19 Mart 2024 Salı

Zaha'nın Beşiktaş maçının kadrosunda olmama kararı ne kadar doğruymuş görüyoruz


Kerem Aktürkoğlu'nu kenara almak, ondan vazgeçildiği anlamına gelmiyor. Performansı düştü, son haftalardaki görüntüsü iyi değil. Kasımpaşa karşısında verdiği "oyun içi katkıyı" da veremedi. Milli Takım arasının ardından kenara gelmesi olası. Geniş bir kadroya sahibiz, eksikler geri döndü ve bazı performans beklediğimiz futbolcuların da ivme kazanmaya başladığını görüyoruz. Zaha ve Ziyech de o isimler arasında.

Zaha'nın Beşiktaş maçının kadrosunda olmaması hocanın kararıydı. Kararın ne kadar doğru olduğunu da görmekteyiz. O maçın ardından daha sorunsuz ve aidiyet gösteren bir Zaha var. Israrla kenardan geliyor olsa da, bu rolü kabullendi ve katkı veriyor. Performansı da ivme kazandı. Kasımpaşa karşısında almış olduğu penaltı tam anlamıyla "fizik gücü" ile alakalı. Rakibin arkasına sarktı, sırtı dayadı ve onu yıkamadılar. Yıktıklarında da kendi fişlerini çekmiş oldular.

Oyuna girdikten sonra da kanadını sürükledi, driplingleri daha etkiliydi. Rakibin en etkisiz bekleri karşısında dahi başarısız çalım girişimlerini izliyorduk. Şu an ise bildiğimiz etkisine kavuşmak üzere. Doğal olarak da forma şu aşamada onun hakkı. Zaha iyi olmadığı dönemde nasıl beklediyse, Kerem Aktürkoğlu da bekleyecek. Bu durum da bana göre Kerem Aktürkoğlu'na iyi gelecek. Oyuna sonradan dahil olup, etki edeceği 1-2 maçın onu toparlayacağını düşünüyorum.

Ziyech de hareketlendi. Son maçlarda oyuna sonradan dahil olup, iyi performanslar veriyor. Kasımpaşa maçının geri dönüşünde Icardi ile birlikte en etkili isimdi. Kalitesine söyleyecek bir şey yok. İstediğinde neler yapabileceğini de biliyoruz. Yeter ki istesin, tüm mesele bu değil mi? Biraz daha aidiyet gösteriyor gibi. Milli Takım arasında umarım sakatlanmaz da, kalan haftaları sağlıklı şekilde geçer. Buna çok ihtiyacımız var.

3 yerli durumu, Zaha ve Ziyech'i aynı anda 11'e yazdırmıyor. O da stoper durumu kaynaklı. Nelsson'u bu formuyla kesemezsin. Ocak ayından bu yana takımın en iyisi. Davinson Sanchez'e ihtiyacın var, diğer yanda da Abdülkerim Bardakcı 3. yerlin olabilirdi. Form durumuna bakarsak, Davinson Sanchez / Nelsson'u izleriz. Sağ beki Kaan Ayhan'la geçip, kanat olarak Barış Alper Yılmaz'ı izlemek olası. Yoksa ben de isterim, Barış Alper Yılmaz sağ bek devam etsin ve Zaha / Ziyech kanatlarını izleyelim.

14 yorum:

  1. Zaha ve ziyech aynı anda olmuyor ya sezon başında böyle oynadık rezalet maçlar çıkardık. 2 tane hareketsiz kanat üzerine icardi mertens ile olmuyor olmayacak. Kim koşacak kim mücadele edecek kim arkaya sarkacak bunlardan? Ayrıca siz değil miydiniz ziyech yok hükmünde diye, Zaha için kötü bir babel kopyası falan diyordunuz noldu şimdi bir anda ikisini bende izlemek isterim mi oldu? Takım haftalardır icardi barış kerem mertens ile çatır çatır oynuyor sadece bir keremin yedeğe çekilmesi lazım o yeter gerisi aynı şekilde devam etmesi gerekiyor, bir de zaten barış sağ bek olarakta o kadar verimli değil savunmada sorunlar oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hükmünde dedim ama umarım yanılırım ve özür dilerim diye de ekledim.

      Sil
    2. Barış ile sağ bekte tempo yakalarsan. Sanchez sahada olduğu senaryoda defansif olarak sorun yaşamazsın. Kaldı ki Kerem Demirbay elit seviyede oynuyor. Birçok boşluğu dolduruyor. Bazen sağ bek bölgesinde bazen sol bek pozisyonunda mücadele ettiğini görüyoruz. Tempo tuttu artık. Defansif anlamda sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.

      Sil
    3. Geriye daha hızlı koşup, baskıyı da ön alanda yapmış oluyorsun.

      Sil
    4. Takım samsunda 15 dk maçı bitiriyordu ve barış kerem ile oluyordu bu, keza tsye 5 attığında, bjkyi orada yendğinde başağa top oynatmayarak eze eze yendğinde, Rizeye 6 attığında, Ankaragücünü ilk yarıdan üçlük yaptığında hep barış kerem kanatları vardı bu takım 11 de 11 yaptı arkadaşlar hemde bu çocuklarla. Sadece 1 kötü paşa maçı oynadık diye hemen ziyech zaha demeye başladınız yazık yani

      Sil
    5. Demiyoruz, kalan haftalarda herkesi kazanmalıyız. Niye dar rotasyon ile hareket edelim, elde imkan varken.

      Sil
    6. Hala aynı şeyi düşüyor musunuz Burak bey?

      Sil
    7. Herkesi kazanmalıyız, aynı şeyi düşünüyorum.

      Sil
  2. Kerem A. , Kerem D. ve Kaan Ayhan'ın Kasımpaşa maçında oruçlu oldukları söyleniyor. Performans sıkıntı bundan da olabilir. 3 oyuncuda çok kötü oynadılar maalesef. Maçların iftar öncesi olması problem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, etken olabilir. Aynı sıkıntı rakip için de geçerliydi ama.

      Sil
    2. Kerem Demirbay kötü maç çıkartmadı. Kerem Aktürkoğlu vasat performansı ve takım boyunun çok uzun olması, oyunun koş koş olduğu tabloda zaten sen ortasahada tutunamazsın. 4-3-3 oynamıyoruz. Abartıyor olabilirim ama Kerem Aktürkoğlu sahadayken tek olumlu hareketi yoktu. Gelen tüm topları ezdi. 10 kişi mücadele ettik 62 dakika. Zaha çok iyi değildi. Kerem bize öyle şeyler izletti ki oraya X oyuncuyu atıp sadece pas yapmasını sağlasan bile iyi görünürdü.

      Sil
    3. Kerem Demirbay da çok pas hatası yaptı ve rakibin temposu karşısında ezildi. 2. yarıda toparladı ama.

      Sil
    4. Vallaha ben bu maçta oyuncu özelinde değil oyuncu seçimi konusunda hatalar vardı.

      Sil
    5. Oyuncu özelinde de hatalar vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir