13 Mart 2024 Çarşamba

Can Uzun ile alakalı tren geçtiğimiz yaz kaçmıştı


Galatasaraylıların Can Uzun ile alakalı hayali var mıydı bilmiyorum. Bu tren geçtiğimiz yaz kaçtı. Gurbetçi gençlerle alakalı ilgimiz, alakamız çok yüksek. Eyüp Aydın ve Gökdeniz Gürpüz transferleri gerçekleşti. Dahası ile de ilgilendi, yarınlar için ilgilenilmeye devam ediyor. Can Uzun da yaz aylarında bu kategoride olsa da, sezon içinde patlamasını gerçekleştirdi. Nürnberg formasıyla 23 maçta 16 gol 3 asist. Milli Takım seçiminde, Rudi Völler ayağına kadar gitmişti. O ise Türkiye'yi tercih etti.

Milli Takım adına müthiş kazanım. Geleceğin süper yıldız adayı olan futbolculardan biri. Henüz 18 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. Kenan Yıldız ve Arda Güler gibi gençlerle birlikte bizleri de çok keyifli günler bekliyor. Can Uzun da bu çıkışı yaptıktan sonra, Bundesliga tarafından kapılmaması imkansızdı. Bugünden hamle yapıyorlar bir de, onlar transferde yaz dönemini beklemez. Haliyle de bizler adına olan hayaller suya düşüyor.

Türkiye'yi seçmesi tamam da, lig olarak seçimini beklemiyordum. 10 milyon avro'luk bonservisi varmış. Yatırım yapılabilecek bir tutar aslında da, futbolcuyu ikna şu an kolay değildi. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz "gurbet" temalı transferlere bakınca ister istemez beklenti oluşuyor. Can Uzun olmaz artık, başka isimlere yöneliriz. Potansiyel olarak görülen birçok gurbetçinin transfer edileceğini düşünüyorum.

Can Uzun gibi gençler de rahatlıkla Türkiye'yi seçer oldu. Bence bunda 2 etmen var. İlki, bugünlerde bu tarz gençler daha "milliyetçi" bakış açısına sahip. Bu tüm Avrupa'da yükselen bir akım. Aileden geliyor biraz da, nasıl yetiştirildiğin ile alakalı. İkincisi de, Türkiye'yi seçince kulüp bazında iyi kariyer yapamazsın algısı kırıldı. Bunu da başaran Hakan Çalhanoğlu. Şu an Avrupa'nın en iyi 6-8 numaralarından biri. Onun kariyerine bakınca, Türk Milli Takım'ının kulüp kariyeri üzerinde negatif bir etkisinin olmadığı görülüyor.

6 yorum:

  1. (Emre)
    Turkiye'yi secmelerinin bir de 3.nedeni var abi, o da politik nedenler. Avrupa/Bati'da sahit olduklari cift yuzluluk. Mesut Øzil olayi mesela. Øzelikle son yillarda sosyal medya da bati gøruslu, musluman karsiti politikacilarin cift yuzluluk, irkcilik iceren ve bunu øzgur ifade lafinin arkasina saklandiklari videolar Instagram, Tiktok da cok yayginlasti. Bunu yeni nesil gøruyor, paylasiyor. Øzelikle Almanya'da asiri bir Israil sevgisi var. Son dønemde cok øn plana cikti bu. Bundan Almanya'daki gencler cok rahatsiz oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'a bir noktada linç kampanyası yaptılar. Çocuklar bunları da gördü mutlaka.

      Sil
  2. 10 milyon bedava bu adam için. Yusuf Demir 6 milyon ettiği piyasada hiç yüksek bir bedel değil. İkna etmek de zor olmazdı esasında. Takımdaki isimler ortada. Avrupa’da kaç kulüp oyuncularımızı takip ediyor. Süperlig de oynamam henüz erken algısı da kırıldı artık. Şampiyonlar liginde boy göstermek var. Boey örneği de çok taze.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bedava, ödenebilir tutardı ama oyuncu Bundesliga'da devam etmek istiyor. Yapacak bir şey yok.

      Sil
  3. Hocam Can Uzundan daha yetenekli Eyüp Aydın var ondan da yetenekli Gökdeniz var önce bunları bir kazanalım da. Sonrasında bakarız her gün yeni bir oyuncu düşünüyoruz da demiyoruz Efe-Hamza-Eyüp bunlar da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Uzun daha uç yetenek ve saydığın isimler farklı mevkiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir