12 Şubat 2024 Pazartesi

Yerine oynayacak daha iyi bir isim olmadığından, oynamaya devam edecek


Kerem Aktürkoğlu bu sezon toplamda 37 maça çıkmış. 12 gol 8 asisti bulunuyor. Eleştirdiğimiz, en kötü hali dediğimiz bir futbolcunun yapmış olduğu istatistik bu. Kerem Aktürkoğlu, bir süredir formsuz ve özgüven olarak gerilemiş durumda. Tribünde ya da sosyal medyada anlamadığım derecede manasız tepkiler oluyordu ki, çoğunun Galatasaray'la alakasının olduğunu düşünmüyorum. Hep söylediğim şey. Takım olarak kötü durumdayken de en iyi oydu, en iyi olduğun haldeyken de. Her şekilde attı, attırdı.

Icardi ile kurmuş olduğu bağlantı, özellikle geçen sezonun en önemli hücum kozumuzdu. Icardi'nin sakatlık sonrası toparlanamaması, Kerem Aktürkoğlu'nun uzun süre forvetin arkasında oynaması o bağlantıyı kopardı. Bugün için taşlar yerine otursa da, formsuzluklar "bağlantının" oluşmasına engel. Yine oluşur o bağlantı, yeter ki istikrarlı şekilde oynamaya devam etsinler. Kerem Aktürkoğlu için kesilsin deniyor da, kim oynasın?

Başakşehir karşısında 45'de yerine Zaha girdi işte? Ne değişti? Bence daha kötüye gittik, çünkü Zaha el freni çekti. Kerem Aktürkoğlu en azından hareketliydi, zorluyordu, sürekli aksiyon içindeydi. Top kontrolleri ve bitirememek eksi yazıyor, bu da "mental" olarak çözülmeli. Tepkileri kafasına taktığını düşünüyorum ve özgüveni bu yüzden düştü. Toparlamasının yolu, bir maçta yapacağı patlama ve göreceği destek. Sonrasında devamı gelecektir.

Galatasaray'da kim tepki görmeli dersek, en son sayılacak isimlerden biri Kerem Aktürkoğlu'dur. Yakın geçmiş diye bir şey varsa, başlı başına Kerem Aktürkoğlu o. İzlediğiniz en iyi 11'ler diye bir şey yapılsa, sol kanada yazacağınız isim de o. Henüz 25 yaşında, büyümeye ve gelişmeye devam edecek. Bir yorum var, çok da doğru. Zaha kaleye yaklaştıkça etkili, uzaklaştıkça etkisiz diye. Kerem Aktürkoğlu da kaleye yaklaştıkça sorun yaşar oldu.

Her sezon en az 10 gol 10 asist bandını geçen bir kanadın var ama tepki gösteriyorsun. Eleştiriyorsun demiyorum, o başka bir şey. Tribünler o tepkinin dozunu kısmaya başlamış, bu iyi gelişme. Kerem Aktürkoğlu oynamaya devam etmeli, çünkü oturan senkronun en önemli parçalarından biri. Hareketli çünkü, ön alan baskısı var, zorluyor ve pozisyon içinde. Oyunu yavaşlatmıyor. Yerine de oynayacak daha iyi bir isim olmadığından, oynamaya devam edecek.

22 yorum:

  1. Kerem takım için oynayan kendisini adayan birisi. Zaha veya Tete gibi bireysel hareket etmiyor. Takım oyununda herzaman iyi. Bazen formsuzluk olacaktır ama zamanla aşılır.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim oyuncuların başında geliyor. Bu takımda yıllarca kalmasını da istiyorum ama bu taraftar haketmiyor. Keremden 10 kat fazla alan adamlara tepki vermezlerken ki vermesinler de ama kerem en haketmeyen olmasına rağmen yediği tepkileri görünce sezon sonunda yurt dışına gitmesi gerekiyor bence :(

    YanıtlaSil
  3. tepki görüyor çünkü kerem'i yemek çok kolay. onu ıslıklayanlar samimiyse 10 maçtır gol atamayan santraforumuzu da ıslıklasınlar bakalım ne oluyor ?

    YanıtlaSil
  4. Kerem ve Zaha'dan hangisi daha kötü bilmiyorum ama sol tarafta Hamza Akman da oynayabilir. En azından bi denenebilir diyeceğim ama gerçi çocuk daha ztk'da oynayamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza Akman solda olmaz, özelliği yok. Gökdeniz Gürpüz desen tamam da.

      Sil
  5. kerem en azından hareketli, kötü bi maç geçirse de yine de rakip için hep bi tehdit. çünkü ele avuca sığmıyor. çok doğru yerlere koşu atıyor. o koşuları ile rakip savunmayı çok güzel çözüyor. ama tabi orada da top hâkimiyetini biraz geliştirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli ve tehdit. Sürekli aksiyon içinde. Bunu da arıyoruz.

      Sil
    2. şubatın ortasındayız. ligin son virajına girmek üzereyiz. beklemeye devam edelim bakalım.

      Sil
  6. kerem sola geçsin, zaha'dan kötü oynamaz. zaha da ts maçındaki gibi forvete geçsin, icardi'den kötü oynamaz. mis gibi çözüm işte ;)

    YanıtlaSil
  7. (Emre)
    Dediklerine katiliyorum. Ama Kerem'in kendisi icin, mental sağilği icin yazin super lig'den ayrilmasi en iyisi olacaktir kendisi icin. Yorgunluk, baski, stres hersey var kendisinde. Oyunu bile panik sekilde oynuyor. Rahatlamasi lazim. Tatil felan yetmez. Uzun bir sure bizim tarafarlardan uzak yasamasi lazim. Ozan Tufan simdi de Abdulkadir Ømur bak ne guzel rahat hayat yasiyorlar , yasamaya basladilar. Tolgay Arslan'in huzurlu bir hayati oldu. Bazi oyunculara gereksiz yere fazla elestiri var. Herkes Ferdi, Baris Alper degil mental olarak. Kerem'in karakteri panik, stresli bir insan. Ve bu haliyle istikrarli sekilde en iyi oyuncumuz oldu. Seviyorum kendisini ve en iyisini umuyorum. Umarim yazin iyi bir rakama ayrilir. Hem biz kazaniriz hem o. Kalirsa hata olur kendisi adina. Ayrica o bekledigimiz 10 numara gelisimini de yurt disi tecrubesi sonrasi 30'lara yakin yada sonrasi evrilecek. Oyuna bakis acisi , oyunu sakin ve rahatligi bulduktan sonra degisecek bence. Onu da burda bulamayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezonu bitirelim de önce. Bitirirken de herkesi ayakta tutalım, destek olalım..

      Sil
  8. kötüysen tepki görürsün. bu çok normal. hele ki böyle uzun süreli bi formsuzluk varsa ortada o ıslık gelir. futbol tarihinin 1 numarası messi bile ıslıklandı. daha ötesi var mı ? önemli olan bu tepkileri aşabilmek. kerem'in de bunu aşacak mental gücü olduğuna inanıyorum. onu 3. ligden ve genç yaşta maruz kaldığı mobbinglerden çıkarıp da buralara getiren olgunluğu zaten ne kadar güçlü bi mentaliteye sahip olduğunu gösteriyor. ama bu sezon maalesef çok da şanssız. biraz kenara çekilmesi, daha güçlü dönmesi için onun adına daha iyi olabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tepki manasız. Geçmiş çok yakın, üstünden çok zaman geçmedi..

      Sil
    2. Biz de onu diyoruz işte üzerinden çok geçmedi daha öyleyse bu formsuzluk nedir? Futbol oynamayı mı unuttu bu kadar kısa sürede? Formsuzluk 2 3 hafta sürer geçer ama Kerem in bu durumu sıkıcı olmaya başladı artık. Haklı olarak ta tepki görecektir.

      Sil
    3. Tepki haksız. Neyse ki bilinçli taraftarlar daha baskın. Tepki de ortadan kaybolacaktır.

      Sil
    4. Gördük son maçta Kerem oyundan çıktı. İleride baskı yapan bir oyuncu kaybettik bazen Herşey gol atması yada asist yapması değil en kötü oynadığı günde bile pas hatalarına rağmen oyun içi katkısı hep yüksek bir adam. Yerden yere vurmak yerine geçmişi düşünelim. Çok oyuncu biliyoruz tatile gitmek için sakatım diyen. Kerem Aktürkoğlu istikrar abidesi ve hep oyunun içinda kalmaya çalışıyor.

      Sil
    5. Kerem Aktürkoğlu, ön alan baskısı ve hareketlilik demek. Ondan vazgeçemezsin. En kötü hali bile tehdit.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir