25 Şubat 2024 Pazar

Yine söylüyorum, her şeye rağmen iyiler kazanacak


Geç gelse de yerinde açıklama. Bu isyanı çok daha öncesinde dile getirmek gerekiyordu. Benim yaşadığım, tarihin en karanlık sezonunun içindeyiz. Öyle bir sezon ki, tescillenmiş dönemlere dahi rahmet okutur. Bir takımı şampiyon yapmak adına, kusursuz çaba gösteriliyor. Her koldan üstelik. Saha içi, dışı, arkası, önü. Ülkede futbola dair hiçbir şey bırakmadılar. Futbolla ilgini ne konuşacaksın, ne konuşabilirsin ya da? İğrenç bir sezon, her anından tiksiniyorum.

Galatasaray'ın hakkı bugün değil, dün de yeniyordu. "Federasyon istifa" diyerek aksiyon alması gereken bizlerken, bazısı algı peşinde koştu ve istediğini aldı. Bilgi sahibi olmadan ürettikleri fikirleri dinliyoruz. Kendilerine yandaş olanlar bunu yer de, biz oralı olmayız. İsyan etmeli, tepki göstermeli, aksiyon almalıyız. Federasyonun ipinin bugün değil, dün çekilmesi gerekiyordu. Bugün çekilecekse de, bu işi bizim yapmamız gerekiyor.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı skandalın kaçıncı boyutu artık? Uzatma dakikalarında verilen penaltıyı "penaltı jokeri" diye geçiştirmeyeceğim. Penaltı jokeri hadisesi öylesine öğrenilmiş çaresizlik oldu ki, haksızlıktan hak almaya alışmanın ürünü. Pozisyon penaltı değil, başlangıçta Kasımpaşa'lı futbolcuya yapılan faul var ve tehlikeli bölgede. Kullanılan duran topta faul yok, ceza sahasına kesilen ortada da Fenerbahçeli futbolcuların yarısı ofsayt. Yarı otomatik ofsayt çizgisini görebilen oldu mu?

Basın toplantısı düzenleyelim, tüm kirli anları görüntü görüntü paylaşalım. Mustafa Cengiz dönemini eleştiririz, adam hasta yatağında çıkıp konuşur, isyan ederdi. Yazılı açıklamayla sınırlı kalmayın, Dursun Özbek'in çıkıp konuşması lazım. Erden Timur konuşuyordu, adamı aşağı çektiler. Galatasaray'ın düşmanı dışarıda aramasına gerek yok, kendi içerisinde "başarılar cezasız kalmıyor". Konuşun, çekinecek bir şey yok. 

Aylardır sessiziz. Skandallar da katlanarak büyümekte. Şampiyonluk yarışının düğümünün çözüleceği zamanlara geldik. Geçmişi geri alamayız da, bundan sonrası adına sesimizi çıkarmalıyız. İcraat göstermeli, artık "dirayet" görelim. Kasımpaşa karşısında puan kaybetseler, pazartesi günü maç farkını 2'ye çıkarman olasıydı. Fenerbahçe düştü düşüyor, hakem ittirmesi ile elbette bir yere kadar gidecekler. Yine söylüyorum, her şeye rağmen iyiler kazanacak. Allah çok büyük..

19 yorum:

  1. Geçen sezon Fenerbahçe itile itile son haftalara kadar şampiyonluk şansını devam ettirdi. Bu sezonda daha fazlası yapılıyor. Medya, tff ve mhk işin içinde. Ama bilmiyorlar ki Türkiye'dir Galatasaray.Bizim taraftar grubu hesap sorar ve gerekli tepkiyi gösterecektir.

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray yönetiminin ne yapmaya çalıştığını çözemiyorum. Türkiye çok kirli ve karanlık işlerin döndüğü bir ülke haline geldi. Bütün kurumlara baskı yapıldığı yerde biz de yapıldığına eminim. Koç grubu belli ki devletle anlaşma yapmış. Bedeli ne olursa olsun Fenerbahçe Şampiyon yapılacak.
    ama buna direnen karşı duran bir hoca ve oyuncu grubu koca bir camia var. Bu oyunu bozacak olan da bizleriz. Ayaklarına dolanacak olan da bu harami şike ve şer çetesidir.
    Bozulmamamız şart. Yılmamalıyız. Antalya maçı dönüm maçı. Her açıdan dönüm maçı. Hem avrupa maçının moral bozukluğunu üstümüzden atma maçı hem de biz burdayız ölmedik deme maçı! Şampiyon olmak istiyorlarsa bizi geçmeleri lazım. Halep ordaysa arşın da burda!
    Dün çok sıkıldım çok bunaldım çok moralim bozuldu. Ama Yeise, beise, yer yok. Pazartesi günü öyle bir cevap vereceğiz ki o stat yıkılacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz sağlam duracağız, ipler elimizde. Mutlaka kazanan biz olacağız.

      Sil
  3. fb maçlarını izlemeyi düşünmüyorum artık. 0-0 hop penaltı. 1-1 hop penaltı. 2-2 hop penaltı. bu ne abi bunu mu izleyeceğiz? gerek yok.

    YanıtlaSil
  4. yönetim yok maalesef. hoca ve oyuncular mücadele ediyor. allah yardım etsin.

    YanıtlaSil
  5. Talimatın tepeden verildigi muhtemel fenerbahçenin kollanması için siyasetiyle tff si ile karşımızdalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek Rte ile görüşeceği düştü bu gün haberlerde. Böyle birşey yaşansa çok daha garip hal alır. Yönetim TFF nin istifasını almadığı her gün başarısız sayılacaktır. Bu açıklama da basite alınmamalı.

      Sil
  6. suyun öte yanını en iyi tanımlayan cümleyi ts başkanı özkan sümer söylemiş. "fenerbahçe haksızlığı hak olarak kabullenmiş bir kulüptür." bu cümle fenerbahçe'nin özeti işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de haksızlık kolluyorlar sürekli.

      Sil
  7. Bu yönetim burada olduğu sürece daha çok konuşuruz biz bunları Icardi sevk edilirken gık çıkmıyor. Konuşan adamlarıda bastırıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. erden timur'un önünü kesmişler. yukarı ile ilişkileri bozulmasın diye. uğur karakullukçu öyle diyor yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğur Karakullukçu takip etmene üzüldüm doğrusu. Şaklabandır kendisi. Söylediği hiçbirşey haber niteliği de taşınmaz. Erden Timur önünün kesildiği geçen yıldan buyana olan herşeyde gayet belli. Geçen sene bu ligi bitirmem diyen adam busene sesi soluğu çıkmıyor. Geçen sene de aynı şekilde doğranıyorduk da rakip bu denli korunmuyordu. Artık maçı alıp veriyorlar direkt. O raddeye gelmişken bile konuşulmuyor.

      Sil
    2. Karakullukçu dedi diye demiyorum ama kestikleri net doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir