ligi listesine yazamamak ne kadar hazin değil mi? Avrupa'da transfer kapandıktan sonra, gerçekleşebilecek en iyi fırsatlardan biri olduğunu yazmıştım. Sezon sonu devreye girecek olan çıkış bedeli, Hannover 96'nın elini kolunu bağladı ve Galatasaray bu transferi gerçekleştirdi. Ya da şunu düşünelim. Angelino değil de Köhn'ü yaz dönemi transfer etsek ve Boey / Köhn bekleriyle oynasak? Ulaşılacak seviyeyi hayal edin.

Pas temelli bek işi bizde olmuyor. Dubois'i böyle transfer etmiştik mesela. Boey'in çıkışı sonrası hocanın kafasındaki tarz da değişmişti. Sonra Angelino'ya gittik, yine pas temelli bir bek. Olmadı doğal olarak. Hocanın oyunu daha atlet ve hızlı bek istiyor. Boey'in 1.5 sezon içerisindeki gelişimini izledik. Sol bek için de bu tarzda bir futbolcu yaz aylarında transfer edilmeliydi. Neyse ki ara transferde bu tarzda döndük. Oynatabilsek Aurier de bu tarz bir bek ama maalesef sakat.

Barış Alper Yılmaz / Köhn bekleriyle oynarken de istediğini alıyorsun. Bu futbolcuların hızı ve atletizmi sayesinde alanı daraltıyor, kanatları 2 yönlü olarak sömürüyorsun. Hücumda var oldukları kadar, savunmaya da çabuk geri dönüyorlar. Köhn'ün savunması soru işaretiyken, hamleleri çok başarılıydı. Hannover 96'nın beklentisi farklı, Galatasaray'ın farklı. Burada savunma da yapmak zorunda olduğunu iyi biliyor.

İlk maçından çok yükselmeyelim diyeceğim de, az çok ne performans vereceğini biliyorduk. Beklenti karşılandı diyelim. Doğru tarz ve yetenekli bir futbolcu. Hücum için uyum aranıyor, takım arkadaşlarına alışmalı. Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay ile birlikte sol kanatta iyi bir üçgen kurdular. Uyum sağladıkça, bu üçgenin artısı büyük olur. Sneijder, Telles, Yasin Öztekin sol üçgenini hatırlayın. O şampiyonluğun kilit noktalarının başında geliyordu.

Orta kalitesi iyi, çizgiye inebiliyor, içe kat ediyor. Şutu da güçlü. Hücum olarak ne ararsan sana onu verir. Icardi'ye attırdığı gol tertemizdi mesela. Çizgiye nasıl indiğini gördük. İlk maçından asist yapmıştı ama saymadılar. Savunma tarafında da hamleliydi ve her dokunuşu başarılı oldu. Yüksek bir temposu var. Hızı üst düzey, atletik, belli bir kaliteye sahip. Doğru transfer tarzı diğer yandan. Yaz ayında bu tarz hamleleri arttırmak gerekiyor.

13 yorum:

  1. Keşke diyoruz ama olmuyor maalesef barış alper tete ve köhn kerem aktürkoglu ideal kanat ve beki olmalı sağlı sollu senkronu açabilirsek işte o zaman bu takımı kimse tutamaz

    YanıtlaSil
  2. 3,5 milyona köhnü almak 30 küsür milyona sacha boeyi ya da jübilesine kadar bütün maaşını totenhamın ödemesi şartıyla eksi 1,5milyon kiralama bedeli+üstüne para alınarak satın alma opsiyonu ile en dombeleyi almaktan bile iyi🤔

    YanıtlaSil
  3. Seneye yapacağımız kadro mühendisliği lige ambargo koymak ve avrupada başarı için gerçekten çok önemli. Sağ bek, 8, 10 ve yedek satrafor transferleri yapılmalı hatta sağ bek ve 8 numaraya genç dinamik isimlere bonservis harcanabilir hatta 10 numaraya rafa silva tarzı tecrübeli ama fiziken bitmemiş birileride olabilir olmayacaksa 10 numarayada para harcanmalı yedek forvet ise yerliye gitmekte fayda var. 12 yabancı hakkımız olacak seneye; nelson satılıp emini 3.stoper yapıp 20-25 civarı rotasyon kupa ceza vs derken süre bulabilir, belçika performansı gerçekten iyi, 3.stoper olmayı hakediyor. Böylece muslera-davinson-köhn-sağ bek-torreria-8 numara-sergio-zaniola-tete-mertens-10 numara-icardi ile 12 hakkımız doluyor.mertensi ikna etmeliyiz 1 sezon daha 10 numaa transferi ile rotasyona girmeli. Baktığımızda yedek forvete yabancı hakkımız kalmıyor yerliye gitmeliyiz. Nelson satışıda önemli emin hem yerli hemde avrupa listesi için altyapı kontenjanı. Evet zahadan çıkmalıyız. Zanıola, tete, barış, kerem dönerse yunus yeterli olur. Ama özet olarak sağ bekede köhn bulmalı ve 8 numarada geleceği parlak dinamik birini bulmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dinamik, oynadığımız oyuna uygun ve belli bir yaş aralığında isimlerin peşinde olmalıyız.

      Sil
  4. Sağ bek için seneye şimdiden Fransa veya Almanya'daki tempolu bek bakmamız gerek. Bize Dubois veya Angelino gibi pas beki değil tempo ile oynayan bek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois kalmayacak mesela, geldiği gibi gidecek. Bu takımın oyun tarzı belli, dediğin gibi transferler buna uygun gerçekleşmeli.

      Sil
    2. Burnley küme düşecek o kesin. Oradaki oğlan buraya gelecek!

      Sil
  5. Köhn o gün 10 milyondan aşağı değildi ama. Üst lige yükselememe durumunda 3 milyona serbest kalır maddesi vardı. Takımında işler iyiye gitmeyince satış kararı alındı. Köhne gelene kadar yazın Locko da konuşuluyordu. Bedava gibi bir paraya alınacaktı hatta alınmadı bugün bu noktadayız. Köhn bu yılın değil önümüzdeki senenin transferidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede ! Köhn için İtalyan klüpleri sezon başında 5-6 milyonluk teklifler yapmış ama reddedilmiş teklifler. Boey ile 1 sezon izlemek isterdim doğrusu. Köhn 1 maç oynadı 2 sezondur alamadığımız sol bek katkısını verdi. Doğru anda doğru yerde oluşu falan çok iyiydi. Zemin kaynaklı topla çıkışlarını pek göremedik ama Ramsparkta bunları da seyredeceğiz.

      Sil
    2. Dese dahi yatırımı yapabilirdin. Değeri vardı, çok büyük iş görürdü. Neyse, böylesi nasip oldu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir