23 Şubat 2024 Cuma

Okan Hoca olmasa çok daha felaket bir senaryo bizleri bekliyor olacaktı


Sparta Prag deplasmanı özelinde kenar hamlelerini eleştiririz de, turu böyle kaybetmedik. Bu turu geçsen, önümüzdeki tur adına şansın çok azdı. Hamlelerin yamalı çünkü. Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu gibi isimleri asla eleştiremezsin. Kaan Ayhan'ın sakatlığı ve 55 - 60 dakikalık canı var. Berkan Kutlu da yeni yeni sol bek oynuyor ve idare etmekte. Köhn'ü Avrupa listesine yazamayıp, sakat Aurier'i transfer edersen yapacak bir şey kalmaz.

Şu takıma bir tane orta saha almadılar. Dripling özelliği olan bir orta saha ekmek, su gibi ihtiyaçtı. Kerem Demirbay düştü, kötü maç çıkarıyordu da, kenardaki orta saha Oliveira. 45'de gelse bu değişiklik ne değişecekti? Oliveira da bitmiş halde, iyi dönmemiş. Hamle imkanın yok ki. Belki de onun fizik olarak kötü durumda olması kaynaklı 4-3-3'e döndü. Yine de merkezi tutamadı. Çünkü hamle şansı yok. Köhn şu maçta oynasa, Berkan Kutlu hamle kozundu. Enerji getirebilirdi.

Zaha gibi isimlerden de katkı alamıyorsun. Maç çözmesini bekliyorsun da, Zaha'nın çocuğunun ilkokul 1-2 seviyesindeki matematik sorusunu çözme ihtimali dahi yok. Alan bulur kullanamaz, rakip kapanır açamaz. Ne anladım bu işten. Böyle bir etkisizlik olabilir mi? Ortala geç işte, 5-6 kişinin arasına dalıp da çıkmayı deniyor ve top kaybediyor. Ziyech nerede, Ndombele nerede? Hoca daha fazla ne yapabilir? Bu adamlar Avrupa listende yer tutuyorlar ve yoklar.

Kaan Ayhan yama, Berkan Kutlu yama, Barış Alper Yılmaz yama. Okan Hoca olmasa, şu an ligde de kopmuş ve hedefsiz kalmıştın. Yama hamlelerle seni ayakta tutmaya çalışıyor ve başarılı da. Sparta Prag karşısında da gayet iyi bir ilk yarı oynadın ve sonucu alabilirdin. Eli daha güçlü olsa, eminim ki bu turu rahat geçip, ilerisi adına da umutlanırdın. Ne hocaya, ne de özveri gösterip farklı mevkilerde oynayan futbolculara kızabilirim. Kimse de kızamaz.

Belki de turu kaybetmek iyi olmuştur. Avrupa'da ilerlesek, bu yamalı hamlelerle daha fazla ilerleyebilmek kolay değildi. Bu işin ligde de yıpratıcı tarafı büyük olurdu. Avrupa Ligi temposu yüksek ve her hafta maç var. Galatasaray'ın kadro derinliği ise Avrupa adına yeterli değildi. Bu yetersizlikte de transfer yanlışları ve zamanlaması ana faktördür. Okan Hoca olmasa çok daha felaket bir senaryo bizleri bekliyor olacaktı.

14 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Okan Hoca olmasa en az 10 puan fark yemiştik Fenerbahçe 'den. Okan Hoca elindeki oyunculardan olabildiğince verim almaya çalışıyor. Yonetim maalesef sabote edici hamleler yaptı devre arasında. Sol bek geç geldi listeye yazılamadı. Sağ bek sakat geldi. Orta sahada sakat Oliveria ve futbolu kafada bitirmiş Ndombele alternatif olarak kaldı. Ziyech ve Zaha zaten aidiyet duygusu olmayan oyuncular.Bir var bir yoklar.Eyüp listeye yazılamadı.Taraftarın şampiyonluk için Okan Hoca ve takıma sonsuz destek vermesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde çoktan kopmuş gitmiştik. Başımızda çok büyük bir teknik direktör var.

      Sil
    2. Hakemler olmasa Fener -20 puandı. Yani hala liderdik. Hocanın hakkı ayrı da Fener yarışın içindeyse ittire ittire.

      Sil
  2. yazı hatırlayın. 8 bekliyoruz zaha geliyor. 8 bekliyoruz tete geliyor. müthiş yanlışlar yapıldı çalım sevdasına. bu yaz kesinlikle her şey okan hocaya bırakılmalı. isimsiz empoli orta sahası istiyorsa o alınmalı. sosyal medyadaki etiker meraklısı taraftarlar hele asla ciddiye alınmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala 8 bekliyoruz, hala 10 bekliyoruz..

      Sil
    2. Oraya birde sağ bek eklendi şimdi.

      Sil
    3. O zaten başlı başına skandal.

      Sil
  3. bir dedikoduya göre yönetimden birileri okan hoca da gitti midjö ve yusuf'u aldırdı o yüzden bu kez ona fazla söz hakkı tanımadık diyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Midstjö şimdi takımda olsa üst düzey performans verirdi. Ndombele leşiyle uğraşmazdık en azından.

      Sil
    2. En azından iyi bir alternatifti.

      Sil
  4. Okan Hoca olmasa geçen sene şampiyonluk da olmayacaktı. Kimse Icardiye tahammül etmez. Kereme tahammül etmez. Seferoviç forvetti şuan Galatasaray’da yada Gomisle devam ediyorduk. Barış Alper bu seviyeleri görmez Boey sezon başı ya bedelsiz yada komik bir rakama x bir takıma gitmiş olurdu yönetim mayısı göremezdi. Okan hocanın hatası bu. Yönetimi at taraftarın önüne kurtul gitsin sana ne.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamayacaktık tabi, o da hocanın imzası. Bu sezon yaptığı ise çok daha büyük bir iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir