28 Şubat 2024 Çarşamba

Okan Hoca'nın bu tarz maçlardaki planına güveniyorum


Ligin ilk yarısında, zorluk derecesi yüksek ve mücadele gerektiren maçlarda, Okan Hoca'nın orta sahada Kaan Ayhan hamlesini izledik. Bu hamle de başarılı oldu, özellikle Şampiyonlar Ligi için. Beşiktaş deplasmanı belki o ayarda değil de, yüksek mücadele gerektirecek. Gedson gibi Galatasaray'a istisnasız ters gelen, tempolu bir ismin oynamaması avantaj. Yine de Torreira'yı desteklemek lazım. Bu da Kerem Demirbay yerine, Berkan Kutlu ya da Kaan Ayhan 11 olabilir mi dedirtiyor.

Kerem Demirbay'ın Antalyaspor maçındaki futbolu yorgunluk kaynaklıydı. Fena oynamadı ama önceki haftalardaki iyi görüntüsü de yoktu. Çok fazla pas hatası yapıldı. Torreira / Kerem Demirbay orta sahasının da yeterli olacağını düşünüyorum bu arada. Fenerbahçe deplasmanını böyle oynadık ve iyi geçtik orayı. Biraz daha enerji ve geçiş oyunu denilecekse, Berkan Kutlu hamlesi olası görünüyor. Topu biraz daha Beşiktaş'a bırakarak, kazanılan toplarla daha direkt bir oyun da ihtimal olabilir.

Kaan Ayhan için sürekli "sakatlık" durumundan bahsediyorum. Belli bir gücü var ve idare etmeye çalışıyor. Fit durumda olsa, bu maçın 11 ihtimali arasında en güçlü aday olurdu. Berkan Kutlu'nun bu tarz maçlarda 11 oynamışlığı var ve hemen hemen hepsinde etkiliydi. Torreira ile birlikte ekstra bir enerji oluşabilir. Bu da hücumu biraz daha rahatlatır diyelim. Mertens ve Icardi sahadayken, hücumda bağlantı sorunu oluşmayacaktır.

Yine yazayım, Kerem Demirbay ile de bu maçı geçeriz. Geçen sezon Salih Uçan / Gedson / Amir orta sahasıyla bizi yendiler ve en büyük farkı da merkezde oluşturdular. Gedson ve Amir yok, daha farklı bir formata dönüyorlar. Kerem Demirbay'ı bu hafta dinlendireceksin. Bir noktada da kendi oyunundan ödün vermene gerek yok. Okan Hoca'nın bu tarz maçlardaki planına güveniyorum. Bu maçı geçmek, çok büyük bir psikolojik eşik demek. Hevesleri büyük oranda kırmış oluyorsun.

12 yorum:

  1. Beşiktaş sezonun maçı olarak bakıyor bu maça. Koçları memnun etmek zorundalar. Berkan hamlesi ortasahada bizi daha güçlü yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilediklerini yapsınlar. Güçlü olan tarafız..

      Sil
  2. topu bjk'ye bırakmak, geçiş oyunu oynamak filan mümkün değil diye düşünüyorum. santos, bütün takımı kendi yarı alanında bekletecektir. anadolu takımlarına karşı bile böyle oynuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O denli bırakmayız ama onlar da iç sahada tamamen topu bize bırakamaz bence.

      Sil
    2. Santos bu :) %100 bırakacaktır. Tamamen bekleyerek oynayacaklar.

      Sil
    3. Topu doğru kullanırız umarım :)

      Sil
  3. Eyup aydın takıma biraz daha alışabilse torreianın muhtemel partneri olur o kapasite dinanizm hırs fazlasıyla var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca yavaş yavaş ısındırıyor. Gerçi Eyüp'un pas ve teknik faktörü daha baskın.

      Sil
  4. Dün akşam sonrasında plan var mı yok mu bilmiyorum. Beşiktaş da Karagümrük gibi oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugüne kadar büyük maçlarda plan görmedin mi? Bu adam daha ne yapsın.

      Sil
    2. Demek istediğim Beşiktaş Karagümrük’ten bile daha kapanarak oynuyor kendi yarı sahasından nadir çıkıp gol arıyor. Bizim de bu tarz takımlara karşı kilit açacak oyuncularımız var sansakda sadece Mertnesin ayağına bakıyoruz. Zaha, Ndombele, Ziyech ölü durumda oldukları için beklentimiz yok. Saydığım 3 adamdan da performans alamadığımız için sadece Mertens ile çok zorlanıyoruz. Kerem kısmen sağlıyor bunu bize. Icardi yine geçiş oyunlarında takımı yönlendiren isim olacak gibi görünüyor.

      Sil
    3. Karagümrük maçının 11'i ile Beşiktaş bir olmayacak. Ya da oyuna bakış açısı. Ölçü değil yani.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir