2 Şubat 2024 Cuma

Bakambu'nun eksikliği gibi bir yorumu kabul etmek zor


Bakambu'nun eksikliği gibi bir yorumu kabul etmek zor. Zaten var olmadı ya da edilmedi ki "eksiklik" olarak görelim. Icardi'nin sakatlık kaynaklı en zorlandığı anlarda dahi düşünülmedi. Ligin ilk yarısının son dönemine doğru oyuna sonradan dahil olmaya başladı ve katkı verdi. Öncesinde düşünülse bence yine katkı verirdi. Bayern Münih deplasmanı onun adına pozitif bir kırılmaydı. Devam ediyor olsa katkı verir diye düşünürken, reddedilemeyecek bir teklif aldı.

Nisan ayında yaş 33 olacak. 700 bin avro bonservis verdiğin futbolcudan, sadece 6 ay içinde 5 milyon avro bonservis kazanacaksın. Bu da transferin son gününün cilvesi. Real Betis yaşadığı gol sorunu adına transferin son gününde ciddi bir yatırım yaptı. Pellegrini de bildiği, tanıdığı Bakambu'yu ısrarla istedi. Haliyle de fiyat buralara geldi. Yine mükemmel bir satış. Hatta Boey satışından daha büyük bir satış.

5 milyon avro bonservis, 5 milyon avro da şarta bağlı bonuslar. Yerine gelen isim de Carlos Vinícius. Onu ayrı konuşacağız da, tam olarak ligin forveti. Okan Hoca'nın da önceki çalıştırdığı takımlara bakınca, bu tarz forvetlerden aldığı büyük katkı var. Galatasaray'da niye hiç düşünmedi bilmiyorum. Belki de Icardi ile birlikte tarzını değiştirdi. Yine de alternatif olarak bu tarz forvet bulundurmanın artısı büyük olacak.

Bakambu'ya dönersek, böyle bir rakama transfer olduktan sonra sizin için kimse "hayal kırıklığı" diyemez. Doğru dürüst kullanmadığın futbolcudan 5 milyon avro net rakam kazanıyorsun. Etiket etkisi biraz da. Tete için de hayal kırıklığı diyoruz ama büyük rakamlar konuşuluyor. Bakambu da La Liga'da çok iyi izlenim bıraktığı için orası için güvenilir isim. Pellegrini de ne alacağını bildiği için bu transfer adına ısrarcı oluyor.

Yine de ligin ilk yarısında daha sık forma şansı verebilirdik. Hele ki Icardi'nin sakatlandığı dönemde oynaması gereken isimdi. Neler yapabileceğini, onu oyuna sonradan dahil etmeye başladığımızda gördük. Pendikspor maçındaki galibiyet büyük oranda Bakambu'ya yazar. Bayern Münih deplasmanı da geri dönüş için ateşi yakan isimdi. Hoca da çok tutmamış olabilir, saygı duyarım. Zamanında bu eleştirileri yapmıştık. Bakambu'nun yolu açık olsun diyelim.

16 yorum:

  1. UEFA listesine oyuncu yetiştirebileceklerine ben inanmıyorum. Bu yönetim Dursun Özbek ten kurtulmalıdır.

    YanıtlaSil
  2. bakambu bonuslarla 7-8milyona çıkarsa bize luyindama acısını bile unutturur..carlos vinicius ise bizde,bir zamanlar kadıköydeki deivid de souza etkisini gösterebilir..fener bunu nasıl kaçırdı :) yeterki bizde şans bulsun..ki bulmalı da çünkü icardiyle çok farklı tarzlar olduğu için iç sahada 11 oynamalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem büyük para kazandın, hem de oyununa daha uyacak bir isim almış oldun.

      Sil
  3. Harika bir iş. İnşallah Tete, Ziyach, Ndombele gibi oyunculardan da bu şekilde kurtuluruz. Yazın yapılan yanlışlardan dönmek lazım. Bize almak değil satmak gerek Herkes sakin olsun. Barış Alper, Kaan, Berkan gibi karakterli oyuncularımız var. Martens gibi lider ruhlu oyuncular var. İhtiyacımız olan şey içerde. Sakin olalım. Bu transfer rezilliği bu aptalca dönem bitsin ve odaklanalım. Devre arası transfer döneminden Fatih Terim döneminde tiksinmiştim yeniden o duyguları hatırlıyorum.
    SAtmak harika, almak manasız!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem olmasa da, sezon sonu kadroyu kurarken yaptığımız hatalardan ders alacağımızı umuyorum.

      Sil
  4. Proje yaptık Florya’yı verdik dediler. Galatasaray’ın borcu kalmayacak dediler. Rivayı da aynı bahane ile vermişlerdi. Gelinen noktada oyuncu satışından gelen paralar da borca gitti. Hatta şampiyonlar ligi gelirleri de borca gitti. Şimdi sorulması gereken soru şu. Projeler mi hikaye? Borç ödüyoruz kısmı mı hikaye? Ne yani Mayısta bu yönetim devam ederse Galatasaray adasınıdamı satacaklar? Hatta stadı da satabilirler hiç belli olmaz. Olimpiyatta oynarız maçları. YALAN söyleniyor. Şeffaf değil hiçbirşey. 10 milyon Euro ile bu takıma sağ bek de alırdın sol bekte. Sezonun bittiği ülkeler var Güney Amerika gibi oradan 2 tane genç getirseydin hiç değilse total 5 milyona. 1 kuruş harcanmadı harcanmayacak da. UEFA kadrosu var diyorduk lig bile tehlikeye girdi. Seneye ne olacak Icardiyi satarız Abdülkerim Kerem satılır. Borç ödüyoruz derler. Bunların tamamı yalan arkadaşlar. Kendileri ile çelişiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Florya'dan para gelmek için önce oradan çıkmalısın. Bankalar Birliği tüm gelirlerinin yarısına konuyor. Bunu kapatmak gerekiyor..

      Sil
    2. O zaman Florya neden verildi? Rivayı verdiğimizde de aynı şey olacak dendi vaat bu yöndeydi. Dönemin başkanı mevcut başkandı. Klüp söğüşleniyor. Riva projesi sonrası tüm borçlar bitecekti. Hatta kasa artıya geçecekti. Internette o dönemki açıklamaları da var. Bir sol bek alamayacak kadar müşkül durumda değiliz. Bu kadar abartmaya lüzum yok. Yazın gelecek oyuncu bizi bugün bağlamaz. Bize bugün lazım oyuncu yarın değil. Neden ligden vazgeçiyoruz neden Avrupa’dan vazgeçiyoruz.

      Sil
    3. Çok abartılı yorumlar. Öyle abartılı yorumlar ki, umarım okuyan olmaz. Benim başım ağrımaz çünkü :(

      Sil
  5. Tamam anlaşıldı sol bek almıyoruz. Ortasaha da almıyoruz. Derme çatma devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 hafta kaldı, umarım hamle yaparız..

      Sil
    2. Hedef lig olmamalı. Avrupa hedefi olan klüp sol bek getirir onu da kadroya yazar yetiştirir. Lig zaten umurumda değil doğrusu. Şu takımı böyle formda olduğu dönemde frenlemenin anlamı yok. Hoca iyi, takım iyi ama yönetim rezil. Berkan ile sol bek olmaz Avrupa’da olmayacak iş bu. Barış sol bek olsa da sağ açıkta kimi kullanacağız ne Ziyech ne Tete Barış etkisi yapmaz orada.

      Sil
    3. Lig de hedef, Avrupa'da. Sol bek yetiştirememek bence de fiyasko durum..

      Sil
    4. Abi hedef lig olmamalı derken lig için transferden önce Avrupa İçin transfer yapmak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir