23 Mart 2024 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #74; Ovidiu Petre


2. Fatih Terim döneminin Romanyalı akını. 2003 - 2004 sezonunda "yatırım" diyerek Tamas, Bratu ve Petre transferleri gerçekleşmişti. 3'ünün toplam maliyeti düşüktü, geleceğe dönük adımlardı. O dönem sosyal medya yok tabi, futbolcuları tanıyan kişi sayısı az. İzleyip görecektik, 3 isimden de müthiş katkılar aldık diyemem. 3'lü arasında en uzun süre Galatasaray'da kalan Petre oldu. O da en fazla 1.5 sezon devam edebildi.

2003 / 2004 sezonu kaotik bir dönem. Yaz dönemi birçok transfer izledik, Ocak ayında da bu durum böyle devam etti. Yaşlısı da geldi, genci de. Diğer yanda da geçen sezonun transfer bolluğu içerisinde takımda kalanlar. Bu karışmış yapıda sivrilmek, kendini göstermek çok zor. Kötü gidişatlar bir yandan fırsat aslında. Biraz ivme kazanınca, bir anda takımın en gözde ismi dahi olabilirsiniz. Petre de bu şansı buldu ama değerlendirdi diyemem.

Galatasaray'da toplamda 30 maçı var ve 1 gol 1 asistlik tabela yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde de oynadı, ligde üst üste 90 dakikaları var. Fatih Terim sonrası gelen Hagi de Petre'yi tutuyordu. Petre ile alakalı aklımda ne kaldı dersek, çok da bir şey yok. Pas özelliği olan, uzun boylu bir 6 numaraydı. Galatasaray o sezon birçok formasyonu oynadı. Hagi dönemi 4-4-2'yle devam ederken, çift ön liberodan biriydi. Yer yer stopere bile atıldı.

Top ayağındayken "potansiyelim" derken, ağırlığı büyük handikaptı. Çabuk siniyordu, oysa oynadığı yer gereği daha agresif olmalıydı. Stopere çekildiğinde de olmadı. İşin "pas" tarafında Petre'yi ön plana çıkartabilirdim. Gençti, gelecek adına düşünülüyordu ama ayağının tozuyla takımın pek de vazgeçmediği isimlerden birine dönüştü. Oynarken de taraftar tepkisinin odağıydı. Ertesi sezonun başında yuhalanmasını unutmadım

2004 / 2005 sezonunun ilk yarısında da Galatasaray forması giymiş olsa da, çok fazla maç oynayamadı. Ligin ilk 2 maçında 11'de, stoper olarak değerlendirildi. Song / Tomas tandeminin ardından forma yüzü göremedi ve Ocak ayında takımdan ayrıldı. Tamas ve Bratu'dan fena sayılmayacak bir kazanç elde edilse de, Petre zararına satıldı. Aralarında en az maliyetlisi de oydu gerçi. Diğer yandan da, bu 3'lüye oranla en çok maçı onun oynaması.

2 yorum:

  1. gördüğüm en düz orta saha idi. hiçbir özelliği yoktu ama bir ismi veya beklenti de yoktu. etebo da bunun kadar kazma derken ndombele geldi ve barusso yu bile unutturacak gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir