25 Şubat 2024 Pazar

Dubois'in her yeni asistinden sonra


Dubois, iyi performansını devam ettiriyor. Her iyi performans sonrası da akıllara "sağ bek krizimizi" getirip, ister istemez sinirleniyoruz. Başakşehir'e istediğini verip, keşke takıma geri döndürebilseydik noktasına geldik. Aurier'in durumu bizi oraya getirdi. Beşiktaş maçında da oynayamayacağı söyleniyordu. Sonrasında geri dönse dahi ne durumda olacak? İş yine sağ bekte, Okan Hoca'nın yapacağı kazanımlara bakıyor.

Dubois'in yeni sezonda akıbeti ne olur bilmiyorum. Kalabilir de, gidebilir de. Galatasaray'a gelirken, Lyon'da yedek kalmaya başlamıştı. Transferin temelinde bu yatıyordu. Fransa Milli Takım oyuncu havuzunun içindeydi o dönem. Şimdi oradan uzaklaştı. Galatasaray'da yedek kaldı, bu sezon Başakşehir'de. Yeni sezonda, sözleşmesinin son 1 yılına girmiş olacak. Oynamanın tadını yeniden yakaladı, bunu devam ettirmek isteyebilir.

Okan Hoca'nın bek tarzı bu değil. Boey ve Köhn gibi atlet isimleri iyi kullanıyor. Yeni sezonda da mutlaka bu tarzda bir sağ bek alınacaktır. Dubois kalsa dahi alternatif olur. Keşke ikna olsa buna. Alternatif diye yola çıksan, bu tarz bir bek almanın maliyeti daha yüksek. Dubois'i satsan da, sözleşmesinin son 1 yılı kaynaklı rakam düşük olacak ve değmeyecek. Hem sağ, hem de sol beki alternatif altına alacak, tecrübesiyle ön planda bir futbolcu. Devam etmesini isterim.

Aurier'den umudu kestik, bu süreci Barış Alper Yılmaz ile geçeriz. Onu hücumdan kaydırmanın eksisi mutlaka var da, bu süreçte Tete'yi kazanacağız. Kaan Ayhan'ın sakatlık kaynaklı sıkıntısı var, çok zorlamamak lazım. O da değerli alternatif. Daha zorlu maçlarda ihtiyaç olacak. Antalyaspor gibi rakiplere karşı, Barış Alper Yılmaz / Tete kanadı ideal duruyor. Avrupa devreden çıktığı için, sağ bek durumu biraz daha telafi edilebilir halde.

13 yorum:

  1. Dubois oyun tarzımıza pek uymuyor. Ama iyi ve pahalı bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uymuyor da, alternatif olarak kalabilir gelecek sezon.

      Sil
    2. Hiç sanmam iyi bir sezon geçiriyor. Satışı muhtemel bir oyuncu. En azından Başakşehir talip olacaktır. Bugünü hatırlayıp en yüksek yerden kapıyı açmak en doğrusu olacaktır. Biz nedense bize yapılanı çok çabuk unutuyoruz.

      Sil
    3. Oynamak isteyecektir elbette, gidişi doğal.

      Sil
    4. Önümüzdeki sene Okan Hoca devam edeceğini düşünmüyorum ben. Adamı mental olarak yıprattık. Adamın pres oyunu seminerlerde örnek olarak gösteriliyor ama biz adama 3 oyuncu alamıyoruz. Bu yönetimle devam eder mi emin değilim.

      Sil
  2. Bu saatten sonra Aurier gelse ne olur gelmese ne olur. UEFA Avrupa Ligine veda etmişsin. Elindeki oyuncular da sağ bek için ligin oyuncuları. Ali Turap bu saatten sonra Aurier’in önünde olması lazım. Şurda kaldı 3 ay bunu en iyi şekilde kullanıp elimizdekilerden kazanç sağlamak daha doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier'i kullanacak gibi görünüyor hoca yine de.

      Sil
    2. Umarım katkı da verir ihtiyaç var. Tarz biraz daha defansif kalsa da sağ bek olarak Barışı heba etmekten çok daha iyidir.

      Sil
  3. Devre arası gelmek için extra para istedği gündeme gelmişti eğer doğruysa sezon sonu defolsun gitsin yorumlara katılıyorum bize dinamik, kanadı bıylu boyunca kullanacak bir bek lazım. Malum kuzeyli avrupa takımları bizi sahada fiziken dövüyor. bekler kesinlikle genç dinamik çok koşan mücadeleci olmalı ki icardi gibi bazı isimleri taşıyıp avrupada bir yerlere gelebilelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ beke, Köhn'de olduğu gibi bir hamle gerekiyor. Doğru tarz o.

      Sil
    2. 2 tempolu bekle neler yapabileceğimizi tahmin dahi edemiyorum. Prag’daki oğlanı getirmek çok doğru olur. Tarz olarak çok doğru en azından. Çok büyük maliyeti olacağını da düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir