21 Şubat 2024 Çarşamba

Rakibin kazanma odağı avantajımız diyelim


Sparta Prag karşısında Köhn'ü kullanabilmek elimizi çok rahatlatırdı. Ya da Aurier'ın sakatlığı olmasaydı. Bekler için devşirme hamleler yaparken, bazı mevkilerden ödün vermiş oluyoruz. Kaan Ayhan, çok büyük bir özveri ile oynamak zorunda. Her maç kendisini yere bırakıyor, çünkü kasığı ancak 55 - 60 dakika oynamasına müsaade ediyor. Sparta Prag karşısında sağ bekte yine o olmak zorunda. Çünkü Barış Alper Yılmaz'ı ön alanda kullanmak gerekecek.

Sparta Prag, kendi sahasında oldukça iyi sonuçlar alıyor ve bu maçı kazanmak için sahada olacaklar. Deplasmanda daha savunma odaklı oynamalarına rağmen pozisyonlar bulduk. Biraz daha açık oynamak durumunda olacaklarından daha fazla pozisyon bulacağız. Arkada iyi durmalıyız. İlk maçta stoper tandemimiz hiç olmadığı kadar arkaya adam kaçırdı. Nelsson'un uzun zaman sonra kötü bir performansı vardı ve kırmızı kart da gördü.

Davinson / Abdülkerim Bardakcı'nın ideal tandem olduğunu düşünüyorum. Hem savunma, hem de top sendeyken. Kaan Ayhan sağ, Berkan Kutlu da sol bek oynar. Savunma odaklı bekler, bu maçta fazlasıyla iş görecektir. Alan bulacağımız için de, Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu'nun hücumda varlıkları olmazsa olmaz. Tete'nin toparlanmaya başlaması da onu iyi bir alternatif kılacak. Kulübede de el güçlü yani.

Muslera
Kaan Davinson Abdülkerim Berkan
Torreira Demirbay
Barış Mertens Aktürkoğlu
Icardi

İdeal orta saha ve hücum hattı. Bu istikrar da ezberi ve uyumu beraberinde getirdi. Galatasaray'ın gelişen oyununda en önemli nokta bu. Sparta Prag karşısında ilk maç oldukça zorlu geçti. Deplasman da böyle olacak. Rakibin kazanma odağı avantajımız diyelim. Açık verecekler ve o kadar iyi bir savunma takımı olmadıklarını düşünüyorum. İlk maçta çok pozisyon verdiler ve felaket bir kalecileri var. Ayrıca eksikler, bazı isimler kart cezalısı ve bu da bizim avantajımız.

9 yorum:

  1. Aurier işi transfer beceriksizliğine yeni bir halka ekledi, adamın sakat olduğunu bilerek transfer etmek hangi akıl ve mantıkla açıklanabilir? Keza ziyech te öyle, Arabistan transferi sakatlık nedeniyle iptal olmuşken fırsatmis gibi sunuldu ve hiç bir katkı alamadığın bir oyuncu için hem yabancı kontenjanını kullandın, hem de maaş ödüyorsun üstelik vur de adam ücreti ödenmiyor diye bu huzursuzluk çıkarmaya kalkıyor. İsmi olan etiketi olan oyuncular yerine isimsiz ama faydalı oyuncuya yönelmek yerine yine em eksik mevkiinde isimli ama sakat adam almak, diğer mevki için transferi yetistiremeyip UEFA listesine dahil edememek... Kolay gidebilecek her şeyi resmen yönetim kendi eliyle zora sokuyor hocayı sürekli bir oyuncu devşirmek zorunda bırakıyorlar. Hoca sağolsun elinden geleni hatta fazlasını yaparak sürekli alternatifler yaratıyor da daha nereye kadar yapacak bunu. Kaan Ayhan sakat sakat oynamak zorunda kalıyor, barış Alper i dinlendiremiyorsun adam bir sağ açık bir sağ bek bir sol bek oynuyor yoruluyor, bir sakatlansa 3 mevkide bir anda eksileceksin. Böyle davranan bir yönetim olduktan sonra haricî düşmana ihtiyaç kalmıyor neredeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assignon cepte görülünce, son dakika olnun olmaması üzerine atılan bir adım. Gereksiz oldu..

      Sil
  2. Yönetimin toplam doğruları 2 senelik zamanda dilimini baz alırsan toplam yanlışlarını 10'a katlar. Transferde bu sene iyi değiliz. Ama geçen sene de çok iyiydik. Nerdeyse 60-70% başarılıydık. Bu sene 10-20% belki. Nedenleri belli işte. Para , limit olmadığı için bonservissiz oyunculara yönelindi tutanlar oldu tutmayanlar oldu vs. Bankalar birliği anlaşmasını bu yönetim yapmadı. Bundan önceki yönetimin yaptığı bir anlaşmaydı kucağımızda bulduk. Ödenen korkunç faizi Dursun Özbek açıklıyor. Kaynaklar da belli ki bu borca gitmek zorunda. Boey gibii satışları devamlı yapmalıyız. Seneye de Barış, Kerem, Tete, Nelson ve hatta Abdülkerim iyi paralar verildikten sonta sartılmalı. Kimse vazgeçilmez değil. Sol beke 3 milyon euroya gayet idela birini bulduk işte. 15 yıldır kurumsallaşmış bir scout sistemimiz var. Emre Utkucan yıllardır o işin başında istikrarla duruyor. Yaz geldiğinde yeni satışlar da yaparsak bu sefer bonservisli ama genç oyunculara yönelmemiz yüksek ihtimal. Herşey sağlıklı ve sürdürülebilir finansal yapıya bağlıdır. Fenerbahçe gibi 1 tane şampiyonluk uğruna bütün gemileri yakıp ona buna para mı saçalım? Başarı için bunun da yetmediğini görüyoruz. Mevcut yönetim yeniden seçilmeli. Hoca devam etmeli. Kadro istikrarı korunmalı ve 10 tane değil 3-4 tane direk etki edecek bonservisli genç oyuncu alınmalı. doğru model budur. Bence artık Erden Timur da bu işi öğrendi artık. Bu hataları yapmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakat olduğu bariz belli bir adamı ya tutarsa diye almazsın. Hadi geçtim Arapların sırf bu nedenle almadığı adamı, sakat değil parada anlaşamadılar diye hiç savunmazsin. Şampiyonlar liginde oynayacağın sezon da ya kumar oynadık tutmadı diye adam hiç almazsın zaten. Doğrular evet çok var ama yanlışlar da hiç öyle doğruların onda biri falan değil. Yaptığın transfer hataları üst tura çıkmaktan alıkoydu belki de. Vur şeyi savunurken biraz objektif olmak gerekiyor. Fanatizm gözleri kör etmemeli, algilara kapılıp yanlışı bile savunur hale gelmemeli.

      Sil
    2. Fanatizm gözleri kör etmiyor. Doğrular çok önde, takımın 2 yıldır hali ortada. Okan Buruk'u da getiren bu isimler. Yanlışlar olabilir, düzeltilir. Bu getirilen vizyon ve akıldan vazgeçtiğinde neler olduğunu da hatırla. Geçmiş yönetimler çok uzakta değil. Yorum yaparken bunları unutmamalı, her şeyi eleştiririm adı altında yanlış şeyler yazmamalı.

      Sil
    3. Transferler tutmadığı zaman bugünden konuşmak eleştirmek tabi ki herkesin hakkıdır ama bir o kadar kolaydır. Avrupa'da başarılı olmak 1 senelik bir hikaye değildir. Hiçbir zaman da olmadı. Bu sene acilen şampiyonlar liginde gruptan çıkmamız gerektiğini bilmiyordum. en son 2013'de görünüp 10 sene geçtikten sonra hemen gelir gelmez nasıl başarılı olunabilir ki? Bu seneki transfer hataları da öğretir. 2000 senesinde gelen UEFA kupasının arkasında ne var bilir misiniz: Kan, ter, gözyaşı. Atletic Bilbao'ya son maçta elenmek gibi. Kendi sahanda çok iyi oynadığın bir maçta B. Korkmaz'ın bir hatası ile Dortmund'd
      a kaybetmek. Kendi sahanda Hertha Berlin'e aynen 0-2'den 2-2'ye getirmek ve o yıl gruplardan 3. olduğuna kahrolmak ama sonra UEFA'da devam etmek. Bunların hepsi tecrübe. Bu yıl herşey yaşanıp bitmeyecek. Belki de uzun bir yolun başlangıcındayız. Ben Galatasaray'ın bu sene ki Avrupa macerasından sonuna kadar razıyım. Bazen kaybettiğinde çok şey kazanırsın. Sakin olmak lazım. Yönetimin koyduğu vizyona inanıyorum. Türkiye ekonomisinin global olarak içinde bulunduğu krizde, Galatasaray;'ın yılların birikimiyle içinde bulunduğu darboğaza rağmen imkansızlıklar içinde Ali Koç gibi büyük finansörler olmadan (iyi ki de yok!!!) çok iyi işler yapıyorlar. Evet bu yıl ki hamleler başarısızdı, bunu binlerce kere yazdık çiizdik söyledik. Ama eleştirirken de biraz akıl ve izan lazım. Sakin ve sabırlı olalım. Trust the process!diyorum. Başarısız transferler de başarıya dahildir. Seneye yazın daha iyilerine yapmak için bunu da yaşamamız gerekirdi. Ve bedeli de hiç de ağır olmadı. Öğrenerek dersler alarak çıktık. Takıma sahip çıkalım. Belki sakat! Auer bakarsın bize çok acayip bir yerde katkı sağlar. Veya Ziyech! Kimin ne için neden olduğunu bilemeyiz...

      Sil
    4. Bu sezon yapılan hatalardan ders alınırsa birçok sorun çözülecektir.

      Sil
  3. bu maçta en büyük rakibimiz prag değil,uefa..hakem premier ligi takip edenlerin çok iyi bileceği gibi ingiltere'nin en ''eyyamcı''hakemi..ayrıca maç uzatmalar+penaltilara gitti diyelim,gece 02'yi bulabilir..toulouse-benficayı 20:45 de başlatan eufa'nın bu maçı 23 de oynatması da,seçtiği hakem de tam bir skandaldır.ingilterenin halil umut meler koçu..anlamadım ali koçun tff kadar uefa'yada mı bu kadar etkisi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçta iyi bir hakem yönetimi vardı. Umarım yine öyle olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir