23 Şubat 2024 Cuma

Sparta Prag 4-1 Galatasaray, yamalı hamleler bir yere kadar


İlk ve 2. yarılar arasında gündüz / gece farkı olmamalı. Daha doğrusu, ilk yarıdan sonuca gidilmeli. İlk 10 dakikada bocalayıp, 1-0 geriye düştükten sonra hakimiyet sendeydi. 1-1'i buldun, devamında girdiğin net pozisyonlar var. Final pasları o kadar kötüydü ki, sonuca ulaşamamanın sebebi bu. Rakip risk aldıkça alan bulup, daha etkili olacaktın. İlk yarıda sonuca gidemedin, 2. yarıda 11'e 10 kalana kadar yine oyunu sakin kılmıştın. Hamleler geç ve yanlıştı. 10 kişi kaldıktan sonra da kendi kendinin fişini çekmiş oldun.

Tüm denge bozuldu çünkü. Barış Alper Yılmaz sağ beke geçse de, hücumdaki varlığın bitmiş oldu. Kerem Demirbay ve Kaan Ayhan'ın bu kadar uzun süre oyunda kalmamaları gerekiyordu. Mertens çıktı, tüm bağlantıyı kaybettin. Zaha sana eksi yazıyor, Tete oyuna çok geç giriyor. Rakip 2-1'i bulunca da iş tamamen paniğe döndü ve senin bıraktığın alanı iyi değerlendirdiler. Disiplinli ve temposu yüksek bir rakip var. İtiraf edelim ki bu tempoya ayak uydurmakta zorlandık. 2. yarıda top sende kalmalıydı ama Oliveira da kötü döndü, bu düşünce sahaya yansımadı.

İster istemez ilk yarıya döneceğiz. İlk maça göre daha iyi bir Galatasaray vardı. Daha az pozisyon verip, çok fazla imkan yakaladın. Final pasları felaketti. Kerem Demirbay ve Kerem Aktürkoğlu temelinde genellikle bu paslar verilemedi. Barış Alper Yılmaz rakip savunmayı ezerken, doğan boşlukları atılamayan bu paslarla harcadık. Icardi de iyi durumda değil. Kerem Aktürkoğlu'nun topukla attığı bir pas var, eski Icardi ona uyanırdı. Burada ise ağır kaldı.

Hamleler de kötü. Mertens'in muadilsizliği bizi etkiliyor. Yoruldu anlıyorum da, o olmayınca da bağlantı diye bir şey kalmıyor. Icardi de bu kadar kötü oynarken. ön alanda var olamadın. Kerem Demirbay uzun süre sahada kaldı diyeceğim de, Oliveira da kötü durumda. Daha erken girse de bir şey değişmeyecek. En azından Tete'yi daha erken oyuna alıp, Barış Alper Yılmaz'ı sağ beke çekebilirdik. 11'e 11 devam etse oyun, tur bize bakıyordu. Rakip belli anlarda tempo yapıyordu ama işler de istenilen gibi ilerliyordu.

Köhn'ü Avrupa'da oynatama, sağ bekin sakat çıksın, yaz dönemi transfer ettiğin çoğu isim hala sahada yok. 1 tane de orta sahanın merkezine hamle yapamadın. Okan Hoca'ya yazmaz bu. Hoca, elinden gelenin fazlasını yaptı ve türlü eksik arasından yamalayarak hamle yaptı. Takımı da iddialı noktada tutmaya devam etmekte. Lige odaklanıp, gelecek sezon aynı hatalara düşmeyeceğiz. Etiketçi yaklaşımın hiçbir işe yaramadığını tekrar gördük.

68 yorum:

  1. Hocanın tek hatası şudur bu akşam Kaan Aynan Oliveira girdiğinde çıkmış olmalıydı. Kerem Aktürkoğlu çıkmamalıydı. 4-3-3 e dönüyorsun o sistemin en etkili oyuncusu Keremdi. Velhasıl yönetim yediği paraları sayadursun. Cukka ettikleri paralar sayesinde bu hale geldi bu iş. 2 transfer yetiştirmeyecek kadar kabiliyetsiz herifleri orada tutmaya devam edecek miyiz etmeyecek miyiz göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan çok kaldı oyunda, haliyle de kontrolü kaybetti.

      Sil
  2. Suçlayacak hiç kimse yok bence. Takıma da hocaya da kucak dolusu sevgiler. Bu şartlarda bu eksik kadro ile bu kadar olurdu. Temmuzdan beri aralıksız maç yapıyoruz. 50. maçımız olmuştur herhalde. Öyle oldu böyle oldu vs zamanı değil. Alkışlayıp lige dönme zamanı. Çıkarılacak ders: Transferde bir daha bu hataları yapmamak olmalı. bunca gelir, sponsor, satış yapılan bir ortamda bonservisli ve genç dinamik fizikli oyunculara gitmek lazım. Hem de her pozisyonda. Zaha, Ziyech, Ndombele gibi transferler bir daha olmamalı.
    Okan hocaya güvenimiz tam. Takımı düştüğü yerden kaldırmasını bilecektir. Moral bozmadan lige dönmeliyiz.
    Avrupa'da başarı bir süreç işidir. İstikrar işidir. Kadro ve teknik adam istikrarı gerektirir. Her sene yap boz kadrolarla 10 kişi gönderip 10 kişi alınarak başarı gelmez. Bu turları her sener birer ikişer geçe geçe öğreneceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca özelinde asla suçlama olamaz, o olmasa şu an kopmuş gitmiştik. Futbolcu bazında da bir şey diyemem.

      Sil
  3. Okan Hocanın yerinde olsam bugün istifa ederim. Yönetimi ateşin içine koyar giderim. Ne yapıyorsa yapsınlar. Kendi yönetimimize karşı da bir savaş veriyoruz. Başarı isteyen yönetim bunları yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim, Okan Hoca'ya dua etsin..

      Sil
    2. Bu yönetim kalacaksa kombine falan almayacağım artık. Benim yönetimin cebine sokacak param yok.

      Sil
    3. Bu yönetim vizyonu ortaya koydu. Devam etmeliler ama dersler alınmalı.

      Sil
  4. Bu sonuç tamamı ile yönetime ve etiket sevdalısı taraftarlara yazar. Sağ bek aldın sakat geldi. Sol bek listeye yetişmedi. Ortasahada alternatif yok. Ndombele oynamıyor. Genç Eyüp listeye yazılamadı. 2 aydır sakat olan ve maç ritmi olmayan Oliveria'ya kaldın. Super yıldızlar Ndombele,Zaha ve Ziyech ortada yoklar.Okan Hoca elinden geleni yaptı. Yedek kulübesinde hamle şansı çok azdı maalesef.Artık lige odaklanmalıyız. Hayırlısı olsun. Belki lig için daha iyi oldu.Avrupa'da bu kadro ile çok fazla tur daha gidemezdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında da yapılan hamleler geç ve skandal. Hatta yapılmayan hamleleri de ekleyelim.

      Sil
    2. Skandalın bile üzerinde. Daha garip şeyler döndü orada.

      Sil
    3. Bilmiyorum o kadarını..

      Sil
  5. Zaniolo gitti, Yunus gitti, Boey gitti. Kim geldi Afrika kupasında sağlık kontrolünden geçmeden gelen bir oyuncu. Zahanın gönlü olsun transferi. Vinicius? Ne alaka kardeşim Barış Alper zaten forvet oynuyor sen sağ bek sol bek bir ortasaha alacaksın. Ne alaka bu transferler. Zaniolo gideceğim diye diretmediğine de eminin. Zaten satış bile yapmadık kiraladık hadi satsak anlarım da kiralamak nedir. Yerine gelen tripli Ziyech beş para etmez. Yunus en kötü hali bu Tete yi 5 defa katlar. Midstjö gönderdik Ndombele getirdik herif nefes alamıyor kilodan. Hangi birini sayalım ki kardeşim senin ihtiyacın Zaha mı ki aldık. Mertensin yedeği yok hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yamalı hamlelerle bu kadar işte, bir yerde tıkanıyorsun. Okan Hoca, şu noktaya kadar elinden geleni yaptı.

      Sil
    2. Okan Hoca olmasa şimdiye yönetim yoktu.

      Sil
  6. şampiyonlar liginden elenmemizin mimarları kaçırdıkları goller itibari ile kerem ve icardi ikilisiydi. bu maçta da ilk yarı 2. golü atamamızın nedenleri finallerdeki kötü performansları ile icardi ve kerem'di. özellikle de icardi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyi suçlamam ben. CL'de iddialı olma sebebin de onlar bir yerde. Manchester United deplasmanı gibi..

      Sil
    2. Keremi maçtan çıkarmak da hataydı. Pres oyunundan vazgeçmek yanlıştı.

      Sil
    3. Katılıyorum ama o an hamle de gerekiyordu.

      Sil
  7. kırmızı sonrası nefesimiz yetmedi. canları sağolsun. okan hoca ve takıma tam desteğe devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocaya destek sonsuz da bu yönetimin istifa edip defolup gitmesi gerekiyor.

      Sil
    2. Yönetim devam etmeli de, dersler alınmalı.

      Sil
  8. İcardi paşamız 6 aydır fit olamadı. Kimse sakatlık vs demesin. Bu adamın kilo problemi var ve sezon başından beri böyle. Sezon başı yine bulduğunu atıyordu artık onu da yapamıyor. E geriye de bişey kalmıyor zaten. XXL forma giyen futbolcu mu olur ya ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo sorunu yok ama patlayıcı gücü azaldı. Yükseliyordu giderek, toparlar umarım.

      Sil
    2. O gücün azalması kaleden uzaklaştı iyice. Klasik bir 10 numara gibi oynadı ilk yarı. 2. Yarı da metresi çıkardın bağlantın kalmadı. Tete-Kaan Ayhan değişikliği 60. Dakikada yapılmalıydı.

      Sil
    3. nasıl kilo sorunu yok yaw :) niye öyle bol forma giyiyor peki ? bi geçen sezonki formanın bi de bu sezonki formanın üzerindeki duruşuna bakın anlarsınız.

      Sil
    4. Kilo sorunu yok, yine yazıyorum.

      Sil
  9. sezon başından beri icardi formsuz. bakambu gibi bi oyuncuyu hiç kullanılmadık. yerine de vinicius gibi tabiri caizse kazma birini aldık. bi forvetimiz kazma, bi forvetimiz de ölü. allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vinicius kötü isim değil ama zaman lazım.

      Sil
    2. Tüm oyuncularımızın zamana ihtiyacı olması ne kadar garip.

      Sil
  10. Yönetime sormak lazım paralar nerde. Riva satıldı kuruş görmedi takım. Florya satıldı kuruş görmedik. Boey satıldı yine kuruş görmedik. Zaha Tete Ziyech bedelsiz geldi biz para harcadık mı harbiden? Bunca para nerede? Sol bek ortasaha alamayacak kadar müşkül durumda mıyız? Şampiyonlar liginden gelen para nerede? Aurier gibi ceset mi çözüm? Ndombele nerede? Yada neden hala takımda. Takım oyuncu çöplüğüne dönmüş durumda. Biz form tutar belki diye oyuncu almaktansa formda oyuncu almalıyız. Köhn örneğinde gördüğümüz gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hocalık bir tablo yok burada, elinden geleni yaptı..

      Sil
    2. Okan hoca İçin tek kelime yok burda abi. Benim tek sorum da sorunum da paraları nerede bu klübün. Bunlar gittiği zaman bu klübü ne gibi bir mali problem bekliyor. Her yaptıkları borç ödüyoruz demek oluyor da. Köhn gibi hazır oyuncu almaktansa neden Ndombeleye gittik. Demek ki 2. Ligden de alsan kaliteli oyuncu kalitelidir.

      Sil
    3. O sorunun yanıtını ben de merak ediyorum.

      Sil
  11. Kaan gibi bi oyuncunun böyle bi kırmızı kart görmesi yani çok gereksiz bi hareket

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barışa yapılan neydi o zaman? Hakemi boşuna Romaya girişi yasaklanmadı.

      Sil
    2. Kasıtlı hareket değil. Kaan Ayhan bitmişti, o an oyunda olmaması gerekiyordu.

      Sil
  12. Evet Okan Hoca pivot santraforları sever , tutar , katkı alır filan ama bunu transfer edildiği ilk günde söyledim : "Carlos Vinicus herhangi bir pivot santrafor."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sever, Vinicius da katkı verecek. Zaman gerekiyor.

      Sil
    2. Zaman yok ama işin kötü tarafı bu. Haftada 2 halısaha yapıyoruz ben Tete ve Zaha kadar oynarım bugün. Bana 500 bin versinler yıllık ben tamamım.

      Sil
  13. Amerika’da transfer dönemi şuan Zaha direkt oraya gönderilsin. Bu yönetim zaten oyuncu satamaz kiralasınlar. Tete de aynı şekilde. Hatta Sanchez iyi oynuyor bu yönetim dayanamaz. Onu da bir yolunu bulup kiralarlar biryerlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya gitmeyecektir. Sezonu bir şekilde tamamlar. Sonrasına bakacağız.

      Sil
  14. kerem kötüydü belki ama en kötü hali dahi zaha'nın 10 kat önünde. en azından hep bi patlama gücü var, ortalığı karıştırma sezisi var hep. peki zaha'da ne var ? hiç ? kerem-zaha değişikliği kaç maçtır boşuna yapılıyor. kerem illa oyundan alınacaksa yerine başka bi seçenek bulunmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından oynadığın oyuna uygun, katkısı var bu anlamda.

      Sil
  15. maç bitmiş hâlâ arkada top çeviriyoruz. takımın pili bitmişken artık orada sabaha kadar da pas yapsan hatta elle de götürmeye kalksan o topu o kaleye taşıyamazsın. yapacağın tek şey doldur boşalt. gönder sanchezle apoyu ileriye top şişir ve karambol kovala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 numara transferi burada lazımdı işte. Oliveira ile olmayacağı sezon başından buyana belliydi. Angelino olmadı gönderdik de neden Oliveira yada Ndombele gönderilmedi hayret ediyorum. Ne bu ısrar bana öyle geliyor ki. Ndombele bonservisi ile transfer edildi.

      Sil
    2. Eksik kaldık bazı noktalarda. Hamle yapamamak da maçın ilerleyişinde elimizi kolumuzu bağladı.

      Sil
  16. İcardi hava toplarına niye çıkmıyor acaba bi fikri olan var mı ? hiç yükselme zahmeti de göstermiyor da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisine çıkacak kardeşim daha ne yapsın adam Icardiye gelene kadar bu akşam 7 oyuncu daha vardı rezil oynayan.

      Sil
    2. Çıkıyor, çıkmıyor değil. Sert bir rakipti, çok fazla faule maruz kaldık.

      Sil
  17. ilk yarıda kerem'in bi topuk pası vardı ama icardi hareketlenio o topu alana kadar dünya kendi ekseni etrafındaki dönüşünü tamamladı. sonrasında attığı pas edasındaki şutla da "ben bitmişim" der gibiydi icardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada fırsatçılığını konuşturmasını beklerdim..

      Sil
  18. Avrupa’da hakemler neden Galatasaray’a karşılar bu şekilde anlamak çok zor. Bu hakem nasıl bir hakemdi böyle. Takım kötü değildi. Hakem top oynamamıza müsaade etmedi. 10 tane atağı kesti neredeyse.

    YanıtlaSil
  19. Ara transferde sakat oyuncu alan solbeki yetiştiremeyen yaratıcı ortasaha almayan beceriksiz yönetime yazar kimse okan hocayı suçlamasın

    YanıtlaSil
  20. Sparta Prag bizi bu kadar zorluyorsa sonrasında gelecek rakipler çok daha fazla yipratirdi. Buradan elenip ligde yolumuza bakmak lig için iyi oldu yapacak bir şey yok. Elimizde çok geniş kadro var derken birden birçok mevkide alternatifsiz kaldık. Olanlarla da bu kadar oldu. Seneye daha başarılı bir Avrupa macerası olsun artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de hayırlısı oldu, ben o noktadayım.

      Sil
  21. (Emre)
    Hoca elinden geleni yapti. Yønetime yazar. Køhn ve hazir bir sag bek. Hatta Dubois kalsaydi / geri døndurulseydi hocanin hamle imkani olurdu. Kaan ve Berkan oyuna sonradan girecek enerji katacak bizi ayakta tutatacak iki isim. Asil rolleri bu. Elinden geleni de yaptilar ayrica. Onlari da ilk 11 yazinca hamle sansi kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapsın adam daha. Haftalardır kılı kırk yarıyor. Bu kadar ilerleyebildi..

      Sil
  22. Şunu da unutmayalım= Sezon başında atletik oyuncular transfer etseydik bu sefer de ligde zorlanacaktık. Hakemlerin en ufak müdahalede faul çaldığı ve yere yatanın 5 dakika yerden kalkmadığı ligimizde atletik oyuncular nasıl iş yapsınlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun harmanını yapacaksın. Elinde zaten kaliteli ayaklar vardı.

      Sil
  23. Kusura bakmayın da torreira yı çıkartmak nedir? torreira yı çek sola gerekirse berkan ı çıkart. Barış alper i çek sola teteyi sok. yapılacak bir çok şey varken orta sahaya oliveira sokmak nedir? Eyüp aydın bile daha iyi iş yapardı. zaha ve icardi yokları oynuyor.. bu oyunculara form tutturmak hocanın görevi değil mi? sadece maç oynayarak form tutmasını beklemek normal mi? Neyse ikinci kez bizi allah korumuş. Kopenhag a city çıkmıştı, prag a da liverpool çıkmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira da kötüydü, iyi oynamadı. Doğaldır gol ararken. Ne yapsın.

      Sil
  24. (Emre)
    Abi bu arada 66 yorum diye gørdum bu yazinin altinda . Sportifcumleler buyuyor :)
    40 yorumlari gøruyorduk son zamanlar mac yazilarinda , ama 60'lari gørdugumuz cok olmadi , yada ben dikkat etmedim. Merak ettim ayrica ,En cok yorum alan yazın hangisi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100'e yaklaşan da vardır belki, bilmiyorum :) En çok yorum alan yazıyı bulmamız imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir