20 Şubat 2024 Salı

Berkan Kutlu gibi bir yerli jokeri transfer edebilmenin maliyeti ne kadar?


Ankaragücü karşısında rotasyon beklerken, Torreira 11'de oynar diye düşünüyordum. Torreira'nın yedek bekleyip, Berkan Kutlu'nun orta sahada oynaması sürpriz oldu. Beklemediğim bir rotasyondu, bu açıdan yazıyorum. Berkan Kutlu, geçtiğimiz sezon birçok maçta Torreira'yı kenarda tuttu ve performansıyla da aratmadı. 3-0 kazandığımız Fenerbahçe deplasmanı bunlardan biriydi. Torreira'nın arkasında olabilecek en iyi alternatiflerden biri ama biz bu adamı kalıcı olarak kaybetmek üzereydik.

Genoa'nın 4 milyon avro ödeyip de, Berkan Kutlu'nun opsiyonunu kullandığını düşünün. Galatasaray'ın o 4 milyon avro'yla, Berkan Kutlu gibi bir yerli futbolcu transfer edebilme şansı var mı? Orta saha, sol bek ve sol stoper oynayacak bir jokeri transfer etmenin maliyeti nedir? Direkten döndüğümüzü düşünüyorum, iyi ki bu iş nihayete ermedi. Genoa'da olmaz, Galatasaray'da olur. Bir futbolcunun x yerde oynayamaması onu kötü kılmıyor. 

Geçen sezon izlediniz de, bazısı görmezden geldi hadi. Bu sezon da izliyoruz. Kaç maçta sol bek oynadı, sırıttı mı hiç? Torreira'yı kenarda tutma lüksü elde ettin bazı anlarda. Yeri geliyor sol stopere çekiyorsun, orada da oynaya oynaya büyüyecek. Ligin ilk yarısında, özellikle de Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçlarda kenardan getirebileceğimiz ve enerji katacak 1 tane orta sahamız yoktu. Tüm isimler aynı profildi. Berkan Kutlu elinde olsa, özellikle de Bayern Münih maçlarında görüntü farklı olabilirdi.

Berkan Kutlu, iyi bir görev adamı ve işini yapıyor. Beklentiyi doğru noktada tutarsan, istediğini alırsın. Bir takımda 11 tane Torreira olamaz. Bu tarz görev adamların olacak, an geldiğinde sahaya atacaksın. Ankaragücü karşısında misler gibi Torreira'yı dinllendirdin işte. Berkan Kutlu, çok iyi bir maç çıkardı ve görevini yaptı. Galatasaray'a geri döndüğünden bu yana çok iyi iş çıkarıyor. Bu performansın hakkını vermek lazım. Trolüm diye gezen bazı "anonim" arkadaşlar da o hakkı verecek. 

Yunus Akgün de keşke takımda kalsaydı. Tete ile rotasyona girseler fena mı olurdu? İyi olan oynayacaktı ve kenarda hangisi olursa olsun, hamle için iyi bir kozdu. Yunus Akgün ayrıca bu jokerleşen futbolcular arasına da katılacaktı. Yer yer forvet arkasına atacaktık. Mertens'in bugün muadili yok, o dönüşümü sağlayabilirdi. Leicester City opsiyonu kullanmaz da takıma geri dönerse çok mutlu olurum.

12 yorum:

  1. Berkan kendini buldu. Galatasaray ile milli takıma gidecektir yine. Yunus ve Zaniolo 'da dönsün. Ziyech ve Zaha yerine yeni transfer olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o isimlerin geri dönmesini çok isterim.

      Sil
  2. Berkan'ın bu performansından deplasmanda olmamızın da etkisi var diye düşünüyorum. Rams Park'ta ıslık olayları olduğu için orada daha istim üzerinde oluyordur futbolcular.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle soruna cevaben böyle joker yerliyi bir yana bırakalım. Bugün Türk olarak kimi alabilirsin ki? Berkan dinamizmine sahip sol ayaklı ve birden fazla pozisyonda oynayabilen. Milli takım adına çok heyecanlıyım doğrusu Barış Alper - Kerem - Berkan bunların yükselişini izlemek çok çok iyi. Önümüzdeki şampiyonada milli takımın değişilmez isimleri olurlar diye tahmin ediyorum. İlk yazılacak isimde Barış Alper. 3-5-2 oynayan bir takımda hücüm beki olarak Montella tarafından muazzam kullanılır. Milli başarı da gelecek sanıyorum bu yıllarda bu jenerasyon ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamazsın, çünkü yok. Kaybedeceğin paraya asla yerini dolduramazsın. Bu yüzden el üstünde tutmak, değer vermek gerekiyor.

      Sil
  4. Berkan iyi oyuncu ondan daha iyisini almak mümkün değil düşük bütçelerde. 1 oyuncu 4 farkı bölgede kullanabiliyorsun. Köhn sol açık da görebiliriz Berkan’ın sol bek performansı sonrası. Kaldı ki Köhn sol açıkta değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. En azından zorluk seviyesi düşük maçlarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız bulmak, çok zor. Alırsın ya da onu da jokerleştirirsin ama herkesin garantisi yok.

      Sil
  5. Berkan takımla birlikte yükselen bir futbolcu takım iyiyse kesinlikle aşağı çekmez takımı. Yaz dönemi Berkan takımda kalsa Ndombele'nin de transferi olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha dışında da takım üzerinde etkisi çok.

      Sil
    2. Ndombele transferi her halükarda olacaktı. Şahsi tahminimce Sanchez transferinde itelediler onu bize. Ayrıca taraftar o gün öyle bir yangın yaptı ki. Vecino dan Ndombele tarzına dönüş zaten çok saçmaydı. Allahtan Kaan Ayhan’a sahibiz o Vecino işi gördü takımda sırıtmadı da. Okan Hoca Amrabat istedi olmadı Vecinoya gidildi ortalık ayağa kalktı. Taraftarın da şapkayı önüne koyması gerekiyor biraz.

      Sil
    3. Olabilir, o kısmı bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir