23 Şubat 2024 Cuma

Alan bulur değerlendiremez, rakip kapanır çözemez


Alan olur, değerlendiremez. Rakip kapanır, çözemez. Ne anladım bu işten. Zaha ne yapar, bu sorunun cevabı kimde var? Kaleden uzaklaştıkça, etkisi biten bir Zaha var. Kanat oynamaya yönelik tüm melekelerini kaybetmiş gibi. Forvet oynar katkı verir, ceza sahası içinde fena bir bitirici değil. Icardi varken de buna gerek yok. 2'sini aynı anda kullanmak da imkansız, Mertens'in muadili yok. Mertens devreden çıksa, tüm bağlantıyı yitirmiş olursun.

Kerem Aktürkoğlu'nun en kötü hali dahi Zaha'nın önünde. Çünkü oynadığın oyuna uygun olan o. Daha hareketli, hızlı, ön alan presinde var. Son dönemde kötü bitiriyor, final anlarında yok da, oyunu hızlandırıyor. Tete de aynı şekilde. Oynadığın oyuna uygun olan o. Hareketli, ön alan presinde var, oyun içi katkısı sağlıyor. Zaha ise istisnasız fren. Oyunu yavaşlatıyor, kendi dünyasında hareket ediyor. Israrlı çalım atma sevdası ve türlü başarısızlık.

Türkiye Ligi'nin en kötü sağ bekleri karşısında dahi eziliyor. Hiçbirine üstünlük kurduğunu görmedim. Nwakaeme'yi izledik bu ligde. Zaha'ya göre 1-2 yaş daha yaşlı olmasına rağmen gösterdiği etkiyi hatırlayın. Tarzları birebir aynı. 2'si de fizik güçleri ve teknikleri üzerinden yürür. Zaha'nın kariyeri ve kalitesi çok daha üst düzey ama varlığı yok. Zaha' transfer edilirken, referansım biraz da Nwakaeme'ydi. Nwakaeme'nin sürüklediği ligde Zaha neler yapmaz ki diyordum.

Etiket oynamıyor işte ligi, hatamız bu. Zaha için imkan bulmuşken transferini gerçekleştirmek doğru, asla yanlış demiyorum. O gün bu hamleyi herkes överken, bugün Erden Timur suçlanamaz. Tutmadığı gerçeği var maalesef, en azından yer yer. Etki ettiği haftalar olmuş olsa da, son dönemdeki görüntüsü kabul edilemez. Kanat oynamaya devam ettikçe de pozitif bir yorum yapmamız imkansız. Forvet kullansan, orada da yer bulamıyorsun.

17 yorum:

  1. bitiriciliği iyi kısmına katılmıyorum. çok şut şansı buluyor. sağına çekip müsait yerlerde çok şut denedi. çoğu etkisiz. zaha şuta hazırlanırken artık heyecanlanmıyorum, sonuç belli çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleye yakın olduğu zaman iyi bitirici. Yani forvet oynarken.

      Sil
    2. İleri uçta forvet olarak da değil serbest olarak takılması gerekiyor. Geldiği takımda onu oynuyordu. Zaha ilerde serbest şekilde takılıyordu. Bir rol, bir sistem oyuncusu hiçbir zaman olmadı ki Zaha. Bunu bile bile getirdik adamı. Yine bazı maçları çözdü bize buna şükür diyip devam edeceğiz en ölü hali bile tabelada iddialı yerlerde duruyor. Sene sonu bakacağız. Satılması taraftarıyım da. Kerem de sene sonu gidecek gibi görünüyor. Seneye asıl sorun başlayacak.

      Sil
    3. Icardi varken o rolde kullanılması imkansız.

      Sil
  2. Zaha alınmamış olsaydı belki şampiyonlar Ligi'nde devam ediyorduk en kötü UEFA da Sparta Praga elenmemiştik. Öyle kötü oyuncu. REZALET

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaha da sana Kopenhag geri dönüşünde ateş yaktı, Manchester United deplasmanı kazandırdı.

      Sil
  3. Her sene çıtayı en yükseğe koyup atıp tutan yönetim. Aynı yönetim oyuncu dahi transfer edemiyor. Zaha, Tete, Ziyech, Ndombele 4 oyuncu maliyet 20 milyonun üzerinde. Hangisi sana hangi maçı çözdü. Icardi Kerem Mertens takımın hamallığını yapacak. 4 oyuncu salla başı al maaşı takılacak yok öyle dünya. Icardi Kerem formsuz falan değil bunu burda ben düşünüyorsam bu adamlar da düşünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon gelen futbolcuların üzerinden devam ediyoruz hala. Geçen sezon takımdık, bu sezon farklı bir şey :(

      Sil
    2. Geçen sezon oyuncu takımıydık. Bu sezon hoca takımı. Tam bir sistem takımıyız şu anda. Hocanın hakkını da burda teslim etmek lazım. Geçen sene bireysel yetenekler ile çok iş çözdük bu sene sistem bizi ayakta tuttu.

      Sil
    3. Geçen sezon da hoca takımıydık. Hocanın eseriydi o iş. Bu sezon ise ustalık eserinde.

      Sil
  4. Cl den elendik. Kophenag-M.City eşleşmesi, UEFA dan elendik Prag-Liverpool eşleşmesi. Bazen de hayırlısı oluyor sanıyorum. Bu Allah’ın belası hakemler olmasa (İngiliz-İspanyol-Portekiz) çok daha iyi yerlerde olurduk o ayrı da. Adamlar bizim maçlardan sonra Avrupa’da maç yönetemiyor. Böyle saçma bir bahis şikesi içerisindeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uefayı aldığımız sene arsenal oranın citysiydi{bergkamp,thiery henry,patric viera,marc overmars,davor suker..hatta o zamanın sneijderi Ljungberg..hatta üstüne fransanın zidandan sonraki 2.kaptanı emmanuel pettit ve nijeryalı kanu..}ogünün citysiydi o kadro..leeds ise o günün liverpooluydu..ingilterenin U21 nin yarısı ordaydı..üstüne kewel filan..biz bu takımları eledik..

      Sil
    2. Uefa'yı aldığın sezon kadro ile bu sezonun kadrosu bir değil. Bambaşka bir takımdı o. Biraz da gerçekler.

      Sil
    3. Güzel kardeşim elemedik demiyoruz ki zaten. O sezon oyuncu profili de çok yüksekti. A çıkınca B giriyor devam ediyorduk. Şimdi kenara bir baksana oyuncu değiştirirken Barışın pozisyonu değişiyor sürekli. Ndombele, Zaha, Tete kulübesiyle olacak iş değil.

      Sil
    4. Haklısın. Hocanın ustalık eseri diyorum bu yüzden.

      Sil
  5. 3-3 lük manu maçında sağına çekip atamadı ya orada dedim ki bu adam artık sene sonu gitse kim üzülmez

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir