26 Şubat 2024 Pazartesi

Galatasaray 2-1 Antalyaspor, Prag dönüşü ve ekstra motivasyonun kötü yansıması


Icardi'ye göre oyunu kurgularken, maça 7 saat kala ceza açıklanıyor. Savunma yapma imkanını dahi elinden alıyorlar. Prag dönüşü zaten olabildiğince yorucu. Üstüne bir de bu gerginlik derken, ekstra motivasyon oluştu ama olumlu yansıdığını söyleyemem. Gerginlik çok yüksekti ve bu da iyi sonuç vermedi. Kötü başladık, güzel zamanda 1-0'ı bulduk ama akabinde 2-0'ı yakalayamamak bu maçta en büyük tehlikeydi. 

O imkanı da Tete harcadı. 1-0 sonrası Antalyaspor afallarken, üst üste 1-2 pozisyon yakaladın ve Tete ile harcadın. Kendini göstermeye çalışırken, tercihlerinin hepsi hatalı. Barış Alper Yılmaz'ı sağ bekte kullanırken, Tete'yi açıkta kullanmak doğru da, Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullanmanın önemi daha büyük. 2. yarıda bu hamleyi yapınca iş biraz daha dengelendi, en azından sağ kanatta baskındın. Yine de ortada geçti maç, hakimiyeti ele aldın diyemem.

Sergen Yalçın "kapanacağız" tarzı açıklamalar yapsa da, gayet hücumu düşünerek oynadı. Galatasaray'ın kaybettiği topları değerlendirip, dikine iyi oynayarak, pozisyonlar ürettiler. Nelsson'un iyi savunmacılığı biraz da faciayı önledi. 1 golün ötesine geçebilirdi Antalyaspor. Bu kadar fazla top kaybı yapmamak gerekiyor. Maç sonuna bakınca, pas sayın ve topa sahip olma oranın çok önde değil. Çok fazla top kaybedip, geri koşmak zorunda kaldın.

Bunu da yorgunluğa bağlıyorum. Mertens ve Kerem Demirbay ister istemez yıpranmış. İş haftada 1 maça dönünce düzelir. Icardi'yi de aradık, çünkü hücumda bağlantı yoktu. Vinicius çok savruk. Tamam pozisyona giriyor da, bağlantıda yok. Zaha girdi yerine iyi mi oldu, elbette hayır. Bu sefer tek tük tuttuğun topu da tutamaz oldun. 45'de yaptığın Kaan Ayhan hamlesi görüntüyü dengeledi, Berkan Kutlu / Eyüp Aydın ile de enerji getirdin ve son dakikaları daha rahat oynadın.

Bugün kötü oynadık da, ilerleyen haftalar adına gösterge olmaz. Hem rakip iyiydi, hem de Prag dönüşü yorgunluk var. Hiç rotasyon yapamadık, doğal yani. Icardi cezasının getirdiği bir motivasyon ve bunun kötü yansıması da oldu. Bu gerginliği atacağız, maç trafiğinin yoğunluğu azalacak. Okan Hoca'nın büyük maç planlarına inandığım için, Beşiktaş karşısında doğru ve iyi oyunu oynarız. Önce kupa, orada da rotasyon gelecektir. Bundan sonrası her şey rayına oturur ve şampiyonluğa tam olarak odaklanırız.

28 yorum:

  1. Zaha günden güne eriyor. Okan Hoca boşuna yedek bırakmıyor Zaha'yı. Kupa maçında çok fazla.rotasyon ile oynayıp Mertens ve Kerem D. gibi yorgun oyuncuları dinlendirmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan giriyor, yine ihtiyaca cevap veremiyor.

      Sil
    2. Muslara bile dinlendirilmeli sadece Mertens Kerem Demirbay değil. Musleranın bu akşam yediği mental yorgunluk. Tete de ısrar etmek de lazım sağ açıkta. Üst üste maçlar oynaması çok önemli.

      Sil
    3. Kupa maçında belli ölçüde rotasyon mutlaka olur.

      Sil
  2. takımda eli yüzü düzgün bi tane oyuncu yok. yani düşündüğünü uygulamada iyi yapabilecek bi oyuncu yok. misal tadic gibi, irfan can gibi. topa hükmedecek, mesafe farketmeksizin topu arkadaşının ağzının içine atabilecek, asist yapabilecek kimse yok bizim takımda. sadece ziyech böyle bi oyuncu ama o da zaten yok hükmünde. mertens bile zaman zaman çok basit topları atamıyor. ve bu yüzden de maçlar da bi türlü fişi çekemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay, Mertens bu dediklerini yapıyor zaten. Kaldı ki senin stoperlerin bile saydığın adamlardan daha iyi oyun kurar. Asist sayılarına bakmanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. kısmen kerem demirbay yapıyor. onu atlamışın. ama saydığın diğer oyuncuların değil.

      Sil
    3. Nasıl yok, yoksa nasıl önlerindesin. Nasıl kısmen. Daha neler abi.

      Sil
  3. Tete kadar kötü bi kanat oyuncusu değil Galatasaray'da ; hiçbir takımda görmedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr etmek lazım 5 6 maç arka arkaya kullansak aslında çözülecek adamı bu hale biz getirdik bir yerde. Sezona çok iyi girdi. Yabancı sınırına takıldık Barışı oynattık. Yer yer Zahayı sağda denedik. Ziyech as oyuncu dedik. Bunlar olurkende Tete istikrarı kaybetti. Kerem Demirbay, Nelson örneklerinde bariz belli oyuncu arka arkaya oynadığı zaman belli ediyor kendini. Teteye henüz o ortamı sağlamadık.

      Sil
    2. ısrar mı etmek lazım ? şaka mı bu ? sezon başından beri kaç tane maçta forma giydi. hangi maça etki etti ? adamın daha 1 tane golü yok ya ligde. 1 tane gol atamaz mı bi sağ açık ya ? bu ne rezalet bi performansdır. buna verilen süreye yazık. verilen maaşa da hiç girmiyorum bile. sezon bitmiş hâlâ daha umudunuz var. tete, zaha, ziyech, ndombele filan daha beklemeye devam edin siz , form tutacaklar yakında, bekleyin bakalım.

      Sil
    3. Süreklilik anlamında ısrar etmek lazım. Oyuncunun geçmişi de ortada.

      Sil
    4. Tete net potansiyel de, şu karar alma işini çözmesi lazım. Bu kadar kötü bitirici değildi. En kötü halinin değeri, piyasası ortada. Oynadığın oyuna o uyuyor.

      Sil
  4. Icardi sahada olsa 2 penaltı çalınmazdı. Adama uygulanan mobing hat safhada artık. Tete için ısrar önemli 1 maç 11 2. Maç yedek olarak kazanmak mümkün değil. Barış Alper günden güne büyüyor. Nelson tarihimizdeki en büyük stoperler arasında görüyorum artık. Topu da muazzam kullanmaya başladı. Icardiyi dinlendirmiş olduk böyle bakıyorum duruma. Olmuş ve ölmüşe çare yok da yönetmin böyle vasıfsız kalışı çok çok üzücü. Koskoca Galatasaray saha içi dışı bildiğin topyekün saldırı altında. Icardiye verilen ceza sonucunda ortalığı ayağa kaldırmak yerine yine kabullendik. Cezanın gerekçeleri tarafımza iletilmeli kamuoyu ile paylaşılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi için bu sezon üst düzey bir mobbing var. Onu devre dışı bırakmak, Galatasaray'ı bitirmek gibi düşünüyorlar.

      Sil
  5. Önümüzdeki yıl mümkünse takımın iskeleti bozmadan takviyeler yapmak en doğrusu olacak. Nelson ayrılır yerine Emin Bayram, Metehan Baltacı gelecek. Eksikler 8 ve 10 numara. Sağ açık İçin Zaniolo yada Yunus Akgün birisi korunmalı. Zaha’dan, Oliveira’dan, Tete’den kurtulmak lazım. Üzücü ama birde kaleci ihtiyacımız var. Muslera inişli çıkışlı oynuyor artık. Prag maçındaki goller ve bu akşamki gol yani artık teşekkür etmek lazım. Yaş haddi var kalacaksa bile arkasını dolduracak bir kaleci şart artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımdan ayrılacak çok sayıda yabancı olacak. Transfer tarzı belli artık, etikete yönelmeden hareket etmek lazım.

      Sil
  6. TFF yıllardır karşımızda zaten. Şımarık yalı çocuğunun gönlü olsun diye uzun zamandır bir uğraş var. Hatırlayın yine bir Avrupa kupası maçı öncesinde cezalar açıklanmıştı. Maça 1 saat falan kalaydı yanılmıyorsam. Bu yapılan hukuken yanlış bu arada. Tedbirsiz sevk ettiğin adama ceza veremezsin. Aynı gün ceza veremezsin en azından. Tüm oyun planı bu oyuncu üzerine de yapılmış olabilirdi. Yahu bunları geçtim ben 2 Rize maçı 2 kırık bacak Muslera - Emre Akbaba çıkmayan kartlar bunları da hatırlıyoruz. Ceza veremediklerini de bu hale getiriyorlar. Aynı takıma denk gelmesi bir bana mı garip geliyor. Bir Rizeli olarak utanıyorum Rizespor’dan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana kendini savunma hakkı bile tanımıyorlar..

      Sil
  7. çok kötüydük. hayal kırıklığı yaşadım. derbi öncesi herkes kendine gelmeli. ağır dayak yeriz hem futbol hem skor anlamında. saha dışı olaylar etkilemiş çok belli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prag maçı yordu, Icardi kararı etkiledi ama yine kazandın. Sorun yok..

      Sil
  8. Aurier önem taşıyor dönmesi gerek. Barışı bek yapınca senkron da kalmıyor denge de. Kaan’ın oyuna girmesinden sonra toparladık sağ tarafı. Barış enteresan gelişim içerisinde. Bu arada Aurier sakatlığı geçici tedavi ediliyor bilginize. Tekrar sakatlanması olası. Benzer sakatlıklarda 1-2 ay gibi sürelerde tamamen iyileşir oyuncular. Ufakta olsa fedakarlık yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier dönerse, Barış Alper Yılmaz'ı öne atacaksın ve bu da dediğin gibi senkron demek.

      Sil
  9. Yarış dengelenmek isteniyor. Bir takım kopup giderse artık ligde hiçbir maçın izlenmeyecegi çok belli. Bunu da ancak Galatasaray'ın önünü tıkayıp Fener'i de arkadan iterek basarabiliyorlar. Yoksa arada çok büyük fark var camia büyüklüğü ve şampiyon olma alışkanlığı olarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediğin zamanında yapılmıyordu. Ligde taraftarı olan takım yok neredeyse 3 4 takım maçı takip ediliyor gerisi fos. Alttan gelen takımlar da aynı nitelikte Eyüpspor geliyor taraftarı 2 bin değil. Eskişehir, Sakarya, Bursa, Kocaeli, Göztepe, Karşıyaka bu tarz takımlar olması lazım. PTT izlenme oranları Süperligden daha fazla açıp bakabilirsiniz. Ne şartta olursa olsun Samspor gibi taraftarı olan kulüpler süperligde olmalı. Bunu o takımları buraya alalım diye söylemiyorum sadece futbol takımı olabilmek için belli şartlar oluşmalı Eskişehir hala 20 bin kişi önünde oynuyor maçlarını. Bu takımlar ligde olmadığı sürece de izlenme oranı düşecek, bu şekilde allem kallem olayları artacak.

      Sil
    2. Şehir takımları bu ligin olmazsa olmazı..

      Sil
  10. icardi'nin olmaması avantaj olabilirdi ama vinicius ondan da beter durumda. ah bakambu ah

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir