11 Şubat 2024 Pazar

Oynadığı son 3 maçta, 3 farklı mevkide oynarken gol attı


Oynadığı son 3 maçta, 3 farklı mevkide oynarken gol attı. Sol bek, sağ açık ve sol açık. Bu gelişimin üzerine ne dersiniz ki? Uyum dahi beklemeden, nerede oynatırsanız oynasın katkı alıyorsunuz. Maç içinde de o yeri rahatlıkla değiştirince, taktik anlamda elinizi güçlendiriyor. Barış Alper Yılmaz'ın sağ açığa geçmesi, Galatasaray hücumundaki senkron ayarıydı. Galatasaray forması altındaki Rashica'dan da fazlası olduğunu düşünüyorum.

Eskiden fizik gücü ile ayaktaydı, bugün ise aklını da sahaya yansıtıyor. Onu sola kaydırdığınız an, ister istemez teknik ve akıl arıyorsunuz. Şimdi o aklı da ortaya koydu. Bunun adı da "gelişim" işte. Fiziğini daha doğru ve ekonomik kullanıp, final noktasında da doğru kararlar veriyor. İlk yarıda Mertens'in kaçırdığı golde çıkardığı pasın adı "gelişimdi". Eskiden olsa kaleye vururdu, şimdi ise Mertens'i görüyor. 

Şu aşamada ligin en değerli yerli futbolcusu gibi hatta. Sezon sonu geldiğinde de, Türk futbolcular için "bonservis" rekorunu da kıracaktır. Bu adamın jokerliği başka bir seviye. Sağ / sol bek oynayan çok isim gördük de, sağ / sol açık - sağ / sol bek - forvet oynayanına çok denk gelmiyoruz. Geçtiğimiz sezonun 4-2-3-1'inde forvetin arkasında oynamışlığı da var. 2. forvet rolünü de oynayabiliyor. Hele ki alan bulduğunda.

Barış Alper Yılmaz, geçen sezon zorluk derecesi yüksek maçların adamıydı. Kapanan takımlara karşı ise zorlanıyordu. Şimdi o alanı yine kullanıp, kapanan takımları da açabiliyor. Yine iş "akıl" noktasına gelmekte. Fizik gücü, akıl ile birleştirince ortaya çıkan sonuç bu işte. Gelişimi devam edecek, üzerine ekleyecek. Çok çalışıyor, saha dışında müthiş bir ekibi var. Çalışan da ödülünü her şekilde almakta. Tabi bu gelişimde Okan Hoca'nın payı her şeyin üzerinde.

Sol bek halini, sağ bek halinden daha çok beğeniyorum bu arada. Sağ bekte işi yine fiziğe döküyor ve sanki rakip kaleden uzaklaştığı için etkisi düşüyor. Sol bekte ise alan önünde var, kat ettiği için de hücum etkisi yüksek. Bek oynayıp da, kanat etkisi veriyor gibi oluyor. Sol açık performansı da önemliydi, tekniğini geliştirip, aklını yansıtabildiğini gördük. Umarım elimizde uzun süre tutarız da, çok zor görünüyor.

12 yorum:

  1. Nazar değmesin kendisini geliştiriyor. Bu tip oyuncular her ligde her takımda iş yapar.

    YanıtlaSil
  2. maşallah böyle giderse onunda seneye 30milyona bayerne gitmemesi için hiçbir sebep yok..

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir yerde görmediğim bir detayı yakalayıp yazmışsın tebrik ederim burakcım; 3 farklı mevkide 3 gol ve hepsinde de gayet yeterli oynuyor böyle versatil oyuncuların hastasıyız. Gs sözlğkte yazdım boeyun rekorunu kıracak tek futbolcudur ligde bakın kırabilecek değil kıracak tel futbolcudur euro 2024 ve seneye şampiyonlar ligi macerası ona premier lig kapılarını ardına kadar açar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mevkinin hakkını veriyor, hiç bocalamıyor. Bu müthiş bir şey..

      Sil
  4. Yazın en büyük talepler Barış Alper için olacaktır. Münih Boey yerine Barış Alper’i kadrosuna katmış olsa çok daha faydalı olurdu. Boey kötü oyuncu demek değil bu Münih sakat oyuncu dolu. Barış da herkesi yedekleyecek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey'in rakamlarını zorlayacak. Oynadığı her mevkide iyi, başka bir çar bu çocuk.

      Sil
  5. Sivrisinek gibi görünüyor ama herifte fil gibi fizik gücü var. Güç genetiktir diye bir makale okumuştum. Örneği de Barış Alper olmalı :) Bu çalışkanlığı ve fizik gücü zaten ona birçok kapıyı açar. Gerekli anlarda sorumluluk da almaya başlıyor. Değerli bir figür olabilir Galatasaray İçin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon bir galibiyet kutlamasında, Rashica'yı omzuna kaldırdığı video var. Mutlaka izle :)

      Sil
  6. Barış kuvvetli bir oyuncu ilk geldiği gün de böyleydi. Scout ekibine cidden bravo. PTT den getirdiler. İlk yıllarında rotasyonda yer bulmaya da devam etti, şimdi süreklilik yakaladı. Bireysel hoca ile çalışıyormuş yanılmıyorsam. İşte o hocalardan klüpte bulundurup genç potansiyel oyunculara yatırım yapmalıyız. Almanya’da 4 milyon Türk olmasına rağmen her yıl bir oyuncu çıkıyor o topraklardan. 80
    Milyonluk canım ülkemden 5-10 senede bir oyuncu denk gelirse sıyrılıyor. Alt yapıya önem vermediğimiz aşikar lakin ben inanmıyorum yetenekli oyuncularımız olmadığına. Efe Akman fiziğine bakar mısınız. Yaş 18. Hamza Akman aynı şekilde oyuncu evet ben yetenekliyim diyip yatmamalı. Bu sadece bu iki genç oyuncumuz İçin de geçerli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik gücü, yaşına göre zaten iyiydi. Adama Traore gibi sadece gücü üstünden yürümedi ama. Akıl ekledi, bitiriciliği geliştirdi, joker özelliği ortaya çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir