3 Şubat 2024 Cumartesi

Carlos Vinicius Galatasaray'da


Okan Hoca'nın geçmişte çalıştırdığı ve başarı kazandığı takımların mutlaka iyi bir pivotu olurdu. Seleznyov, Muriqi, Crivelli gibi isimlerin yükselişini hatırlayın. Galatasaray'a geldiğinde de bu tarz bir pivot ister diye düşünüyordum. Seferovic de aslına bu düşünceyle alındı ama olmadı. Icardi sonrası ise hocanın kafasındaki tarz da değişti. Yine de alternatif olarak böyle bir forvetin gerekliliğini hep düşündüm. 

Geçen sezon Gomis'in tecrübesi "alternatif forvet" ihtiyacını gideriyordu. Özellikle de Icardi'nin yokluğunda. Bu sezon ise Bakambu'dan beklenti vardı ama pek düşünülmedi. Ligin ilk yarısının son dönemine doğru katkı vermeye başlasa da, gelen teklifi reddetmek imkansızdı. Bakambu'nun ayrılığı sonrası mutlaka forvet takviyesi yapılmalıydı ve bu hamleyi de ayrılığın akabinde gerçekleştirmek değerli. Üstelik böyle bir isimle.

Icardi yokken Zaha forvet oynar demek sağlıksız. Trabzonspor deplasmanı oynar, İstanbulspor karşısında ise duvara toslar. Halil Dervişoğlu'nun da forvet olmadığını düşünürsek, elde başka alternatif yok. Icardi'yi kesmek imkansız, iyi olduğu her an sahada olacak. Buradaki mevzu onu maç içinde tamamlayabilmek. Bazen oluyor 4-4-2'ye dönmek gerekiyor. Dönerken de, Icardi'yi tamamlayacak bir ismin varlığı önemli.

Vinicius transferiyle birlikte "hamle" şansını elde etmiş oluyorsunuz. Fizik olarak çok güçlü, ön alanda hareketli ve çalışkan. Son dönemde de iyiden iyiye 12. adam olmuş durumda, bu rolü iyi oynuyor. Ortalama bir bitirici ama rakip ceza sahası içerisinde de hava hakimiyeti var. İş kenar ortalarına, kaosa döndüğünde de tercih edeceğiniz isim olacak. Okan Hoca'nın bu tarz forvetlere dokunuşu malum. 28 yaşında, iyi bir dönemde geliyor.

Icardi ile de birbirini tamamlayacak isimler. Rahatlıkla 4-4-2 oynarsınız. Vinicius'un saha içinde işin tabiri caizse "pis" diye adlandıracağımız işleri yapması, Icardi'yi rahatlatır. Icardi de maç içinde kendini geriye atıyor, bağlantı olmaya çalışıyor. Ön alanda oluşturduğu boşluğu da Vinicius'la tamamlamak mümkün. Ligin forveti bir de. Vinicius gibi çıkışı bir noktada durmuş, beklenen patlamayı yapamamış isimlerin çıkışını Türkiye'de izliyoruz. Hayırlı olsun diyelim, bu hamle beni heyecanlandırdı.

22 yorum:

  1. Kapanan rakibin stoperlerini dağıtır. Büyük etki bırakır. Seferovic bunun kadar güçlü değildi diye düşünüyorum. Bununla hiçbir stoper temaslı oynamak istemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle güçlü bir oyuncu oynuyordu takımında çok formsuz da değil diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Biraz geri plana düşüyordu, o yüzden ayrıldı. Seferovic daha çalışkan forvetti ama fizik olarak bu seviyeden uzaklaşmıştı.

      Sil
  2. yeterki,çalışkan olsun ve çok pozisyona girsin..ortalama bir bitirici bizim takımda sırıtmaz🤫

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirme konusunda takımın laneti var. Pozisyon üretme konusunda da çok iyi olduğumuzu düşünüyorum doğrusu. Bitirememe sorunu Icardi ile çözülür. Onun gibi saf bitirici forvet şuan aktif olarak kaç tane? Bu oyuncu ile çözülecek şey ön hatta çalışkanlığı arttırır, fizik gücünü arttırır, alan açar. Zaten eksik olan nokta buydu. Bakambu tarzı bir forvet başından beri bizim ihtiyacımız değildi.

      Sil
    2. Bize karşı rakipler kapanıyor. Skor ararken de bu tarz forvetlerin önemi ortaya çıkıyor.

      Sil
  3. Şimdi otobüsü çeksinler görelim:)Maalesef pivot santrafor eksikliğini uzun süredir çekiyoruz. Vinicius ile Okan Hoca daha rahat maç çözebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünkü maçta Vinicius olsaydı seni ilerde tutar rakibin gelmesine engel olurdu. Bu ligde Eren Derdiyok, Mehmet Battal hatta bitik halde Adebayor büyük işler yaptı. Topu ileri vurduğunda orada karşılayabilecek bir oyuncunun olması büyük avantaj olacak bizim işin.

      Sil
    2. Kenar ortalarında başarılı olursak, ceza sahası içinde 2 net vurucumuz olacak.

      Sil
  4. Icardi ile oynar mı emin değilim. Bu oyuncunun iş yaptıracağı kişiler kanatlar olacak gibi.

    YanıtlaSil
  5. Kapalı savunlamaları Icardi ile açmak mümkün olmuyor bazen. Bu noktada Bakambu da mantıklı olmuyordu. Okan hocanın pivot kullanımı değerli. Oyuncu kendini buluyor. Bitirmekten ziyade pas trafiğinde olsa stoperleri yıksa alan açsa yeterli olacaktır. En yakın örneği Antep maçında savunma arasında kayboluyorduk çok kalabalık gitsek de kaleye orayı fiziğiyle tutacak oyuncu yoktu. Dün Icardi 2 3 pozisyonda hareketlenemedi rakip fiziği koyduğu an duvara toslamış oldu. Pivot santrafor bu sayede çok daha kullanışlı olacak. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi bağlantı olmayı seviyor. O anda boşluğu dolduracak, kenar ortalarına vuracak bir isim gerekiyor.

      Sil
  6. Biz şimdi çok eleştirdik falan ama Aurier hala bir Premier Lig takımında forma giyiyor bunun yanında orada belki hücümu biraz düşük kalmıştır. Oradaki tempo göz önüne alınınca iyi iş çıkarıyordu orada burada daha iyi olacaktır. Keza Eboue daha iyi durumda gelmedi Galatasaray'a. Vinicius için de söyleyeceklerim bunlar. Premier Ligden oyuncu alıyorsun. Bu adamlar sene sonu gitmesin diyeceğimize de eminim. Özellikle Aurier için. Sanchez ile birlikte forma giymiş olması, Zaha ile milli takım arkadaşı olması. Tüm bunlar göz önüne alınınca iyi transfer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier'in kalitesine laf söylemem, transfer tarzını eleştirdim ben orada. Mutlaka katkı sağlar.

      Sil
  7. sıradan demek istemiyorum ama ortalama bi pivot santrafor. bu takım, özellikle de okan hoca yaptıklarıyla çok daha iyisini hakediyor. pivot santrafor istiyorsa çok daha iyisini alınmalıydı. carlos vinicius herhangi bi pivot santrafor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de herhangi bi pivot santrafor. Ama Okan Hoca elinde böyle oyuncuların kullanım kılavuzu var. Katkı alacaktır.

      Sil
    2. Ligin forveti. Daha iyisini alamazsın, sonuçta Icardi arkasına isim bakıyorsun.

      Sil
  8. Hava hakimiyeti olması hoşuma gitti. Boy ortalamamız kısaydı. İyi oldu.

    YanıtlaSil
  9. Açıkçası Vinicius alininca sakinlestim cok gergindim Sacha'nin yeri doldurulmadi diye.
    Bu herif cok cok iyi oyuncu ve bence de yazida belirttigin gibi bizim ligin oyuncusu, en az 3 4 maca direkt etki edecegini dusunuyorum ve bence sezon sonu almaya ugrasiriz.
    Eski fenerli-bursasporlu Fernandao vardi onun tarzina benzetiyorum Vicinius ondan daha hizli ama hava hakimiyeti ve gokkeri bana Fernanadao'yu animsatti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvette böyle bir isim gerekliydi diye düşünüyorum. Şimdi Icardi'ye de nefes aldırabiliriz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir