17 Şubat 2024 Cumartesi

Ankaragücü karşısında rotasyon kaçınılmaz


Maç trafiği yoğunlaştı ve zorluk derecesi de yükseliyor. Sparta Prag maçı yıpratıcı geçti. Hafta sonu Ankaragücü ile oynayıp, hafta içi Prag'a gideceğiz. İdeal 11'imizi bulmuş olsak da, rotasyon kaçınılmaz oluyor. Aurier'in durumu tat kaçırmış olmasa, kafamda bir kadro vardı. Kaan Ayhan'ı da ekonomik kullanmak lazım, sakat sakat oynuyor ve maç içinde düşebiliyor. Barış Alper Yılmaz ister istemez sağ beke kayacağı için, rotasyon da kaçınılmaz.

Mertens'in muadilinin olmadığını bilmekle birlikte, biraz dinlendirmeniz lazım. Yaş haddi ortada, her maç sahada bu adam ve Sparta Prag karşısında 90 dakikayı gördü. Eforlu oynuyor bir de, kolay değil. Muadili yok, o olmadığında formasyon ister istemez 4-4-2'ye kayacak. Barış Alper Yılmaz da sağ beke geçince, Zaha'yı sol kanatta izleriz. Kerem Aktürkoğlu sağ kanada kayabilir ya da rotasyon ile Tete 11'de oynayabilir. Bence Zaha / Tete kanatları bu maç için daha mantıklı.

Icardi'nin 10 numaramsı performansı umut verdi ve yeni bir kapı açtı. Onu, Sparta Prag karşısında kullandığımız gibi düşünebiliriz. Mertens'in bağlantısı farklı, o olmadığında ister istemez formasyon 4-4-2'ye kayıyor. Vinicius'un varlığı önemli burada. Çalışkan, çok hareketli bir futbolcu çünkü. Ön alan presi ve yapacağı defansif yardımla birlikte, Icardi'yi rahatlatması mümkün. Hücum 4'lüsünde de senkron kaybedilmemiş olur.

Torreira mutlaka sahada olur, Kerem Demirbay değişebilir. Fizik durumuna bağlı tabi. Bir anda tüm 11'i değiştirmek de risk. 8 için opsiyonlar var, o opsiyonlardan biri asla Ndombele değil. Stoperde ise Abdülkerim Bardakcı olsa o oynardı, şimdi Nelsson / Davinson Sanchez mecburi. Kenarda stoper olmadığı için de Berkan Kutlu'nun yedek olmasını bekliyorum. Bazı riskler alınmamış, zemin ile alakalı doğru hareket.

Sol bekte ise Köhn'ü izleriz. Keşke Aurier'in sakatlık durumu olmasaydı da, yeni 2 beki de görmüş olsaydık. Aurier, en az 3 maçı kaçıracak gibi görünüyor. Ziyech yok hükmündeydi, o da hiç var olmadı ki hükmüne geçmek üzere. Sağ bek işi problem. Barış Alper Yılmaz'ı da dinlendirmek lazım ama elde başka opsiyon yok. Ali Turap Bülbül süre alır mı bilmiyorum, keşke alsa. Bazen böyle zamanlar, yepyeni kazanımlar anlamı taşır.

4 yorum:

  1. Rotasyon kaçınılmaz ama maalesef defans ve sağ kanat bekte alternatif yok. Sağ bek yok. Barış sağ bek oynar. Tete ve Zaha'nın oynamaları ve bu maçta ağırlıklarını koymaları gerek. Özellikle Zaha son haftalarda kötü. Ortasahada Berkan ve Torreira ile başlayabiliriz. 2.yarı Beşiktaş sonrası en kritik deplasman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum tarafında rotasyon bekliyorum artık.

      Sil
    2. Şu zeminde Zahadan Tete den performans beklemeyin derim. İkisi de topla oynayan adamlar. Kerem Barış falan şartlara alışık da Zaha Tete çok zorlanırlar.

      Sil
    3. Tete o performansı verdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir