18 Şubat 2024 Pazar

Ankaragücü 0-3 Galatasaray, Prag deplasmanı öncesi keyif yapıyorsun


Sparta Prag karşısında eforlu bir futbol vardı. Daha derin bir rotasyon beklerken, Torreira dışında da hamle gelmedi. Kötü zemin, zor deplasman diyordum. Öyle bir maç izledik ki, Galatasaray adına müthiş senaryo. 15 dakikada fiş çekmeye başladı bu takım. İlk 11 istikrarı oturdukça, takımın oyununun yükselişini izlemeye devam ediyoruz. Ankaragücü gibi bir deplasmanda ilk yarıdan işi bitirip, 2. yarıda rölanti ile Sparta Prag deplasmanı için keyif yapıyorsun.

Boey'den kaynaklı doğan atletizm boşluğunu, Köhn ile gidereceğiz. Köhn / Barış Alper Yılmaz beklerinin temposu, takımın enerjisini üst seviyeye çıkarıyor. Galatasaray adına enerji, yetenekten önce geliyor. Elbette yetenek olmazsa olmaz da, enerji ile birçok defoyu kapatıyorsun. Bu takım baskıdan, presten ödün veremez. Tete'yi de sağ açıkta kullanınca, ön alandaki senkron devam etmiş oldu. Tete'nin Galatasaray formasıyla en iyi maçıydı.

Ön alan baskısıyla başlayıp, rakibi çıkartmadık. Uzun vurdukları topları da Davinson ve Nelsson ile topladık. Kerem Demirbay yine organizasyondaydı. Berkan Kutlu, Torreira'nın rolünü iyi üstlendi ama mücadele anlamında kimseye çok iş düşmedi. Ankaragücü'nün koca maç boyunca pozisyonu yok. Galatasaray ise istediği her an rakip kalede etkili oldu. Topu da iyi kullanıyoruz. Icardi yükseliyor, Mertens'in etkisi çok büyük. Tete de hareketliliği ile ön alanda çok etkiliydi. Şu maçı golle tamamlamasını isterdim.

Galatasaray'ın canı istese bu maç 5 - 6'ya da gidebilirdi. Zaha oyuna girdikten sonra biraz enerji emdi ve vitesi düşürdü. Oliveira ilk etapta bocalasa da, sonrasında ipleri eline alıp, Galatasaray'a rahat bir maç bitirtti. Oyuncu değişiklikleri yerinde, gerekli isimleri maç içinde dinlendirdik ve Prag deplasmanı öncesi yorulmadık. Zor bir deplasmandı, herkes puan kaybımızı bekliyordu ama rahat geçtik. Bundan sonra da böyle olacak. Galatasaray'ın oyunu kıvama geldi, 11 istikrarı oturdu.

Belli ölçüde rotasyon yaparak devam edeceğiz. Burada tek sıkıntı Mertens'in muadilinin olmaması. Bağlantıyı sağlıyor, ön alan presinde etkili. Resmen pusu atıyor ve rakibi hataya düşüreceği anı iyi biliyor. Ankaragücü savunmasının belinin kırılmasındaki en büyük etken onun bu aklı. Icardi, hücum organizasyonuna girdi ve golden öte oyunu yönlendirmeye odaklı. Hareketli ve keyifli bir hücum hattı oluştu. Tete'nin bu görüntüsü de, Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte kullanma opsiyonu oluşturdu.

42 yorum:

  1. Berkan Kutlu’yu izleyen Torreira formanın sıkıntıda olduğunu düşünmeye başlamıştır. Kusursuz bir oyun çıkardı. Belki de ilk kez doğru pozisyonda doğru rolde kullanıldı Berkan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu zaten Torreira için müthiş bir alternatifti.

      Sil
  2. Kerem Demirbay kariyeri boyunca bu denli efor sarf ederek oynamamıştır. 8 numarada prime dönemini yaşıyor gibi. Köhn de maşallah diyelim bu adamı UEFA listesine yetiştirememiş olmak çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yıllarında oynuyordu aslında, 6 numaraya evrilmişti. Galatasaray'da müthiş bir dönem geçiriyor şu an.

      Sil
  3. İleri uçta bir çete var Kerem Icardi Mertens. Tete denkleme maç boyunca dahil edilmedi. Birçok pozisyonda pas alamadı. Sağ tarafı Tete Barış işbirliği ile sürükledik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete'nin pas alamadığı 2-3 pozisyon var. Direkt olarak kaleciyle karşı karşıya kalacaktı.

      Sil
    2. İşte bu büyük bir sorun. O 2-3 pozisyonu harcamamamız gerekiyor.

      Sil
    3. Tete'yi görebilselerdi keşke orada.

      Sil
  4. Zaha yedeğe çekildi ve takım toparlandı. Zaha herkesi bozuyordu.Okan Hoca da bunu gördü ve kesti. 2.yarıda giriyor yine de performansı düşük. Sezon sonu elden çıkarmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr etsek belki ondan da üst düzey katkı alırız. Tabela kısmına bakınca formsuz dediğimiz hali bile standartların üstünde tabela veriyor. Tete ısrar ede ede kazanıyoruz kendisini. Zaha içinde aynı fikirdeyim

      Sil
    2. Zaha bu şekilde devam edecek. Enerjiyi emiyor maalesef, çok hareketsiz.

      Sil
  5. Hoca çok başka birşey oynadı bu akşam. Sanchez ileri çıkıyor Berkan stopere doğru hareketleniyor. Icardi geri geliyor Mertens 9 numara oluyor. Barış ileri çıktığı an Sanchez sağ beke geçiyor. Berkan geriye yaslanıyor falan. Çok değişik bir plan vardı sahada. Ceza sahası içine sürpriz isimler atıyoruz. Abdülkerim geldiğinde çok daha iyi olacaktır bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jokerleşiyor oyuncular, maç içinde de birçok mevkide var oluyorlar. Rakibin kafasını karıştırıyor bu, önlem alamazsın.

      Sil
    2. Mesele oyunun akıcı olması jokerleşmek değil. Kimin nerede oynadığını kestiremiyorum bazen akan oyunda. Sanchez bugün gol dışında korner alıyor ileri uçta prese katılıyor sadece Sanchez özelinde de değil bu. Tete merkeze iniyor Kerem Aktürkoğlu muazzam bir eforla oynuyor savunma katkısı da veriyor. Köhn takıma alışınca çok daha iyi olacaktır. Muazzam bir iskelet var takımda.

      Sil
    3. Jokerleşmese oyuncular, maç içinde o değişkenlik sağlanamaz.

      Sil
  6. Emre Beşparaetmezoğlu mutlak galibiyet parolasıyla sahaya sürmüş takımı. Haddini her seferinde Okan hocam bildiriyor. Fener maçlarında niye aynı formasyonla aynı planla oynamıyor anlamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde diyor böyle kadro, hoca görmedim falan. Melo bunun kafaya çok vurmuş herhalde iyice beyni gitmiş.

      Sil
    2. İstesek bu maçta da 7'ye yürürdük.

      Sil
    3. Niye istemedik acaba? Rakip bulduğu takıma 5 atıyor sen 3 ten sonra istemedik diyorsun. Bu takım gol averajiyla şampiyonluk verdi sanırım unutuyorsun. İstemek değil buldumu atacaksın.

      Sil
    4. Prag deplasmanı var, tempoyu düşürdük ister istemez.

      Sil
    5. Şöyle oynayıp birde skor eleştirisi yapmak şımarıklık. Rakibe nefes aldırmadık rölantide bile tempomuza yetişemediler. Tebrik etmek daha doğru.

      Sil
    6. Skor eleştirisi olmaz burada. 4'ü de attın, hakem vermedi işte.

      Sil
  7. Mertensi elense aldılar aşağı penaltı verilmedi ilk yarıda. Icardinin manasız iptal edilen golü Ali Şansalan maçı katletti yine. Biz 1 gol ile şampiyonluk kaybetmiş takımız. Bunları ne zaman dile getirecek yönetim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin iptal edilen golü inanılmaz. Bunu var'ın da yok görmesi.

      Sil
  8. şu zaha'dan bi an önce kurtulalım da başka bişey istemiyorum. sezon sonu 3'e 5'e bakmadan direkt elden çıkarmak gerek. bi de bunun için kerem mevkiisinden oldu. hani "ne kadar da cins biri" derler ya , zaha işte o cinsliğin vücut bulmuş hali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon sonu mutlaka elden çıkar, o sorun olmaz..

      Sil
    2. Mertensin pozisyon penaltı değilse Icardinin attığı gol geçerli. Icardinin attığı gol geçersizse Mertensin pozisyon penaltı. Hakem maç içinde kendiyle çelişiyor.

      Sil
  9. Önce bir Maşallah. Takıma, Hocaya, Erden Timur'a. Galatasaray fabrika ayarlarına dönmüştür. Yönetim de uzun süren bir sessizlik uykusunda uyandı; E.Timur, sadece kendisinin yapabileceği incelikte işler yapmaya başladı. Okan Hocam artık bir Maestro gibi Virtüöz gibi takımı adeta hamur gibi yoğuruyor. Herkes heryerde. Pozisyonsuzlk ve mevkisizlik oyunu. Pep gibi kendi deneysel futbolunun ilk adımlarını atmaya başladı. Allah o günleri de versin 5 sene burda kaldığında neler olabileceğini hayal ediyorum...
    Zaha dışında uyumsuz kimse yok. Zaha, kenardan gelip katkı yapmayı kabul ettiyse önemli bir silahtır. O kadar kolay dışarı atılacak adam değil. Ama oynadığımız oyunun adı tempo, dinamizm, baskı/balata/dayak ve kötekse o köteği Zaha ile atamazsın. bu takım bambaşka bir şeye dönüşecek. Sağ beke, orta sahaya, 10 numaraya bu oyunu daha da piskopatlaştıracak genç adamları aldık mı aynen Köhn gibi. Her geçen sene daha iyi bir takım olacağız.
    Gurur duyuyorum; en başta bu işin mimarı Hocamızla. Oyuncularımızın hepsi güzel çocuklar. 37 yaşındaki Martens ve Muslera takımın en istekli en arzulu en konsantre oyuncuları. Maşallah SubhanAllah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, ustalık eseri tadında hamleler yapıyor. İnanılmaz gerçekten..

      Sil
    2. Hamle zamanlaması da muazzam durumda hocanın bu arada. Oyuna her dokunduğu etki ediyor. Eleştirilecek tek kısım kalmadı.

      Sil
  10. tam bi teknik direktör takımıyız. sezon başından beri formsuz olan hücum oyuncuları var, sakatlar var, eksikler var vs. ama rekor puan ortalaması ile oynuyoruz. rakipte sadece fred yokken düşülen durum ortada, bi teknik direktörleri yok gibi bişey. bizde ise kimin oynayıp oynamamasından bağımsız kazanarak devam ediyoruz. okan buruk adeta imzasını atıyor takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, eksikleri tam anlamıyla dokunuşları ile kapattı ve birçok ismi kazandırdı.

      Sil
  11. oliveira'nin gelişine çok sevindim. oyuna girdikten sonra maestro gibi oyunu yönetti. şu an demirbay oturdu orada ama olivieira'yi da yabana atmamak gerek. bu adam geçen sezon ligdeki en iyi 8 no'ydu, şampiyonlukta büyük pay sahibiydi. en azından oyuna ndombele değil de oliveira girecek ve bu da büyük bi koz demek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim, iyi bir opsiyon. Rolü büyümeyecek ama bu tarz maçları sakin kılmak adına tercih edilecektir.

      Sil
  12. köhn daha ilk maçtan çok iyi sinyaller verdi. ayrıca da kerem ile müthiş uyumlu oynadılar. arkasında iyi bi bek ile kerem'in de performansı artıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay'ı da ekle oraya. Solda müthiş bir üçgen oluşturdular.

      Sil
  13. Takım ligde rayına oturdu avrupada gittiğimiz yere kadar gidecegiz mertensin muadili yok maalesef ama hamza akman denenebilir o yetenek var gibi diğer konu sacha boey sonrası yerine aldığımız aurierin sakat çıkması geldiğimiz durum çok saçma okan hocaya sabır versin allahım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'in muadili olmaması sorun ama Mertens de motoru ciddi anlamda açtı.

      Sil
    2. Hamza bu sene denenmesin. Mertens şu performansını izledikten sonra oraya kim gelse eleştiri alacak bizim taraftardan. Sneijder sonrası Belhanda beğenilmedi mesela. Ondan mümkünse seneye kullanalım Hamza’yı.

      Sil
    3. Zaten gidiyormuş, hakkıdır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir