29 Şubat 2024 Perşembe

Galatasaray 0-2 Fatih Karagümrük, elenmek istesen bu kadar oynardın ki elendin de


Antalyaspor maçını iyi geçmezken, belli mazeretler var diyordum. O gün kazanmak değerliydi. Karagümrük karşısında ise rotasyon doğru lakin doğru isimlerle. Karagümrük karşısında turu sahaya çıkan 11 ve sonrasında gerçekleşen kenar hamleleriyle verdik. 11 o kadar kötüydü ki, kontrol maç başlar başlamaz kaybedildi. Her hamle de işi daha da karmaşık hale getirdi. 45'de bazı as isimler sahaya çıktı, 90 dakikalık efor sarf etti. Rotasyonun da anlamı kalmadı.

Doğru rotasyon yok. Oliveira'dan medet umamazsın artık. İlk yarıda orta sahayı bıraktın ve hücumda tek aksiyonun Berkan Kutlu'ydu. Barış Alper Yılmaz'ı forvet başlatıyorsun ve kapalı savunmaya karşı ne yapacak? 1-0 geriye düştün bir de. Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasında etkisiz, Zaha ve Tete niye bu takımda, artık sorgulamamız gerekiyor. Köhn dışında şu iyiydi diyebileceğin kim var? Kaan Ayhan'ı ekonomik kullanman gerekirken, 90 dakika sahada tuttun.

Tempo yapacak bir 11 sahada yok. Tek tük bulduğun pozisyonların bitirme anlarında hep Tete var. Bir futbolcu istisnasız şekilde mi kötü karar alır? Kara mekanizması 0, bitiremiyor. Biraz etki gösterir diye beklenti duyduğun futbolcular sahada ama aslında değiller. 45'de hamleler geliyor, kim nereye geçti takip dahi edemedim. Vinicius oyuna girdikten sonra, orta saha da boşaldı. Top sendeydi de, olabildiğince ağır hareket etmeye devam ettin.

Top çok yavaş dolaşıyor, önde baskı kuramıyorsun. Köhn'ün direkten dönen şutu dışında koca 2. yarıda etkin yok. Bu kadar temposuz oyuna elbette turu geçemezsin. Feghouli, Pirlo misali takıldığı oyunda attığı her pasta senin belini kırıyor. Forvette Markao diye biri var, ilk kez 11 oynuyor, herkesi cebinde gezdiriyor. Karagümrük de rotasyon yapmış, kafalarında aslında tur yok. Kendi sahanda, bu şartlar altında elenmek kadar üzücü bir şey var mı?

Vinicius'un oyuna girdiğine 85. dakikada kanaat getirebildim. Davinson girdi Zaha çıktı bir ara, o ara neydi formasyon anlamadım. Kerem Demirbay biraz çabalarken, onun da her kenar ortası dışarıda. Hücum aradın ve bulamadın. Akıllar Beşiktaş maçında da, turu bu şekilde kaybetmenin moral bozuluğu var. Rotasyon yapayım derken, çoğu futbolcunu yordun. Barış Alper Yılmaz'ı niye forvette başlatıyorsun en basitinden?

35 yorum:

  1. Okan Hoca ve futbolcular maça konsantre olamamışlar. 4-5 farklı bitebilirdi maç. Oliveria ve Zaha takımın en çok kazananlarından ama sahada ruh gibiler. Kadro kalitemiz maalesef yetersiz. Sadece lige konsantre olup yolumuza devam etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 11 yanlıştı ve kontrol o dakika yitirildi.

      Sil
  2. gerek ilk 11 , gerek sonradan yapılan hamleler. okan hoca'nın , açık ara en kötü maçıydı

    YanıtlaSil
  3. feghouli tam bi regista gibi yönetti takımı. işin komiği ; elimizdeki bütün 8 numaralardan daha iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi regista rolünde kullanırken, etrafını donattılar. 8 değil, pasör bir 6'ydı :)

      Sil
    2. evet 6 no oynadı ama demek istediğim 8'e gelse elimizdekilerden iyi

      Sil
  4. mendes'in attığı golü bizim takımda atacak bi oyuncu var mı ? ya da en son ne zaman attık ? hatırladığım kadarıyla feghouli ters ayağıyla atmıştı son olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu daha zorunu attı Trabzon deplasmanında.

      Sil
    2. çok farklı goller. tekte böyle bi vuruş başka bişey. feghouli, bursa ve rize deplasmanlarında atmıştı.

      Sil
  5. Halen daha Vinicius kazmasından medet uman var mı ? İlk geldiğinde de söylemiştim, vasat, herhangi bi oyuncu. Ama Galatasaray forması layık görülüyor. Çok yazık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmini bahşet de hakkını verelim. Adsız adı altında birçok yorum yapılıyor, kim kimdir bilmemiz imkansız :( Herkes bir şey demiş olabilir.

      Sil
    2. İsmime gerek yok. İlk geldiğindeki yorumum da aynen şuydu : "Herhangi bi pivot santrafor aldık."

      Sil
    3. "kim kimdir" filan derken ne alaka yani önemi var :) ben de adsız kullanıcıyım. vinicius'un boş transfer olduğunu ben de yazdım. yani adsız olunca yorumun önemi kalmamış mı oluyor. ayrıca blogu gördüğüm kadarıyla %70 filan adsızlar çeviriyor. onlara biraz haksızlık yapmışsın gibime geldi.

      Sil
    4. O açıdan yazmadım, hak vermek anlamında yazdım. Bazı adsızlar kim tanıyorum mesela. Kötü bir niyetim yok :)

      Sil
  6. Umarım bu rezalet bu gecede kalır da lige bi yansıması olmaz.

    YanıtlaSil
  7. icardi ne şanslı adam ya. maçı ya sahadan izler ya da tribündeki en iyi yerden. keşke geçen sezonki performansının bare yarısına filan ulaşsa da şampiyonluk yürüyüşümüze bi katkı sağlasa. zahmet olmazsa tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bu yürüyüşte 20 golü ile katkı sağlamamış mı oluyor?

      Sil
    2. gol katkılarının %90'ı içerideki bjk maçına kadar atmıştı. bak bi sonraki bjk maçı geldi, o gün bugündür piyasada yok ve olmayacak da. öyle tekrardan bi form tutmayacak da. boşa beklemeyin artık. tıpkı tete, zaha, ndombele, ziyech gibi. icardi'nin başarılı gs kariyeri 1,5 sezon sürdü. bunu kabullenmek herkese zor geliyor ama bi gün yüzleşilecek. 3 aydan fazla bi süredir performans verememek formsuzluk değil ; bitmişliktir.

      Sil
    3. İşe yaramaz 11 çıkartabilecek tek takımdır Galatasaray. Kadro kurabiliriz boş transferlerle.

      Sil
    4. Icardi'nin olmadığı maçlarda hücum akıldan noksan. Varlığı olmazsa olmaz.. Bitmiş haline kurban onun.

      Sil
  8. Bence takım da okan hocada metal ve mental yorgunluk var. Kayıpsız gitmek zorunda olmak özellikle bazı isimleri yordu. Bazı isimlere çok yük bindi. Bu kadar engelleme, yanlış transfere rağmen şampiyon olabilirsek bence Galatasaray bir daha da yakalanamaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankaragücü maçı dışında iyi futbol oynadığımız maç yok. Burası da düşündürüyor.

      Sil
    2. Samsunspor maçı da iyiydi, ilk yarıdan skorlar alındı. Gaziantep FK maçı 10 tane atardın.

      Sil
  9. Barış Alper >Zaha> Vicius burası tartışılmaz. Baran > Zaha/Tete yalandan vakit kaybetmeye gerek yok. Efeler, Hamzalar, Baranlar süre alsın. Zaha yı Tete yi Vinicius izlemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  10. Hoca kaynaklı bir mağlubiyet oldu. Değişikliklerin anlamını çözemedim. Keremi dinlensin diye çıkardı sanıyorum. Barış Alper 90 dk tamamladı. Çıkması gereken de oydu. Kerem Aktürkoğlu olmadan 2 kişi eksik oynuyoruz ne derseniz diyin. Adam 2 kişilik oynuyor. Ndombele diye bi herif var neden kadro dışı değil? Zaha sene sonu ilk bavulu eline verilmesi gereken adam. Herif sakat diyorduk da tam aksine istikrar abidesine döndü ama top oynayacak durumda değil. Tete için mi Zaniolo dan vazgeçtik?! Nasıl bir plansızlık bu. Yani çalım adı altında kazık yiyip durduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'de kontrolü yitirince, kenar hamlelerinde de iş daha da çorba oldu.

      Sil
  11. Takım kafaca yorgun, bedenen yorgun, saha dışındaki şeylerden yorgun. Hoca hepsinden yorgun bence. Kupadan bu şekilde elenmek can sıkıcı. Kendi sahanda, kolay bir rakibe hiçbir varlık gösteremeden elendik.
    Dönüp dolaşıp hep aynı noktaya geliyoruz. Artık sezonun tüm yükünün omuzlarda ağır gelmeye başladığı son düzlükte, sezon başında ve ortasında yapılan yanlış işlerin bedelini ödüyoruz. Avrupa kupalarından erken elendik, kupadan da elendik. Elde kaldı lig. Karşımızda da bütün evren var!
    Biraz sakin olup yakıp yıkmayalım diyorum ama maalesef bu çağın hastalığı da sabırsızlık. 27 lig maçında 23 galibiyet 3 beraberlik almışız. 72 puan toplamışız. Ne şartlarda bu sonucu aldığımız malum. Rakibimizin ne şartlarda 70 puan topladığı da malum. O zaman gereksiz eleştirinin bence manası yok. Ne yapacaktı bu takım 27 maç 81 puan mı toplamalıydı?
    Biraz insaf! Sebebi her ne olursa olsun çok ama çok kötü yönetilmiş bir sezonu temize çekmek için canhıraş çalışan bir hocamız ve oyuncularımız var. Bazı oyuncular bu takımda oynamayı haketmiyorlar, bazıları ise isimlerinin altında çoktan ezildiler. Seneye büyük ihtimalle zaten burda olmayacaklar. Galatasaray'ın son 25 senesine şöyle bir baktığınızda kaç kere bu pozisyondayken şampiyonluk kazandığımıza da bakalım. Amaç eğer şampiyon olup bize kurulan tezgahları, tuzakları, kumpasları yerle bir edip rakip dahil tüm şer odaklarını yıkıp bir tarih yazmasa bunu bu takım yapacak. Madem bu kadar berbatız ve hocamız çok kötü, takım da kötü nasıl oldu da 72 puan toplamışız, ŞL'de son maçta 2. tura kalamamışız?
    Ben takımdan geriye kalan karakterli 14-15 oyuncuya inanıyorum. Kalmış 11 tane lig maçı. Destek olalım derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun bir dönemdi, doğal düşüş. Bundan sonrası tek maça iniyor, artık full odak devam etmeli ama o ışık da yok. Karagümrük maçının zaten mazereti yok. Tek güvence Okan Hoca, her şeye rağmen.

      Sil
    2. Işık yok kısmına katılamıyorum. yorgunluk olduğu doğru ama Beşiktaş maçı ile birlikte o sıçramayı yapmak zorundayız. O gün o maçta oynamayı kimler hakettiyse onlar oyanayacak. Sahaya karakter koyacak, fizik olarak hazır 11 oyuncumuz var. Sakatımız yok. haftada 1 maçı bu takım çıkartır. Yeter ki Beşiktaş maçını kaybetmeyelim. Berabere bile kalsak şu aşamada bence sorun değil. Telafisi var.

      Sil
    3. Bu andan itibaren vitesi yükseltmek bence de zorundayız.

      Sil
  12. k.gümrük kalecisi nasıl kart görmeden maçı tamamladı ya ? adam tek başına 5-6 dk yedi oyundan.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir