12 Şubat 2024 Pazartesi

Konuşulmayan ama konuşulması gereken isim


Konuşulmayan ama konuşulması gereken isim. Sürekli diyoruz ya "senkron" oturdu diye. İdeal 11'i bulmanın getirdiği bir şey bu. Hoca haksız değildi, ister istemez herkesi denedi. Oliveira, Ndombele gibi isimleri de kazanmaya çalıştı. Ama bu sirkülasyon içinde de kimsenin istikrar kazanması söz konusu olmazdı. Kerem Demirbay, sezona kötü girmemiş olsa da, bu sirkülasyon içinde istikrarını kaybetmişti. Haftalardır ise forma onun ve yükselişine şahidiz.

Kerem Demirbay için haksız bir yaklaşım vardı. Alelade bir orta saha almışız gibi davranıldı. Geçmiş kariyeri, yaptıkları ortada. Adı Kerem Demirbay diye mi bu yaklaşım oldu bilmiyorum. Bugün Leverkusen'i izliyoruz. Geçen sezon da benzer görüntüdeydiler ve Kerem Demirbay da o rotasyonun en önemli parçalarından biriydi. Elbette o 32 milyon avro'luk transfer yaptığı günlerinde değil de, çakılıp da gelmedi.

10 numara olarak başladığı bu yolda, önce 8, sonra da 6 gibi oynadı. Galatasaray'da ise 8 oynuyor ve 2 yönlü katkı vermesi bekleniyor ve o da bunu veriyor. Torreira / Kerem Demirbay / Mertens hattının pres gücü oldukça yüksek ve Galatasaray'ın geçiş yememesinin en önemli sebebi. Kerem Demirbay'ın ofansif katkısı da yüksek. Oyunu yönlendiriyor, merkezdeki pas alışverişi onun üzerinden dönüyor. Başakşehir karşısında da müthiş bir maç oynadığını düşünüyorum.

Daha önce de aynı örneği vermiştim. Diagne - Mostafa Mohamed - Halil Dervişoğlu arasında da sık rotasyon dönerdi ve bu yüzden hiçbiri istikrar sağlayamamıştı. Ligin ilk yarısındaki 8 numara arayışımız da bu yüzdendi. Şimdi ise istikrarı oturttuk, aynı isimlerle devam ediyoruz. Haliyle de oynadığın futbol büyüyor. Kerem Demirbay da son derece kaliteli ve kariyerli bir 8 numara. Ocak ayında hamle yapsaydın da daha iyi kimi alabilirdin? Ara transferde zordu, ancak yazın bakardın.

Kerem Demirbay'ın bu yükselişini konuşmak lazım. Hakkının verilmediğini düşünüyorum. Yükselişte olan birçok isim var, o da onların arasında. Müthiş de duran top kullanıyor ve bu da Galatasaray'ın en önemli hücum kozlarından. Organizasyonu da var çünkü. Kerem Demirbay'dan sıradaki beklentim, rakip ceza sahası içine daha sık girmesi ve şutları. Etkili şut atar. Yer yer deniyor ama bu konudaki ısrarı geçen sezonlarına göre düşük.

8 yorum:

  1. Başakşehir maçında Okan Hoca ne zaman Kerem Demirbay'ı yanına çağırdı, işte o seanstan sonra Kerem Demirbay daha temaslı ve mücadeleci oynamaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay, son haftaları müthiş geçiyor.

      Sil
  2. Takımın merkez hatti epey oturdu: stoperler, merkez orta saha, forvet arkası.
    Santrfor: tam formda değil, sol kanat: her ikisi de formsuz, sağ kanat: BAY tamam ama sürekli orada oynayamiyor, Tete formsuz; bekler: iki tarafta ancak idare ediyor.

    Beklerden başlayarak kanatlar da oturursa, santrfor da form tutarsa sınıf atlariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omurga oturdu, istikrar var. İstikrar da başarı demek.

      Sil
  3. Başakşehir maçı içerisinde Kerem yerde yatarken oyuna devam eden Emirhan a bir sinraki pozisyonda gerekli cevabı vererek yere yapıştırması takımı ve arkadaşlarını nasıl sahipkendiginin bur özetidir. Beklentiyi çok çok yukarı tutmadiginiz sürece bana gire cok iyi bir oyuncu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay'ın kariyeri ortada. Beklentinin oluşması da doğal. Bence kendisinden yana kimse uçuk beklenti sahibi değil.

      Sil
  4. Kerem demirbay 'da çöp yakıştırması yiyenlerden. Biraz sabreden taraf kazanıyor. Daha da iyi olur umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir