18 Mart 2024 Pazartesi

Dün Mitroglou'ydu, bugün Vinicius


Her şampiyonluğun bir kırılma anı vardır. Mitroglou'nun Akhisarspor karşısındaki son dakika golü mesela. Mitroglou'nun performansını eleştiremem bile, olmayan bir şey üstüne yorum yapılamaz çünkü. Ama öyle bir anda sahneye çıktı ve golü attı ki, şampiyonluğun kırılma noktasıydı. Kendisini de o gol üzerinden iyi hatırlarız ve her kırılmada kendisini anarız. Vinicius'un Kasımpaşa maçında attığı gol de, Mitroglou ile sağladığın kırılmaya eş değer.

Vinicius transferini olumlu bulan kesimdeydim, sonrasını eleştirdim. Transferi olumlu bulurken de beklediğim katkı buydu. Ön alanda savaşacak, mücadele edecek, kaos içinde var olacak Skor ararken sana hava hakimiyeti sağlayacak ve kenar ortalarını bitirecek. Skoru tutmak isterken de seni ön alanda tutacak. Okan Hoca'nın bugüne kadar çalıştırdığı takımlara bakınca da, bu tarz çalışkan forvetlerden maksimum faydayı aldığını görürüz.

Bugüne kadar geçen sürede hayal kırıklığıydı. En basit noktalarda dahi yoktu. Top kontrol edemez, bitiremez, çok hata yapar. Mücadele ediyor, ön alanda hareketli, fiziğini de yer yer kullanıyor ama beklentinin de gerisinde. Kasımpaşa karşısında da kaos anında, gol bulması için oyuna girdi. Icardi'yi besleyebilmen, üretebilmen anlamına geldi. Rakip ceza sahası içinde oluşan kaosta da iyi bir takipçilik ve golünü atmış oldu.

Beklentim bu, fazlası değil. Böyle oynamaya devam edecek. Skor ararken ya da korumaya çalışırken rolü belli. Icardi toparlanıyor, beslendiğinde bitirmeye başladı. Kaliteli ayaklar var, onlar da rakip ceza sahasına müthiş toplar atıyorlar. Vinicius da bunları tamamlayacak işte. Icardi ile birlikte kullanabileceğinizi söylemiştim. Farklı 2 tipte forvet. Yedek kalmayı da sorun etmiyor, rolünü kabullenmiş halde. Sezon sonuna kadar bu katkıyı vermesini diliyorum.

Bakambu'dan tam katkı almaya başlamıştık ki takımdan ayrıldı. O teklifi reddedemezdin. Vinicius da kağıt üzerinde Bakambu'ya oranla daha senin oyununa uyan forvetti. Doğru aksiyon aldık. Geç de olsa katkı geldi diyelim. Bu gol mutlaka özgüven sağlayacak. Güvenilir bir 2. forvete daima ihtiyaç var. Vinicius da fizik gücünü, hareketliliğini kullanmaya devam edecek ve kaos anlarında var olacak. Her ne olursa olsun, sezon sonu şampiyonluk geldiğinde onu iyi hatırlayacağız.

14 yorum:

  1. okan hocanın ikinci forveti vinicius..rakibimizinki batsuayi ve iki puan ödeyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmişte aynı takımda oynamış zaha batshuayiyi bir de crystal palace taraftarlarına sor bakalım..ikinci forvet olarak hangisini isterlerdi şu an..bence galatasaray muslera mertensi tutup..çok değil köhn ayarında bir sağ bek ve biri 6&8 digeri 8&10 oynayabilen iki sağlam orta saha alırsa dombele ve oliveiranın yerine,diğer yabancıları takımda tutsa bile seneye de şampiyon olur..

      Sil
    2. batshuayi şu anda çok net icardi'nin de önünde. icardi hâlâ geçen sezonun çok uzağında

      Sil
    3. Batshuayi, Icardi'nin mi önünde? Yanlışlıkla 12 Numara'ya falan yazacaktın da buraya mı geldin ?

      Sil
    4. Batshuayi yazıyor bence arkadaşlar. Keza gram futbol bilgisi olan adam Batshuai dışında Icardi ile kıyaslama yapmaz.

      Sil
    5. İnanılmaz bir yorumdu Batshuayi işi :(

      Sil
  2. galatasaray'ın yedek forvetinin son dk galibiyet golü atması şampiyonluk alâmetlerimizdendir.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah şampiyonluk alametidir.

    YanıtlaSil
  4. Şu rezillikler sonrası zaten hiçbir satılık köpek hakemi taraflarına çekemezler. Unutmayalım Galatasaray 40 maç varsa 39 maçta doğranır. 1 maçta Galatasaray’a abuk subuk desten olunur saha içinde hakemler tarafından. Tüm sezonu o maça bağlarlar bu senaryoları hep gördük. Her sene aynı senaryo.

    YanıtlaSil
  5. Aynen dediğin gibi oldu Vinicius girdi ceza sahasında kaosu oluşturdu. Icardi bitirecekti direğe takıldı aynı pozisyonu takip edip golü yaptı. Bir pivottan bunu beklersin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir