29 Şubat 2024 Perşembe

Eren Dinkçi & Galatasaray, Barış Alper Yılmaz sonrasına hazırlık diye yorumladım


Barış Alper Yılmaz başta olmak üzere, çoğu futbolcumuz için ayrılık durumu oluşabilir. Ciddi teklifler alıyorlar, Boey tarzı satışlar olası. Bu da Galatasaray'ın hayır diyemeyeceği bir durum. Ocak ayı günü kurtarmak demekti de, yaz ayları "yapılanma" anlamına gelecek. Ayrılığı olası isimler için şimdiden hedefleri belirlemek, hatta belli adımlar atmak lazım. Elindeki değer gidiyorsa, başka bir "değer adayı" ile o boşluğu dolduracaksın. Ortaya atılan Eren Dinkçi ismini de, Barış Alper Yılmaz sonrasına hazırlık diye yorumladım.

Yıllar boyu, gurbet piyasasında daha aktif olmamız gerektiğini söyledim. Önemli potansiyeller var ve maliyetleri de çok abartılı değil. Futbolcular parlamadan hamle yapmak gerekiyor. Can Uzun treni kaçtı mesela, geçmiş olsun. Eren Dinkçi de patlamaya hazır bir futbolcu. 22 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesinin bitmesine sadece 1 yıl kalacak. 5 milyon avro'luk da çıkış maddesi bulunuyor. 5 milyon avro'ya bu transfer gerçekleşmez de, 3 - 3.5 milyon avro bandına çok iyi iş olur.

Milli Takım'da da görmeyi bekliyorum. Bence bu seviyeyi de hak etti. Heidenheim'da kiralık olarak forma giyiyor ve 21 maçta 8 gol 2 asisti var. Ağırlıklı olarak sağ kanat oynadığının altını çizelim. Forvet özellikli bir futbolcu. 1.88 boyuna rağmen,dripling özelliği çok iyi ve hızlı bir futbolcu. Transferi gerçekleşirse, yeni hücum jokeri olmaya aday. Barış Alper Yılmaz'ın gelişimine bakınca da, Okan Hoca'nın Eren Dinkçi için dokunuşu büyük olur.

Her 2 kanatta ve forvette oynayabiliyor. 3'lü savunmanın sağ kanat beki gibi de bir dönem kullanılmış. Altyapı var yani, işlenmesi lazım. Ortaya yüksek de bir maliyet çıkmıyor. Bu tarz yetenekleri toplamaya devam etmeli. Almanya'da çok aktifiz ve gelen her isimden de katkı alıyoruz. Eren Dinkçi de hücum için iyi bir joker. Çalışkanlığını arttırıp, forvet oynarken sırtı dönük oynayabilmeyi geliştirirse büyük bir kazanım olur.

Benim gönlümde Erencan Yardımcı yatsa da, onun fikri Avrupa'ya gitmek üzerine. Transferi gerçekleşse onu da forvet ve her 2 kanatta değerlendirebilirdik. Eren Dinkçi de o rolü alabilir, o açıdan doğru hamle. Fırsatı kolluyorsun. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala, çıkış maddesini de yakalamışken futbolcuyla anlaştın ve Werder Bremen'in çok fazla yapabileceği bir şey yok. Bu hamlelerin, bugünlerde gerçekleşmesi önemli.

14.02.2024 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. Bu tip hamleler gerekli. Gidip emekli olmuş ve hedefsiz oyuncular ile ugraşmamalıyız.Mertens gibisini bulabilirsek tecrübeli oyuncu da olabilir takımda ama çok fazla olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı gurbetçi futbolcuların adı geçiyor, hepsi de iyi düşünce.

      Sil
  2. Yeni sezon kadroda revizyon kaçınılmaz olacak önemli olan gidenin yerini doldurmak ama sacha boeyin yerine 32 yaşındaki aurier durumu olursa vay halimize mümkünse genç oyuncu ağırlıklı bir kadro kurulmalı yaşı geçmiş oyunculara verilen bonservisler yüksek maaşlara yazık elimizdeki gençlere haksızlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerlilerin ayrılma durumu olabilir, talipleri var. Yerlerini de potansiyel gurbetçilerle doldurma düşüncesi mantıksız değil.

      Sil
  3. hocam,beşiktaşın yaptığı transferleri nasıl yorumluyorsun?ben 3.büyük olduğunu ispatlamaya yönelik hamleler olarak..biz olsaydık.10,11e almaz ikisini de yarı fiyatına bitirebilirdik..almalımıydık sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubat ayında transfer yapmak istersen, o paraları veriyorsun.

      Sil
  4. fatih demireli bizim açımızdan büyük şans

    YanıtlaSil
  5. Eren iyi oyuncu ama Barış gibi büyük bir joker değil. Ben Barışın 8 numarada bile oynayabileceğini düşünüyorum. Dripling özelliği var ve kuvvetli bir oyuncu. Mücadeleden vazgeçmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik değil, olabilir. Barış Alper Yılmaz da joker değildi.

      Sil
  6. Eren 8 numara da oynamışlığı var yalnız. Patlayıcı özelliği olan da bir oyuncu. Buyursun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir