19 Şubat 2024 Pazartesi

Galatasaray'ın hücum hafızası


Galatasaray'ın hücum hafızası bu 2'li. Mertens, Ocak ayından bu yana son viteste devam ediyor ve süreci Galatasaray adına ayıklayan isim. Icardi de son haftalarda özüne dönmeye başladı ve güçleniyor. Bu 2'linin oyun aklı üst düzey. 2'si de bitirdikleri kadar, oynatmaya da odaklı olduğu için keyifli bir hücum yapısı var. Ön alanda pres yaptıkları anda dahi o aklı görüyorsunuz. Baskıya o kadar doğru zamanda gidiyorlar ya da topun nereye gideceğini seziyorlar ki rakibin hata yapması kaçınılmaz oluyor.

Sparta Prag maçında, Icardi resmen 10 numara gibiydi. Kendisini orta sahaya attı ve öne attığı toplarla hücumu kurguladı. Ankaragücü karşısında da sık sık orta sahaya gelerek, organizasyonu yönetmeye çalıştı. Aynı alanı bulamadık tabi, Prag maçında olduğu gibi boşluğa pası atmadı da, tek toplarla takımını rahatlattı. Bu sezon attığı 20 golün yanında 9 da asisti var. Asistte de çift haneyi bulacak. Icardi'nin bu paylaşımcı yaklaşımını geçen sezon da övüyordum.

Mertens, Galatasaray'ın ön alanda yaptığı baskının beyni. Aklıyla pres yaptığı çok an var, rakibin hata yapması kaçınılmaz oluyor. Hücumun her noktasında var, bir şekilde topla buluşuyor ve üretmeye devam etmekte. O da 7 gol 7 asist oldu ve çift haneleri bulacak. Son 2 ayda vitesi yükseltmiş halde ve maalesef muadili yok. Rotasyon anında bile Mertens'ten vazgeçememek bu yüzden. O çıkarsa, bu bağlantıyı kim sağlayacak?

Sizi öne taşıyor, pas organizasyonunda var, sürekli pozisyonun içinde. Daha önce de söyledim, eğer devam etmek isterse 1 sezon daha bizle olmasını çok isterim. Böyle bir tecrübe ve akla daima ihtiyacın var. Fizik olarak da düşmüyor bu adam. Böyle eforlu oynayıp, yıpranmamayı başarmak büyük iş. Ekonomik de oynamıyor, mücadelesinden hiç ödün vermemekte. Icardi de vitesi açınca, bu 2'liyi izlemek çok keyifli oldu.

Sol bekte Köhn iyi başladı, Kerem Demirbay yükseliyor, Kerem Aktürkoğlu da hareketliydi. Orada da iyi bir sol üçgen oluştu, bunun da üstünde durmak lazım. Top o bölgede iyi yönlendiriliyor. Köhn'ün hücumda uyum sorunu olsa da, neler yapabileceğini bizlere gösterdi. Sürekli koşu gösterdi, çizgiye iniyor, orta kalitesi de iyi, içeri girdiğinde de etkili. Kerem Aktürkoğlu da eski bitiriciliğini hatırlarsa, Galatasaray'ın hücumu çok ciddi bir güç elde etmiş oluyor.

13 yorum:

  1. Nazar değmesin Mertens çok iyi. Şampiyonlar ligi ile superligi birlikte kaldıramadı. Bence bunda Zaha'nın oynamasının da etkisi var. Zaha defansif yönden zayıf kalıyordu ve Mertens çok fazla geri geliyordu. Kerem, Tete ve Barış oynadığında Mertens daha iyi oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens, sezon sonu futbolu bırakacağı için vitesi iyiden iyiye açtı.

      Sil
    2. bırakacak mı ???

      Sil
    3. Neyi bırakıyor hayırdır? Şöyle oynuyorsun madem bir sene daha oynarsın. Yönetim, hoca, taraftar onu bırakamaz. Saha içi katkısı ayrı saha dışı katkısı apayrı adam. Ciro’yu ondan sonrası için hazırlamak da lazım ayrıca.

      Sil
    4. Bırakacak diye biliyorum. Son sezonu olduğundan artık son gaz gidiyor. Yaş 37, bırakmak hakkı. Bende isterim en az 1 yıl daha kalsın.

      Sil
  2. Kerem'i bu maçta çok beğendim. istekli, arzuluydu. Solda Kerem & Köhn rakibi felç ederi. Ha keza Tete & Barış da muazzam bir atlet ikili. Tete de sinyal çaktı sanki. İcardi'nin fitness seviyesi maç yaptıkça artıyor. Ama sahada bir adam var ki hakikaten dilimi ısırıyorum, aman diyorum: Martesn. Muazzam işler yapıyor. Pres desen var, baskı desen var, pas istasyonu oluyor, top dağıtıyor, ceza sahasına giriyor, gol atıyor, şut/asist ne ararsan var. Aslında ilk yarıdaki problem de hocanın Zaha'ya yer araraken taşları yerinden oynatması ile başladı. Zaha sola, Kerem forvet arkasına, Martens yedeğe derken işler karıştı. Zaha da kıymetli bir oyuncu ancak bence bizim ihtiyacımız Zaha değildi. Kenardan katkı yapmaya devam edecek ancak sene sonunda ben kalmayacağını düşünüyorum. Ciddi bir maaş alıyor, oynamak istemesi ve aldığı para arasında bir tercih yapacak. Bu şartlar bence bizim sistemimize uygun değil. Tete uygun ama o değil. Tete, hareketli, genç, dinamik vs..
    Ben olsam önümüzdeki sene 10 numara alsak bile Martesn'den 1 sene daha kalmasını isterdim. Böylesine bir profesyonel ve aidiyeti olan adam eğer kendisi de oynayacaksa bizde oynasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü hali de tehdit zaten. Seni pozisyona sokuyor, kendi de gole çok yakın. Ondan vazgeçtiğin an oyunu yavaşlatmış oluyorsun.

      Sil
    2. Aldığımız oyuncuların hiç biri ölü yatırım değil allahtan. Yarın Zaha, Tete gibi oyuncuların pazarı var. Para kazandırırlar hatta giderken. Zaha bugün İngiltere kalburüstü her takım ister. Etkisiz hali bile kağıt üzerinde tabela yapmış durumda. Bu adamdan zarar etmemiz mümkün değil. Yaz döneminde kamp görmedi, devre arası olmadı bu yıl. Oyuncu hiç kamp görmedi kondisyon yüklemesi yapılmadı bu adama ben birde bu şekilde izlemek isterdim Zaha’yı kadroda.

      Sil
    3. Mutlaka talibi olacak bonservisli olanların, kazanç da sağlatacaklar.

      Sil
  3. adam napoli efsanesi işte kolay değil. demek bi de hagi gibi 30 yaşında filan gelseydi onun etkisine doğru yaklaşırdi. yani 37 yaşında bu efor inanılmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 yaşındayken adamı parayla alamadılar Napoliden. O dönemlerde City bile talipleri arasındaydı. Adamın parayla sıkıntısı yok aidiyet duygusu çok yüksek. Napoli efsanesi bir oyuncu zaten. Pandev gibi olacak diye düşünüyordum kendimce. Bugün geldiğimiz noktada 50 pandev gücünde oynuyor.

      Sil
    2. Nasıl alacaksın, çok para. Hem de futbolcunun takımına aidiyeti çok yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir