19 Şubat 2024 Pazartesi

Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte kullanabilmenin yolu, Tete'yi kazanmak


Barış Alper Yılmaz'ı beke çektiğin ortamda, senkronun devamı için sağ kanatta Tete'yi kullanmak zorundasın. Elindeki enerjik ve hareketli kanat o. Ön alan baskısından ve pres oyunundan ödün veremeyeceğin için Zaha'yı değil de Tete'yi kullandın. Kimi bu tercihi yadırgadı da, mantıklı olan buydu. Tete de iyi performans verince, Galatasaray adına müthiş bir opsiyon daha oluşmuş oldu. Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte devam ettirip, Tete'yi de sağ kanatta kullanmak gibi.

Tete'yi istikrarlı şekilde 11 kullanabiliyor olsak, şu an çok daha istikrarlı bir futbolcu izliyor olurduk. Sezona kötü başlamamış olsa da, Ziyech transferi sonrası formayı ister istemez kaybetti, sonrasında da düştü. Tete'nin en başta da oyun içi katkısı yüksekti. Neticede senin futbolcun ve potansiyeli olan bir futbolcu. Kaybetmek işin kolayı. En kötü haliyle dahi sana 7-8 milyon avro getirebiliyor. Düşünsenize toparladığını.

Tete'nin sorunlarından biri bitirememek ve final tercihlerinin hatasıydı. Bitirme tarafı hala sorun da, tercih noktasında doğru hareket etmeye başladı. Şu an önemli noktası ön alandaki çalışkanlığı ve pres oyununa katkısı. Enerji yüksek olunca, defolar bir şekilde kapatılıyor. Mertens ve Icardi gibi oyun akıllarının yanında, Tete de yükselmeye başlayacak. Ankaragücü maçında müsait olup da pas alamadığı 2-3 an var. Direkt olarak kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi.

Sağ bekte sorun yaşarken, Barış Alper Yılmaz'ı orada kullanabilmenin yolu, Tete'nin göstereceği bu iyi oyunun devamı. Sağ kanatta doğru opsiyon bulamadığımız için, senkronu oturtmak adına Barış Alper Yılmaz'ı hücumda değerlendiriyorduk. Enerjisi ve atletizmi olmazsa olmaz çünkü. Köhn'ü sol bekte, Barış Alper Yılmaz'ı da sağ bekte kullanınca, takımın da enerjisi üst seviyeye çıkacak. Okan Hoca'nın beklerden aradığı katkıyı Ankaragücü karşısında görmüş olduk. Her 2 bekten de benzer katkıyı alabilmek değerli.

Tete kat ederken, Barış Alper Yılmaz da boşalan alanı iyi kullandı. O kanadı sürüklediler ve bu enerjiye karşı durabilmek çok güç. Tete'nin topla meziyeti yüksek, teknik futbolcu. Haftalar boyunca özgüven o kadar geriledi ki, bu özelliği hiç izleyemedik. Okan Hoca, Tete'yi kazanma noktasında da adımı atmış oldu. Bunun devamı gelecektir. Bu takım hızdan ödün veremez çünkü. Hıza yetenek eklemenin yolu da, Tete'yi kazanabilmekten geçiyor.

14 yorum:

  1. Yine de barışın önde oynaması lazım, barışın şu etkisi çok büyük lüks çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ama şu an elde daha iyi sağ bek yok.

      Sil
  2. barış + tete ikilisi biraz zor olur gibi çünkü ikisinin de oyun aklı düşük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ferdi+symanskiden daha yüksek ama

      Sil
    2. Oyun akılları yükseliyor, Barış'ın özellikle.

      Sil
    3. Herif ters kafa attı daha ne yapsın.

      Sil
  3. Tete büyük yetenek. Vinicius geldi ve toparlamaya başladı. Takımda yalnız kaldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Tete iyi sinyaller vermeye başladı gibi görünüyor. Henüz konuşmak için erken olsa da. Barış Alper arkasında olduğu sürece yükselmesi ihtimal. Tek sorun, dünde bahsetmiştim sağ kanat yok edasıyla oynuyoruz. Bunu Kerem Demirbay’dan Icardiye kadar olan kısımda gözlemledik dünkü maçta. Pas alamadığında da kendisine isyan ediyor takım arkadaşlarına değil. Vinicius gelmesi onu biraz buraya adapte etmişe benziyor. Bazen oyuncular adaptasyon sürecini çabuk atlatamıyor. Tete yemeğin yanındaki baharat gib, yemek olması için takımın da çabalaması lazım. Okan hoca bunları eminim ki görmüştür. Barış Alper sağda oynarken bu denli kısır bırakılmıyor keza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete ekstra çalışıyor, bunun da payı var. Vinicius geldi, o da etken. Potansiyeli belli, biraz ısrar edilmeli.

      Sil
  5. twitterda bi video var belki görmüşsündür. berkan bi pozisyonda sanchez'i uyarıyor. önde baskı yaparken adam adama oynuyoruz, sanchez bi pozisyonda uzak kalıyor rakibine, berkan da sanchez'i baskıya gelmesi için uyarıyor. yani berkan aynı zamanda lider karakterli de bi oyuncu. bi sonraki pozisyonda da sanchez daha uyanık davranıyor ve o pozisyonun devamında da golü atıyor :) ayrıca berkan saha içi yeteneklilerinin haricinde de galatasaray'ı iliklerine kadar yaşayan biri. böyle oyunculara sahip olduğumuz için şanslıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'nun çoğu yabancıya saha dışı etkisi de çok.

      Sil
  6. Tete'nin adapte olması çok kritik. Takımın da ona destek olması lazım. Bu adam sonuçta yeteneği ispatlanmış bir oyuncu. Brezilya'dan bize direk gelmedi. Barış'la arkalı önlü ritm tuttururlarsa atletik özellikleri ile rakibi yok ederler. Tete'nin gol atıp kendine güveninin gelmesi lazım.
    Biraz aceleci davranıyoruz sonuçta bu çocuk yepyeni bir kültüre geldi. Arkadaşı bile yoktu. Tete takıma dahil olursa, pas trafiğine girerse işler bambaşka olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eli güçlendirdi direkt. Oynadığımız oyuna fazlasıyla uygun tarzı var. Kazanmak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir