21 Şubat 2024 Çarşamba

Seviyenin dibi nereye kadar uzanıyor bilmek dahi istemiyorum


Sakatlığını atlattı, performansı yükseldi ve belli ki korku dağları sardı. Neler olacağını, geçen sezondan tecrübe edenler, "nasıl itibasızlaştırırız" diye tüm tuşlara basar haldeler. Montaj bir videonun peşine düşüp, Icardi'ye ceza aldırma peşindeler. Sadık Çiftpınar'ın hareketini hatırlayın, kolu oradan kesmişler ve sanki Icardi yapmış gibi montajlamışlar. Görüntü kalitesi de 144p. Bu videonun montaj olduğunu anlamak o kadar kısa sürdü ki.

Ankaragücü önce harekete geçti, TFF'ye gideceğiz dedi ama elbette aldığı talimatla. Fenerbahçe'nin muzip yöneticisi çıktı, twit attı, geveledi durdu. Tüm tuşlara basıyorlardı önce, sonra klavyeye kafa atmaya başladılar, devamında ise ne yapmaya başladıklarını yazmaya benim dilim varmaz. Başarısızsınız, bu şekilde kazanamayacaksınız. Önce hayal kırıklığıydınız, bugün ise yüz karası. Türk futboluna öyle nefret tohumları serptiniz ki, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.

Bu günah size ait yani. Fonlayarak, el altından destekleyerek yanınıza yandaş bir yere kadar çekersiniz. Dünya para harcadınız, olmuyor işte. O futbol aklı sizde yok, başarısızsınız. Burada suç sizin değil, size yol veren taraftarınızın. Aynı tabloyu Galatasaray'da hayal edin, kaç yıl bu yönetim görevde kalabilirdi? Fenerbahçe yönetimi ne yapsa "ooooooo müthiş, harika" diyen taraftar oldukça ve uzun yıllardan bu yana gelen enkazı sorgulamazsa, başarısız olmaya mahkum kalırlar.

En akil olanları da bu halde. 2 transfere tav olacak halde. Başarısızlıkta objektifim diye takılırlar, işler biraz iyi gitse onlar da fanatizmi kusar. Kendi işimize bakıyoruz elbette de, ülkemizde iyi bir rekabet olsun çok isterdim. Rekabet seni yükseltir çünkü. İnanın, Galatasaray'ın en büyük şanssızlığı Fenerbahçe. Bu iklim bizi aşağı çekiyor, yoksa potansiyelimiz çok daha fazlası. Bu görüntü de maalesef değişmeyecek. 

Hadi geçmiş yılları bir kenara bırakalım, bu sezon belki de tarihin en sevmediğim şampiyonluk yarışı içindeyiz. Rekabet adil değil çünkü. Galatasaray'ı 4 koldan aşağı çekmeyi başarıp da başaramıyorlar. Her başarısızlık, dozlarının biraz daha artması ve çirkinleşmeleri demek. Daha ne kadar çirkinleşecekler bilmiyorum. Seviyenin dibi nereye kadar uzanıyor bilmek dahi istemiyorum. İyiler kazanacak, biz yine şampiyon olacağız.

11 yorum:

  1. en büyük şanssızlığımız , en büyük rakibimizin dünyanın en iğrenç camiası olması. o kadar haklısın ki. maalesef bizi de aşağı çekiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabetler takımları yukarı taşır ama bizi aşağı çekiyor.

      Sil
  2. Galatasaray'ın Avrupa Süper liginde yarışmasını çok ama çok istiyorum. Türkiye'deki bu ortam son derece yıkıcı, yıpratıcı, enerji emen ve rekabet dışı bir ortam. Her türlü şike yapmak, belden aşağı vurmak, kuralsızlık artık normal olmuş durumda. Sosyal Medya üzerinden sürekli yapılan dezenformasyon çalışmaları had safhada. Bu yapı içinde ilerlememiz ve Avrupa'daki rakiplerimizle mücadele etmemiz mümkün değlil.
    Fenerbahçe'nin ne olduğunu, kim olduğunu yukarıda gayet net anlatmışsın. Şöyle bir kulüp düşün ki ''en akıllısının'' bile hayali ligde şampiyon olup Bağdat Caddesinde bunu kutlalamak olsun. Bu uğurda yapmayacakları pislik, rezillik, kanunsuzluk yok. Nasılsa daha önce şike yapıp hiçbir olmadığını da bildikleri için bu sefer şike ile birlikte bambaşka yöntemlere de başvuruyorlar. Medya gücü, reklam veren olmanın verdiği büyük gücü de kullanarak tüm basın yayın organlarını, görsel ve sosyal medyayı, youtube ve yayıncı kuruluş dahil herkesi etki altına aldılar. Ankaragücü daha doğruluğu kesinleşmeyen bir görüntü üzerine koşa koşa nasıl bu açıklamayı yapıyor mesela???
    Biz işimize bakacağız. İcardi'ye ceza vermeleri bizim şampiyonluk şansımızı azaltmaz artırır bunu hala anlamamış olmalılarına şaşıyorum. Daha ne kadar başlarına felaket gelmeli bu takımın. Yıllar önce atılan başlığı hatırlıyorum: Eşşekler adam olur bu Fener adam olmaz!.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum. O işe nedense ilk etapta kapıyı kapattık. Bence beklemek, havayı solumak gerekiyordu.

      Sil
    2. Merak etme daha köprünün altından çok sular akar. hiçbirşeyi kapattığımız ettiğimiz yok. Bunlar yapılması gereken stratejik hamlelerdir. Hele o lig olgunlaşsın o zaman görürüz. Lağım çukurundan kurtulmanın başka bir yolu yok çünkü.

      Sil
  3. İşin kötü tarafı taraftarının beyni de yok. Gördüğünün ne olduğunu anlayabilecek kapasiteye sahip değil. Bu yönetici halkı kin ve nefrete sürüklediği için men edilecek mi? Alenen yalan kışkırtmaya yönelik bir montaj. TFF rakibe şımarık çocuk muamelesi yapmayı bırakmadığı sürece daha fazlasını yapacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çirkin bir futbol iklimi oluştu ve bizi de içine çekiyorlar.

      Sil
  4. biz dünyanın en büyük kulübüyüz. taraftar hisleriyle söylediğimi sanmayın. gayet ciddiyim. dünyada kimse böyle bir rekabet yaşamıyor. hem de en az 40 senedir. her türlü pisliği mübah gören bi örgüt ile rakibiz adeta.

    bayern ya da city ya da real bu takımlarla rekabet nedir? alt tarafı canavar gibi kadro kuruyorlar, sportif olarak mücadele ediyorsun. evet seni geçiyor yeniyor ama spor bu.

    hayatın her alanında 365 gün savaş veriyoruz. liverpool milan falan dağılır giderdi. işte galatasaray bu yüzden büyük. imkansızı başarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada savaşıp, dışarıya da güç bırakabilmek cidden kolay değil. Doğru diyorsun.

      Sil
  5. Değişmeyen Fenerbahçe camiası.Kendilerini farklı bir Cumhuriyet olarak görüp, özel hissediyorlar. Türkiye ve Galatasaray herzaman birdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir