27 Şubat 2024 Salı

Kerem Aktürkoğlu'nun Icardi ile olan bağını seviyorum


Kerem Aktürkoğlu'nun Icardi ile olan bağını seviyorum. Gerçi aynı bağıTorreira ile de var. Lider özellikli futbolcu, herkesle bağlı iyi. Icardi'nin son dönemdeki mutsuz görüntüsünde, tribünlerin Kerem Aktürkoğlu'na olan tepkisinin neden olduğu dahi söylendi. Müthiş arkadaşlıklar bunlar. Kerem Aktürkoğlu'nun saha içinde ve dışında yeri "olmazsa olmaz". Lider özelliği var, bunu da içinde bulunduğumuz dönemde mükemmel şekilde yansıtıyor.

Antalyaspor karşısında müthiş oynadı diyemem ama 2 golü var. Hattrick de direkten döndü. 2. gole bakın, tamamen fırsatçılık. Kerem Aktürkoğlu'nda da bu var işte. En kötü haliyle dahi gole en yakın futbolcularının başında geliyor. Takipçiliği üst düzey, sürekli pozisyon içinde. Bu sezon bitiriciliği biraz sallansa da, takım içinde muadili yok. Kerem Aktürkoğlu yerine x yazdığınız an oyun gücünüzden ödün vermiş oluyorsunuz.

Zaha mutlaka 11 oynamak istiyordur da, sürükleyemiyor takımı. Kanatta oynarken olabildiğince ağır. Çalım atamaz, kilit açamaz halde. 10 golü var da, son dönemde hiç yok. Antalyaspor karşısında forvet olarak oyuna girdi, yine etkisiz. Üstelik alan da vardı. Alanı kullanamadıktan sonra, Zaha'dan geriye ne kalıyor? Fizik gerilemiş, tempo düşmüş ama 11 oynamak istiyor. Elbette Kerem Aktürkoğlu oynayacak. Bundan daha doğal ne var.

Hatta Zaha mı Tete mi kıyasında da Tete oynayacak. Tete'nin de en kötü hali dahi senin oynadığın oyun formatına uygun. Ön alanda pres yapar, hareketlidir. Bitiremiyor, finalde istisnasız kötü ama oyun içi katkı söz konusu. Barış Alper Yılmaz sağ açığa geçtiği an senkron oturmuş oluyor. Okan Hoca haklı, Zaha şu an hamle oyuncusu olarak dahi istediğini karşılayamıyor. Karagümrük karşısında 11 oynayacaktır mesela, bu tarz fırsatları dahi kullanmıyor.

Kerem Aktürkoğlu'ndan devam. O da senkronun önemli bir parçası. Preste var, hareketli, Icardi ile saha içi uyumu güçlü. Antalyaspor maçında 2 gol attı, bunu da devam ettirir. Geçen sezonun bizim adımıza en güçlü yanı Kerem Aktürkoğlu / Icardi uyumuydu. Bunu yeniden yakaladığımız an işler rayına oturacak, her şey istediğimiz gibi ilerleyecek. Icardi'ye yapılanlar mutlaka kıvılcımı yaktı. Yaşanacakları izleyeceğiz.

10 yorum:

  1. formu ortada icardi ile bağı ortada sen git zaha al.. bu adamı da 10 numaraya zorla.. 8 de alma.. çok kötü bir yaz geçirdik çoook..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha'nnı alınmasına takılmıyorum da roller oturmadı.

      Sil
  2. Zaha dengeyi bozmuştu. Kerem takım oyununda çok etkili ve yararlı.

    YanıtlaSil
  3. Zaha iyi bir fırsattı ama elzem değildi. 8-10 hamlesini yapmamış olmanın bedelini umarım ödemeyiz. Martens ve Kerem D. ellerinden geleni yapıyorlar ama GS orta sahası daha iyi olmalıydı. Seneye inşallah bu hatalar yapılmaz.
    Şu bir gerçek şampiyon olmak istiyorsak artık İcardi'nin gaza basması şart. Kaan'ı sağ beke çekip veya Sergio'yu ön tarafı Kerem - Martens - Barış - İcardi'den kurup sistemi kurmalıyız. 10 hafta kaldı. İcardi atarsa bize zor maç yok. Kerem formda ve istekli. Çok pas hatası, top kaybı yapıyor ama getirisi de çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an hamle şansı doğdu ve yapıldı. Maddi anlamda zararı olmaz. Tutmayadabilir, niye Zaha alındı demem. Çoğunluk da diyemez. O gün herkes havalara uçtu çünkü.

      Sil
    2. Kerem Demirbay rotasyon İçin transfer edildi geldiğimiz noktada takımın as oyuncusu. Böyle bakmak lazım.

      Sil
    3. Ama rotasyon için de çok iddialı isim. Böyle çok isim var bir noktada 11'e yerleşen.

      Sil
    4. Fred Galatasaray da olsa yada o tarz bir oyuncumuz olsa Kerem Demirbay 11 e yerleşemezdi. Rotasyondan 11 e yerleşen adamlar önlerindeki oyuncuyu alaşağı ederek değil yokluktan yerleştiler.

      Sil
    5. Fred de değil, daha genci gerekiyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir