14 Mart 2024 Perşembe

Galatasaray taraftarı olarak, Ali Koç'tan sonuna kadar razıyım


Galatasaray taraftarı olarak, Ali Koç'tan sonuna kadar razıyım. Neden razı olmayayım ki? Başarısızlığı garanti eden bir rakip takım başkanı. Ali Koç'un Fenerbahçe başkan adayı olduğu günleri ve vaatlerini hatırlayın. O gün Aziz Yıldırım için söylediklerinin bugün üzerine çıkmış halde. Nefret iklimi diye bir şey varsa, 1 numaralı sebebi kendisi. Başarısızlıklarını "kaos" üreterek ört pas etmeye çalışıyor ve maalesef bunun alıcısı var.

Suçlu o değil zaten. Kaç yıl oldu, istisnasız başarısız bir başkan. Fenerbahçe taraftarı çıkıp da istifa diyebiliyor mu? Nefret iklimi yaratıyor, başarısızlığına bu şekilde kılıf buluyor ve Fenerbahçe taraftarı da maalesef buna inanıyor. Aklıselim hareket etseler, başarısızlıklarını sağda solda değil de, kendilerinde arasalar sorun çözülecek. Ali Koç da bunu vaat ederek geldi ama başarısızlığının kölesi oldu. Başarısız oldukça da nefret dilini harlamaya devam etti.

Son yaptığı basın toplantısının da nedeni "şampiyon olamayacağına" inanmasıdır. İnancı kalmadı çünkü, başarısız olacağını o da biliyor. Bu başarısızlığa nasıl kılıf bulabilirim derken de, nefret tohumu ekmeye devam ediyor. Tek tek anlattıklarına değinmeyeceğim, gerek de yok. Galatasaraylı eski futbolcuların, Galatasaray'a karşı yeteri kadar performans veremediğini söylerken, Taylan Antalyalı'nın tek başına Galatasaray'a son 2 sezonda Fenerbahçe'den daha çok gol attığını söyleyelim. 

Galatasaray'ın da bu konunun üzerinde çok fazla durmasına gerek yok. Kendi haline bırakmak gerekiyor. Bunu psikologlar açıklayabilir. Ben olsam basın toplantısı düzenler, sadece psikologları oraya çıkartırım ve bu travmayı bizlere anlatmasını isterim. Bu konunun psikolojik tanımlaması mutlaka vardır. Ben de sebebini öğrenmek isterim. Fenerbahçeliler yerine de öğrenelim. Aslında bu durumu onların sorgulaması gerekir ama neyse.

Galatasaray'ın şampiyon olduğunu zannettiği ama 13. olduğumuz sezonda, 2 Barcelona maçı arasında Beşiktaş ile oynamıştık. Rakip Barcelona, seviye Avrupa Ligi. Oyna devam yani, oynanıyor. Yalandan "Avrupa puanı" ayağı kimse yapmasın, kendine çıkar sağlamaya çalışmasın. Süper Kupa'yı önemseme, çıkma gerekirse maça. Avrupa senin adına önemli ya. Teknik direktörün cinsiyetçi söylemleri seviyor ya. Biz işimize bakıp, şampiyonluğu kazanacağız.

16 yorum:

  1. bir savaşın içindeyiz ama bu savaştan dursun özbek metin öztürk ikilisiyle galip çıkma imkanımız yok.

    mayısta yönetimde konuştuğunda ses getirecek birileri olması şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray taraftarı ile galip çıkarız..

      Sil
  2. Bunlar kaybeden birinin hezeyanları. Bunlara tek kelime bile cevap vermemek gerekir bence. Cevap verilecek bir yanı kalmadı artık. Gs yönetimi de bunu yapıyor bence.
    Biz işimize bakalım maçlarımızı kazanalım. Fenerbahçe kendi kendine takılacaktır. Hakemler olmasa bu lig aslınada haftalar öncesinde bitmiş bir ligdi; uzattıkça uzattılar. Kaçınılmaz sonu ötelemekten başka da bir işe yaramadı bu uzatma işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun da alıcısı var maalesef onlar adına.

      Sil
  3. Ülke puanı diye ağlayan adam ligde ilerlemek icin Avrupa'da rotasyon yapıp adı sanı duyulmamış takımlardan 5-6 yiyip gruptan zar zor çıkmadı mı? Daha bu sene Bayern maçından uc gun once Beşiktaş'la mac yapıp en degerli oyuncumuzdan olduk.

    YanıtlaSil
  4. Bu camianın fıtratı bu. Çirkeflik ve kaos. Ali Şen, Aziz Yıldırım, Ali Koç, Mahmut Uslu, Semih Özsoy, Selahattin Baki gibi yöneticiler son 30 senede Türk futbolundaki kin ve nefret ortamının tohumlarını ekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bu ortamda olmasak da, yapacak bir şey yok. Bizim en büyük şanssızlığımız böyle bir rakibimizin olması.

      Sil
  5. Ali Koç Galatasaray'a hakaret etti diye yeni neslin Galatasaraylı olmasını engelleyebileceğini düşünüyor sanırım. Oysa gerçek hayatta bunun hiçbir karşılığı yok. Hiçbir çocuk "aaa bak Ali Koç şöyle dedi Galatasaray şöyle böyle canavarmış o yüzden ben Galatasaray'ı bırakıyorum" demiyor yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni nesil bu sayede daha da Galatasaraylı oluyor.

      Sil
  6. normalde bu kafar başarısız olmuş bir başkanın yönetimden çoktan el çektirilmesi gerekiyordu..sırf zengin kocayla evli diye onun hiçbir şeyine ses çıkarmayan kadın gibi oldu koca fenerbahçe camiası yazık,çok yazik..

    YanıtlaSil
  7. ali koç taraftarlarının aklıyla alay ediyor. gerçi fb taraftar kitlesi de hak ediyor bunu. çünkü zerre akıl ve zeka yok. sorgulama sıfır. koyun sürüsü gibiler. o kadar hak yemeklerine rağmen kendilerinin mağdur olduğunu düşünüyorlar. özellikle de sosyal medyadaki ahmet ercanlar vb paralı tasmalar ile yapılan algılara kanıyorlar. ya bunlar tescilli şikelerini bile inkar ediyorlar :) hatta oradan bi destan çıkartıyorlar kendilerine :) inanılmaz bi topluluklar ya. vallahi üniversitelerde ders konusu, tez konusu olurlar. toplumsal bi psikolojik rahatsızlıkları var. gerçekten çok ilginç, toplu bi şekilde ruh hastaları bunlar. ve şakasız söylüyorum, psikoloji de sosyoloji de bunların nasıl bi çeşit oldukları araştırılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıcısı var bu söylediklerinin, kendileri adına bitmişliğin resmi..

      Sil
  8. Fenerbahçe taraftarı Aziz Yıldırım 'a olduğu gibi Ali Koç'a da biat ediyor.Galatasaray taraftarı hiçbir zaman kimseye biat etmedi. Ne şampiyon takımın başkanlarına ne de kendisine büyük başarılar kazandıran teknik direktörlere. Başarısızlık durumunda hepsi gitti.Demokrasi bunu gerektirir.Psikolojik olarak son 10 yıldaki başarısızlıklar dengelerini bozdu. Bu sezon şampiyon olmazlarsa bir 10 yıl daha olamayız düşüncesindeler.Korkuyorlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir