28 Şubat 2024 Çarşamba

İyisi sürpriz olur diyeyim, umarım da böyle olur


Ndombele, takımla çalışmalara başlamış. Aurier ve Ziyech de sahaya indi, Beşiktaş maçı için de onlar adına umut var deniliyor. Geçen gün yazdığım gibi beklentim yok. İyisi sürpriz olur diyeyim, umarım da böyle olur. Şu süreçte herkese ihtiyaç var. İstikrarlı katkı vermeyen futbolcular var ve alternatif olarak kısıtlıyız. Özellikle de sağ bek kısmı problem. Barış Alper Yılmaz'ı sağ beke çekmek zorunda kalmak, hücumdan ödün anlamına geliyor.

Antalyaspor karşısında bunu yaşadık. Ankaragücü karşısında harika oynayan Tete, Antalyaspor karşısında maçın en kötüsüydü ve 45'de doğal olarak çıktı. Barış Alper Yılmaz'ı sağ öne atıp, Kaan Ayhan'ı da sağ beke geçince görüntü biraz dengelendi. Kaan Ayhan, sakat sakat oynuyor. Onu olabildiğince ekonomik kullanmak lazım. Bu yüzden de sağ bek için Aurier dönse, en azından idarelik de olsa görüntü verse iyi olur.

Büyük beklentilerim yok. İdare etmesi, bu sayede de Barış Alper Yılmaz'ı sağ önde kullanmamız gerekiyor. Beşiktaş maçında 11 oynayabilir mi bilmiyorum. Keşke oynayabilse de, hücumda senkrondan devam ediyor olsak. Köhn / Aurier bekleri kağıt üzerinde oynadığın oyuna uygun görünüyor. Köhn harikalar yaratırken, sağ bekte en azından idare edelim. Barış Alper Yılmaz'ın sol bek hali, sağ bek halinin önünde.

Ziyech konusunda ise, en azından son 15 - 20 dakikaları oynaması lazım. Kilit çözme tarafında problem olabiliyor. Zaha'yı bu anlamda kenardan oyuna alırken, istediğimizi vermekten çok uzakta olduğunu eklemek gerekiyor. Mertens yorulduğu ve kenara geldiği an hücumdaki bağlantıyı kaybediyoruz. Ona da son haftalarda çok yükledik ve düşüşler doğal. Ziyech en azından son 15 - 20 dakikayı oynayabilse, Mertens'i de nefeslendirmiş oluruz.

Gol ararken atacağı bir şut ya da pas kilit açabilir, skoru tutmak isterken de seni rakip yarı sahada tutar. Canı isterse tabi. İster mi onu da bilemiyorum. Bu yüzden beklentim yok diyorum. En azından 7-8 maç şu bahsettiğim dakika aralığını oynayabilirse güzel olurdu. Aidiyet beklemiyorum da, en azından yeni sezondaki transferi adına hareketlenmesi kendisi açısından da faydalı olur. Ndombele'den dahi keşke katkı alabilsek.

16 yorum:

  1. Ziyech'den 30 dk bile faydalansak ligde işi çözer. Sıkıntılı anadolu maçlarında kilit açar bence. Herkes lazım herkese ihtiyaç olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de açar ama bunu istiyor olması lazım. Ondan emin değilim.

      Sil
    2. Gram inanmıyorum istediğine. Kuzey Afrika dan mümkünse birdaha futbolcu transfer etmeyelim. Hepsi aynı profil ‘canı isterse’ oynayacak, istemezse oynamayacak. Yetenek bakımından çok zengin topraklar lakin hepsi istikrarsız.

      Sil
    3. Ziyech konusunda olabildiğince umutsuzum.. Her Kuzey Afrikali'yi aynı kefeye koymam da, Ziyech bu konuda berbat halde.

      Sil
  2. Adam geldiğinden beri ndombele idmanlara başladı, idmanda uçuyor kaçıyor haberlerinden başka bir şey okumadik ama bir numarasını hâlâ göremedik. Ziyech le ilgili içinde küçük bir umut olan bile varsa aklından şüphe ederim zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier'i göreceğiz diyelim artık..

      Sil
    2. U21 takımları kurulmuştu. Eldeki futbolcular istenmeyince orada değerlendiriliyordu. Saha zeminleri bozuk diye iptal edildi o proje geldiğimiz noktada süperligde saha zemini iyi olan takım sayısı 5 belki daha az. Boey ordan kazanıldı hatta Emre Taşdemir oradan kazanımdı. Emre geçen sene 2 maç çözdü bize. Neden böyle bir uygulamaya son verildi anlamakta güçlük çekiyorum.

      Sil
    3. Saha zeminleri bozuk diye iptal edilmedi. Fenerbahçe 0 çekti ve her maçta fark yedi diye iptal edildi.

      Sil
    4. Bahanesi zeminlerdi en azından.

      Sil
  3. para yatmadı diye , takım arkadaşlarına idmana geç çıkalım diyen birini direkt kadro dışı bırakırım. ihtiyacım olsun olmasın hiç bakmam bile. isterse messi olsun. böyle bi terbiyesizlik yapan birinin takımla ilişiğini keserim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma katılıyorum..

      Sil
    2. Konu yine yönetime bağlanıyor. Rivayı sattılar, Florya’yı sattılar tüm paralar yok oldu. Bunca transfer yapıldı neye istinaden? Bütçe açığı vardı madem neden alındı bu adamlar. Köhn gibi 400 500 bin Euro ya oynayacak oyuncu bulamadık mı? Bu paraları soran soruşturan kimse neden yok. Riva satıldığı zaman Galatasaray borcu bitmiştir diyen Dursun Özbek. Florya satıldı Münih gibi bir klüp olacağımızı iddia eden yöneticiler. Nerde paralar?! Şampiyonlar ligi, Boey, Bakambu satışından gelen paralar 60 milyon para nerede? 2 oyuncu alabilecek durumu olmayan klüp haline getirildik. Bunlar yönetime sorulmalı.

      Sil
    3. Arazilerin verildiği şirketlere bakın. Erden Timur da pastadan pay alıyor. Vadelere bakın birde Riva satıldığında TL üzerinden anlaşma yapıldı. Döviz karşısında eridi bitti paralar. 3 -5 tane bina yapıp satsalar bugün tüm ödemeyi kapatırlar. Florya da aynı şekilde satıldı. Keş parası olan neden almadı da 10 yıl vadede satıldı bunlar çok garip olaylar. Demem o ki 2 transfere kandık Galatasaray’ın tapular da bitti gitti.

      Sil
    4. Erden Timur konusunda sıkıntı görmüyorum. Transfer durumu eleştirilir de, yazın herkesin ağzı kulaklarındaydı. Ya da geçen sezon ne çabuk unutuldu? Arazilerde alakalı da bir sorun yok. Tesis mühim, dikili taş bu.

      Sil
    5. Paralar nerede o zaman abi. Riva İstanbul’un en büyük yüz ölçümüne sahip ilçelerinden biri. %95 i Galatasaray tapulu arazisiydi. Koca ilçe satıldı hala borç diyorsak bir sorun var demektir. Mustafa Cengiz, Burak Elmas yönetimleri bu konuya değinmişti. Sümenaltı edildi.

      Sil
    6. Bankalar birliği dediğin zaten senin borçlarını üstlendi ve ödedi. Senin tek borcun oraya. O kapanacak, borcun kalmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir