27 Şubat 2024 Salı

Antalyaspor karşısındaki kötü oyunun anlaşılabilir sebepleri var


2001 - 2022 şampiyonluğunu hatırlayın. Kendi sahamızda oynadığımız 17 maçı da kazanmıştık. Bu sezon da iç sahada 14'de 14 gidiyoruz. Geçen sezonu da eklersek, 17 maçlık bir seri oluştu. İç sahada zorlandığımız olsa da puan kaybetmemek değerli. Fenerbahçe, iç sahada zorlanırken puan kaybetmeye başladı. Samsunspor ve Alanyaspor beraberlikleri geldi, Kasımpaşa'da direkten döndürüldüler. Geçmiş sezonlarına bakınca da iç saha kayıpları çok. Tribünleri de bir anda görüntüyü değiştirip, tepki gösterebiliyor. Galatasaray'da ise bu kırılma yok ve iç saha serisi devam edecek gibi görünmekte. 

Son dönemde oynadığımız oyun ilerliyor, ilk yarılardan sonuç almaya başlamıştık. Sezonun genelinde "bitiricilik" problemdi maalesef. Icardi'nin sakatlık kaynaklı düşüşüyle başlayan süreç, beraberinde birçok sorunu getirmişti. Yine de Galatasaray yarıştan kopmadı ve ayakta kaldı. Sakatlar iyileşti, ilk 11 istikrarı oluştu ve iyi oyun da beraberinde kaldı. Antalyaspor karşısındaki kötü oyunun anlaşılabilir sebepleri var. Beşiktaş maçı öncesi, Antalyaspor karşısındaki oyunu kıstas almıyorum.

Sparta Prag serisi ister istemez yıprattı. Tempolu rakipti, deplasmanda bir süre eksik oynadın. Turu geçsen bu yıpranmışlık daha da artacaktı. Kerem Demirbay ve Mertens'in düşüşü tamamen yorgunluk kaynaklı. Basit top kayıpları bu yüzden geliyor. Bir de maça 7 saat kala açıklanan Icardi cezası var. Icardi'ye göre bir oyun kurgularken, 7 saat kala stratejini değiştiriyorsun. Icardi ile oyun başka, Vinicius ile başka. Ön alanda bağlantıyı bu yüzden sağlayamadın.

Ayrıca bu kararın getirdiği bir gerilim de var. Herkesin odağı oraya kaydı. İster istemez saha içindeki futbolcular da bunu düşündü. Ekstra bir motivasyon oluştu ama bunun getirisi eksiydi. Kötü başladık maça, 1-0'ı güzel zamanda bulduk ama 2'yi bulamamak problemdi. Puan kaybedersek düşüncesi ister istemez oluşuyor. 2. yarıda skoru korumak her şeye rağmen güzel. Bu maçı kazanmak gerekiyordu, pek oyuna bakmayacağım. Bundan sonrası sadece lig çünkü, tek odak var.

Beşiktaş karşısında görüntü elbette değişecek. Okan Hoca'nın büyük maç planları güçlüdür ve iş görür. Geçen sezon kendi sahamızda İstanbulspor'u zor geçerken, dönüşü Fenerbahçe deplasmanıydı ve kazanmıştık. Beşiktaş karşısında da görüntü bu olacaktır. Büyük maçlardaki oyunumuza ve tabi ki Olan Hoca'ya güveniyorum. İyi odaklanacağız, artık sadece ligi ve kazanacağımız şampiyonluğu düşünüyoruz.

16 yorum:

  1. derbide orta sahada kaan'ı görebilir miyiz ? şampiyonlar liginde olduğu gibi torreira-kaan ikilisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu daha mantıklı olur. Torreira ile nefessiz pres gücü katarlar.

      Sil
    2. Kaan Ayhan'ın sakatlık durumu engel olabilir. Berkan Kutlu beni şaşırtmaz.

      Sil
  2. Beşiktaş, anlam veremediğim bir şekilde bize bilenmiş durumda. Genelde bu bilenmeler ters teper. Ben açıkçası kolay ve güzel bir maç bekliyorum. Şu içinde bulunduğumuz yıkıcı atmosferden uzaklaşırsak İcardi'nin de gelişi ile güzel bir maç olacak bence. Rahat kazanacağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor maç olacak kesinlikle cepte olarak bakmamak lazım

      Sil
    2. Bilenme sebepleri belli değil mi :)

      Sil
  3. Özellikle top kaybı çok oldu dün. Topu ayakta tutamadı oyuncular. Bu nedenler hücumda sorun yaşadık.

    YanıtlaSil
  4. Ortasahada dinamizm maalesef sezon başından beri en büyük sıkıntı torreianın yanına bir türlü oyunu 2 yönlü oynatabilecek düzgün bir oyuncu bulunamadık kerem demirbay oliviera iyi oyuncular ama daha genç daha hızlısı lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay vitesi çok yükseltti de, elbette enerji gerekiyor.

      Sil
    2. Kerem demirbay elinden gelenin en iyisini yapıyor ama galatasaray gibi hucüm oynayan takımın daha hızlı teknik ortasahalara ihtiyacı var

      Sil
    3. Daha hareketli kısmına katılıyorum..

      Sil
  5. Derbide ortasahada Torreira-Berkan ve sagbekte Kaan ve sağ önde Barış ile çıkmak gerek. Geçen sezon Beşiktaş maçında Oliveria-Torreira ikilisi ile ortasahada çok sıkıntı yaşamıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o maçta Amir ve Gedson vardı, bugün yok.

      Sil
    2. Ayrıca Kerem Demirbay da tempo kazanmış durumda. Berkan Torreira yerine Kerem Demirbay ile başlayıp ilerleyen dakikalarda Berkan’a dönmek daha mantıklı gibi. Karşımızda öyle sert bir ortasaha da olmayacak. Gedson-Amir yok. Hız önemli değil fizikli kalabilmek daha mantıklı olacak. Berkan Kerem Demirbay bile daha mantıklı duruyor.

      Sil
    3. Oynadıkça istikrar kazandı ve iyi oynuyor. İstikrar kapıyı açar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir