2 Şubat 2024 Cuma

Samsunspor 0-2 Galatasaray, erken gol bulmanın tadını biz de aldık


Görece rahat galibiyet. O göreceliği de erken gelen goller getirdi. Bundan önceki haftalarda erken gol bulmak bizler adına zorken, Samsunspor maçının 15. dakikasında skor 2-0'dı. 2-0 sonrası oyun kontrol ediliyor gibi dursa da, Samsunspor'un baskısını hissettik. Klasik Anadolu takımı misali, kendi sahasında kapanan, savunma odaklı bir takım izlemeyecektik ki öyle de oldu. 2-0 sonrası doğal olarak risk aldılar, baskıyı arttırıp, Galatasaray'ı bunalttılar. O arada skorun 2-1'e gelmemesi güzel. Çünkü Samsunspor'un bu sezon birçok kez geri dönüşünü izledik.

Vitesi düşürmek doğal da, el frenini çekmemek gerekiyor. 2-0 sonrası yaptığımız buydu. Rakibin baskısı elbette bunalttı, o arada da Abdülkerim Bardakcı'nın yokluğu geriden oyun kurma noktasında handikap. Orta sahada daha kalabalıklar ve direkt "tempo" üstüne kurulu bir yapı. Top sende kalacakken, Kerem Demirbay'ın daha fazla sorumluluk alması lazım. O sorumluluğu ancak 40. dakikadan sonra aldı ve ilk yarıyı pas yaparak bitirebildik.

Çok fazla pas hatası var. Israrla topu rakibe verdik. Icardi'den kopuk bir hücum hattı, rakip yarı sahasında da kalamadık. Kerem Aktürkoğlu'nun kötü günü, Mertens de iyi bir maç çıkarmadı. Buna rağmen sonuca ulaşabiliyorsun. Duran top senin adına büyük bir koz. Barış Alper Yılmaz'ın da van Drongalen karşısında etkili olacağını bekliyordum. Samsunspor'un savunması ağır ve hamlesiz. Orada kalabilsek, hataya çok müsaittiler. 2-0 sonrası maalesef vitesi biraz fazla düşürdük.

2. yarıda ise biraz daha topa hakim olmaya çalışınca pozisyon üretmeye başladın. 2 tane boş kaleye kaçan gol var. 2. yarıda bitiricilik yerlerdeydi. Icardi'yi biraz daha görmeye çalıştık ama Kerem Aktürkoğlu / Mertens hattının formsuzluğunda da üretim zor. Berkan Kutlu / Kaan Ayhan idare ediyorlar, görüntü iyi ama hücumda bek katkısı alıyoruz diyemem. Bu da hücumu zorlayan etkenlerden biri. Hamle de geç geldi. Zaha'nın girişi geçti, Tete gibi isimler için de çok bekledik. Halil Dervişoğlu'nu doğru pozisyonda oynatıldığında beğendim mesela. O pas hataları onunla birlikte bitti.

3'ü bulabilirdik, çok da zorlamadık. Bu deplasmanda kazanmak önemliyken, görece rahat bir galibiyet alıyoruz. Puan kaybı kokuyordu maalesef. Samsunspor'un iç sahada büyük bir baskısı var ve bunu yer yer yaşadık. Özellikle ilk yarıda. Nelsson'un üstün formu, Davinson Sanchez'in sağ stopere geçmesiyle toparlanması derken orada güçlü bir savunma hattı var. Muslera da iyi gidiyor, kolay gol yemiyoruz. Böyle erken skor almaya devam ettikçe işler bizim adımıza daha kolay olacak.

31 yorum:

  1. Kerem sürekli böyle mi olacak yani? Sen en iyisin sensin mi denmesi lazım adam akıllı oynaması İçin 30. Dakikada sahadan almak lazımdı. Yine yaptığı pas hataları, kaybettiği ikili mücadeleler, dağa taşa vurmalar. Bunlara katlanmak zorunda değiliz. Kenarda oturması da lazım profesyonel değil Kerem anca sürekli sensin denirse oynayacak oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye böyle olsun, formsuzluk dönemleri olabilir..

      Sil
    2. Formsuzluk dediğimiz bir oyuncu bir maç 10/10 ile oynarken 2. Maç 10/-5 ile oynuyorsa başka birşey o. Keremin üzerinden oyun oynarsak sadece Kereme oynarsak iş yapıyor o şekilde Barışa da yapsak oda oynar o kadar. Kerem takım oyuncusu olduğundan emin değilim. Sol açık Zahanın olmalı artık en azından ayakta kalabiliyor mücadele içinde olabiliyor.

      Sil
    3. Formsuzluk işte. Adamın yıllardır yaptıkları ortada. Başarıda da önde, başarısızlıkta da önde. Pozitif anlamda yani. Olur böyle dönemler.

      Sil
    4. Bu dönemler çok artmaya başladı. Rahatsız edici olan bu.

      Sil
    5. evet formsuz ama formsuzluk bu kadar uzun sürmemeli. sezon başından beri çoğu maçta kötü oynadı. biraz kenara çekilmesi lazım. bu ona da iyi gelecektir. süreç onun ıslıklanmasına kadar gitti. ki bence burada hata okan hoca'da. doğru yönetimedi kerem olayını. sürekli sahada bıraktı onu ve bi anlamda da taraftara yem oldu artık kerem. taraftar kitlemiz de malûm zaten, etiket isme tepki gelmez ama kerem'e gelir. biraz yedek kulübesinde beklemesi onun için daha iyi olacaktır. hem fiziksel hem mental olarak dinlenme fırsatı bulur.

      Sil
    6. Kenara alabilirsin 2-3 hafta. Geçen sezon yapıyordu hoca ama Zaha'yı sola yazınca da etkisi düştü. O da kaleye yakın oynamalı.

      Sil
    7. Bizim taraftar iflah olmaz. Adam sene başından bu yana bambaşka, alışkın olmadığı bir pozisyonda oynadı. Yeni yeni eski yerine geliyor ve buna rağmen asist/gol istatistiği fena değil. Hemen bir yerme, kötüleme ve hatta karaktersizce yuhalama. Bazen bu taraftarlarla aynı takımın taraftarı olmaktan tiksiniyorum. Eleştiri ayrıdır en ufak olayda devasa tepki vermek ayrı. Bak elin hobit Ahmet'i nasıl kullanıyor bu durumu.

      Sil
    8. Kerem Aktürkoğlu bu tepkiyi hak edecek son futbolcu :( Abartmıyorum.

      Sil
  2. 2-0'dan sonra hayatımdan boşa giden bi 80 dk oldu. sezonun açık ara en kötü oyunu vardı sahada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın istediği oyun bu, vitesi düşürdü..

      Sil
  3. Aurier transferi sonrası saha içinde isyan eden ısıran oyuncu eksikliği de giderilmiş olur. Hatta o konuda büyük etki bırakır. Saha içinde şuan hiçbir pozisyonda hakeme giden oyuncu yok neredeyse. Takımı saha içinde ateşleyebilecek bir oyuncu Aurier. Hep olumsuz yönden baktık da geldi artık artılarını, verebileceklerini konuşalım az. :) Sene sonu umarım kalsın diye yalvaralım. 6 ay kontrat yapan oyuncu da yatmaya geleceğini sanmıyorum. Olurda tutarsa ki tutacağına olan inancım çok yüksek +1 yıllık kontrat da verilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsyan eden isimler var da, Aurier o noktada lider karakter. Bence de katkısı olacak.

      Sil
  4. İcardi'nin bu formsuzluğu ile nereye kadar gideceğiz bilemiyorum. Çok kritik viraja doğru girdik artık ama hâlâ geçen sezonki İcardi'nin daha %50'sini bile göremedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formsuz değil aslında, olumlu işler yapıyor da, hiç topla buluşturamadık. Varlığı oradaki hareketliliğin sebebi.

      Sil
    2. bugün kötüydü ama formsuz değil. geçen haftaki maça bakın. yanındakiler ona ayak uydurabilse çok ekmek çıkardı icardi'den.

      Sil
    3. Icardi'nin oyun içi katkısı hala üst düzey.

      Sil
  5. şimdi korkunç bi istatistik paylaşacağım. icardi son 17 resmi maçta sadece 1 gol atabilmiş akan oyunda. 3 de penaltı golü var. etiket sevdasına bu isimleri eleştirmemeye devam edelim. hıncımızı kerem, berkan, yunus gibi oyunculardan çıkartalım anca. son 17 maçta 1 gol atan icardi'yi de pamuklara sarmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi maçkoliğe girip de bakmaya üşeniyorum ama bu 17 maçta 1 gol istatistiği doğru mu gerçekten ??? O kadar olamaz ya

      Sil
    2. Sakatlık çok etkiledi ve geriledi maalesef. Ama hala oyun içi katkısı çok iyi seviyede. Senkronun oturmasının nedenlerinden biri onun geri dönüşü.

      Sil
  6. son dk rakibin açık ve saçık ilan koluna çarpmadı mı top ? ben mi yanlış gördüm ? var'da da fb maçındaki yumruğu görmezden gelen mustafa ilker coşkun vardı yine. bu kadar da kolay işte üstümüze oynamak. sesimiz sedamız çıkmıyor nasılsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu kadar kolay üzerimize oynamak. Sezon başından beri kaç tane net penaltımız verilmedi ve verilmemeye devam ediyor. O penaltılara ekran başında arsızca görmemezlikten gelmeye devam edenler de yine Var hakemi olarak maçlarımıza atanmaya devam ediliyor.

      Sil
    2. Net eline geldi, penaltıydı pozisyon..

      Sil
  7. van Drongelen'in bu maçı kart görmeden bitirmesi rezilliktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece kendisinin görmesi gereken en az 3 sarı kart vardı..

      Sil
  8. maçı tribünden mi seyrettin hocam Samsun'da ? Tribünler full çekti. Samsun'da maç atmosferi nasıldı? Samsun, Kocaeli ,Sakarya böyle zor deplasmanlar, seyircili tribünler olsun yahu Süper Lig'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma o kadar haklısın ki. Ligde İstanbulspor, Başakşehir, Kasımpaşa, Pendikspor hepsi süperlig takımı hepsinin taraftarını toplasan 10 bin kişilik stat dolmaz. Bence bu konuda da bir düzenleme olmalı klüplerin o statları doldurmaya teşvik etmesi lazım insanları. Eskişehir, Kocaeli, Sakarya, Göztepe, Karşıyaka, Bursa bunların ligde olduğu dönemler çok daha keyifli bir lig izliyorduk.

      Sil
    2. Stadyumda değildim. Muhteşem bir deplasman. Ligin kalitesini de bu tarz deplasmanlar belirliyor..

      Sil
  9. Halil 9 numarada kullanılmayıp 10 numarada kullanılsa çok etkili olur. Yıllardır 9 numara olmadığını söylüyoruz ama ısrarla 9 numara oynatılıyor.Bu arada Kerem biraz dinlenme iyi olur. Çok efor sarfediyor ve dinlendirmek gerek bazen oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil kanatlarda da oynayabilir gibime geliyor.

      Sil
    2. Kanatlar da değil, net forvetin arkasında katkı sağlar. Oyun aklı ön plana çıkıyor böylelikle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir