18 Mart 2024 Pazartesi

Barış Alper Yılmaz olur da transfer olursa, direkt olarak yerini dolduracak opsiyon


Eren Dinkci'nin de Milli Takım'da yerini alması gerekiyordu. Türkiye için oynamak istediğini söylemişti. 22 yaşında, önemli bir yetenek. Bu sezon gösterdiği çıkış da gayet iyi. Bundesliga'da Heidenheim formasıyla 25 maçta 8 gol 3 asisti var. Cengiz Ünder gibi "adı var" üzerinden, bu seviyeyi şu an için hak etmeyen bir isim yerine, Eren Dinkçi gibi çıkış yakalayan bir ismi izlemek isterdim. Hazırlık maçı bir de bunlar.

Aday kadroya bakınca bir sürü sağ açık olduğu doğru. Eren Dinkçi de sağ açık ağırlıklı oynayan bir isim olsa da, solda ya da forvet gibi kullanabileceğiniz bir joker. Milli Takım'da yeri olabileceğine inanıyorum. Kendisi için transfer iddiaları mevcut. Werder Bremen ile olan sözleşmesinde son yılına giriyor ve 5 milyon avro'luk da çıkış bedeli var. Galatasaray için de konuşuluyordu. Kendisi hakkında daha önce konuştuk. Bu ismi "diri" tutmak gerekiyor.

Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu ile ilgili "yeni sözleşme" haberleri gelse de, transfer döneminde ayrılıkları ihtimal dahilinde. Özellikle de Barış Alper Yılmaz'ın. Eren Dinkçi ile olası ayrılığa karşı hamle yapmış oluyorsunuz ve o yeri dolduruyorsunuz. Çıkış bedeli 5 milyon avro olsa da, 3 - 3.5 milyon avro arasında bir rakama bu transferin gerçekleşebileceğine inanıyorum. Gurbet piyasasında aktifiz. Bu transferi ıskalayacağımızı düşünmüyorum.

Okan Hoca'nın da elini rahatlatabilecek bir joker. Eminim ki futbolu daha da yön kazanacak. Forvet için opsiyon olması bir yana, her 2 kanatta da, oyun düzenimize uygun bir isim. Hızıyla ön planda ama hareketli, ön alanda çalışkan, teknik özelliği yüksek. Barış Alper Yılmaz'la devam ediyoruz desek, Eren Dinkçi ile değiştikleri an oyunun "değişmemiş" oluyor. Elde maliyeti yüksek birçok alternatif var. Onlardan çıkıp, bu tarz isimlere yönelmek zorundayız.

Transferi gerçekleştirmek için de yaz ayları beklenmemeli. Yoksa geç kalacaksın, futbolcunun talipleri çok daha artacak. Bugünlerde işi bitirmek gerekiyor. Bazı haberler geliyor. Galatasaray'ın transferde yaz aylarını değil, bugünden hareket edildiği söyleniyor. Önümüzde seçim olsa da, devamlılık esas diye düşünerek, çoğu hamleyi bugünden planlamalı. Hocanla devam edeceksin, eksiklerin, gidecekler ve kalacaklar az çok belli.

6 yorum:

  1. Barış Alper kadar çalışkan değil sanki. Okan hoca öncesi Barış da çok büyük bir isim değildi doğrusu. Neresinden bakarsan bak harika bir rotasyon olur. Barış Alper ayrılmasını beklemeden transfer edilmeli. Mevcut nesil zaten Galatasaraylı. Icardi sayesinde gelecek nesiller de Galatasaraylı olacak. Eren de bir Galatasaray taraftarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan değil o kadar ama bu değişebilir. Barış Alper Yılmaz da bize geldiğinde çalışkanlığı ile ön planda değildi.

      Sil
  2. Barış ve Kerem'le sözleşme uzatıp Avrupa şampiyonası sonrası iyi performans da verirlerse satılmaları kendileri için de GS içinde bence hayırlı olacaktır. Özellikle Kerem Aktürkoğlu'nun böyle bir değişime ihtiyacı var. Bu oyunculara gelebilecek teklifleri değelendirmek finansal olarak bizim için çok önemli. Aynı şekilde Nelson da bu kapsamda önemli oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu'nun bence Avrupa'da bir geleceği yok. Türkiye'de ise yerini doldurman imkansız. Kalmasını isterim.

      Sil
  3. Bu akşam da net olarak gördük ki Barış Alper bir üst seviyeye çıkmış bir oyuncu. Seviyesi kesinlikle burası değil. Eksikleri vardır yoktur tartışılır da. Gelişmek elit seviyeye ulaşmak istiyorsa 1 sene daha kalması hayrına olacaktır. Ütopik rakamlar dışında gitmesi kesinlikle hata olur. Eren Dinkçi de Barış Alper ile kadroda olmalı diye düşünüyorum. Ayrılık Kerem Aktürkoğlu tarafında olacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik üst düzey, tempo ve hız da öyle. Artık sadece gücü üstünden değil, aklıyla da hareket etmekte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir