13 Mart 2024 Çarşamba

Barış Alper Yılmaz'ın sağ bek oynadığı tabloda


Kaan Ayhan takımla çalıştığına göre, Kasımpaşa karşısında sağ bekte o oynar. Barış Alper Yılmaz'ı da bu sayede sağ öne atarız. Barış Alper Yılmaz'ın sağ önde oynaması, Galatasaray'ın hücumundaki senkronun oturması demek. Sağ bek için de önemli bir opsiyon ama tercihim daima sağ ön olur. Stoperlerdeki eksikler devam ediyorsa da, Berkan Kutlu'yu sol stoperde kullanırım. Geçtiğimiz maçta oldukça iyiydi ve özelliği itibarıyla da oyuna katkısı çok.

Oldu da Kaan Ayhan oynamadı ya da stoper, sağ bekte Barış Alper Yılmaz var diyelim. Sağ açıkta Tete, Zaha ve Ziyech gibi opsiyonlar var. Kendisiyle alakalı beklentim olmasa da, 3 isim arasından tercihim Ziyech olurdu. Kalan haftaları iyi ve sağlıklı geçmesini çok isterim. İhtiyaç var çünkü. Kalitesi ve klasına net ihtiyaç var. Skor ararken kilit açma, skoru korumak istersen de seni ön alanda tutma noktasında bir opsiyona dönüşmeli.

Sağ kanatta da Zaha ve Tete'nin önünde. Oynadığı dönemi hatırlayın, büyük bir hücum tehdidiydi. Çok hareketli, topla ilişkiyi yüksek, Icardi ile bağlantı kurmaya daha müsait. Onu sağ kanatta kullanınca sıkıntı şu, kenarda 10 numara için opsiyon kalmıyor. Mertens'i alternatif altına alma noktasında Ziyech'in önemi daha büyük. Eldeki opsiyonlar artsın da, kim oynasın diye düşünelim. Zaha da geçtiğimiz maçı sağ kanatta müthiş geçmişti.

Barış Alper Yılmaz ilk opsiyon tabi. Senkron da o sağ öne kayınca oturmuştu. Sağ öne yazdığınız an, ön alanda müthiş bir tempo ve pres gücü oluşuyor. Barış Alper Yılmaz'ı yıkabilmek kolay değil. Artık kapalı savunmalar karşısında da etkili. Bu yüzden de bir an önce Aurier dönse güzel olur ve kendisini sağ bekte kullanırız. Kalan haftalarda mümkün olan herkesi değerlendirmek zorundayız. Sezon sonunda sonrasına bakarız.

6 yorum:

  1. Zaha geçen maç iyiydi. Kasımpaşa maçında Okan Hoca'nın Zaha ile başlaması muhtemel. Zaha'yı kazanmak isteyebilir.Ziyech 11 'de henüz oynayamaz.Ziyech'in sonradan oyuna girmesi elimizi güclendirecektir.Ziyech ve Zaha gibi oyunculara belli maçlarda ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha da 11 oynayabilir, şaşırmam. Sağ bekin durumuna göre değişir tabi.

      Sil
    2. Tete tutsaydı çok farklı olurdu ama maalesef diyelim ziyechin sağ kanatda oynaması şartmı 10 numara pozisyonunda neredeyse hiç kullanamadık enteresan geliyor bana

      Sil
    3. Ziyech orada pek oynamayı sevmiyor.

      Sil
  2. şunları şampiyon yapayım da gideyim bari dese yapar gider öyle biri ziyech. topçunun dibi. ama işte ister mi bilemiyorsun gamsız adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yapsa da, en azından kendisini iyi hatırlasak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir