3 Mart 2024 Pazar

Beşiktaş 0-1 Galatasaray, en büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük


Karagümrük maçı Beşiktaş'a ölçü olmaz dedik. Dinletemedik tabi. Okan Hoca'nın bu tarz maçlarda çok büyük bir kazanan olduğu unutuluyor. Doğru bir oyun planı ve üst düzey mücadele ile yine kazandı. Derbilerin net olarak psikolojik üstünlüğünün adı Okan Buruk'tur. Erken gol, devamında gelen üst düzey mücadele. Beşiktaş'ın iç sahada gol yemediğinden bahsediyorlar da, bol pozisyon verdiğini kimse konuşmuyor. Vitesi de düşürdü bu arada Galatasaray, net şekilde 1-0'ı oynadı.

Ekonomik oynaması da doğal. Avrupa ve Türkiye Kupası bitmiş olsa da, haftada çift maç maratonu bu maçla birlikte bitti. Çok eksik var, rotasyon olabildiğince daraldı. Okan Hoca, hamlesini ancak 85. dakikada yapabildi. Biraz fazla beklediğini düşünüyorum ama hem işler iyi giderken, hem de kenarda çok fazla opsiyon yokken hamle yapamaması doğal. Birçok etmenle mücadele ediyoruz. Oliveira temelli bir kaosu da konuştuk. Maç günü yeni eksikler oluştu. Hocanın işi hiç kolay değil ama ısrarla kazanıyor. En büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük.

Galatasaray adına bu maçın anahtarı üst düzey mücadeleydi. O mücadele de verildi. Kaan Ayhan'ın Semih Kılıçsoy'u nasıl kilitlediğini gördük. Cenk Tosun'u atılan uzun topları da Nelsson süpürdü. Muçi ve Rashica onlar adına Galatasaray'ı zorladı. Özellikle de Rashica. Yine de net pozisyonları şuydu diyebileceğimiz bir an yok. Oynadığı 28 maçın 15'inde gol yemeyen bir Galatasaray var. Davinson / Nelsson 2'lisinin ilk 11 olduğu tüm maçlardan da galip ayrıldı.

1-0'ı erken bulunca, çok fazla açık alan yakalandı aslında. Sakin kalamıyoruz, çok fazla pas hatası var. Barış Alper Yılmaz, fiziğiyle kanadını süpürmüş olsa da, yeterince top alabildi diyemem. Mertens'in sağladığı bağlantı kusursuzken, Kerem Aktürkoğlu ise rakip kaleye çok uzak kaldı. Yine de takımını birçok anda geriden çıkardı. Icardi'yi topla buluşturmakta da zorlanıyoruz. Orta imkanı da bolken, net toplar alamadı. Hala hareketliliği düşük ama oyun aklının etkisini çevresinde oynayan hücumcular hissediyor.

Beşiktaş bir ara Al Musrati'yi merkezde tek bırakıp, çok büyük risk aldı. O anlarda da mesela sakin kalamadık, hafif baskı yediğimiz sekanslar var. Topa biraz daha hakim olup, sakin kalabilsek inanın şu maç daha rahat bir skorla bitecek. Üst düzey mücadele var tabi, Galatasaray'da da fizik yorgunluğu ister istemez oluştu. O telaşı da ister istemez anlayabiliyorum. Kenarda seni sakin kılacak, pas yapabilecek bir hamle şansın olsa, görüntü değişir.

Fenerbahçelilerin kesin puan kaybı diye beklediği bir virajı kayıpsız atlattık ve önümüzü olabildiğince açtık. Maç trafiğimiz düşecek, eksikler de dönecek ve hamle imkanı oluşmuş olacak. Avrupa'dan elenmemiz maalesef en hayırlısıydı. Bu dar rotasyon, her 2 kulvarı birden idare edemezdi. Beşiktaş karşısında kazanmayı bekliyordum. Maç önü 2-3 gün içinde yaşanan kaosun ardından burada kaaznmak da bizi daha güçlü kılıyor. Başından sonuna Okan Hoca'ya yazacak bir zafer.

43 yorum:

  1. Abi öncelikle teşekkür ederim maç İçin sohbet edip fikir paylaşabilecek kimsem yok. Eline yüreğine sağlık yine çok güzel yorumlamışsın.
    Maç özelinde konuşacak olursak plan dahilinde güzel bir maçtı önemli olan 3 puandı Beşiktaş zorlamayınca bizde çok asılmadık doğrusu. Doğru olan da buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :)

      Beşiktaş zorlayamayınca demek daha doğrusu :)

      Sil
  2. Köhn iyi hoş da kanat oyuncusu gibi takılıyor. Kazımcan arkasına o kadar adam kaçırsa kıyamet kopardı. Beklediğimiz tempoyu da henüz sağlamış değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında önde Köhn arkada Berkan olamaz mı?

      Sil
    2. Köhn arkasında boşluk veriyor ama bu riski alıyoruz. 1'e 1'lerde hiç geçit vermedi. Savunmasını gayet beğendim. Arkadan çıkmakla, önde oynamak başka şeyler. O dediğin olmaz bu yüzden.

      Sil
  3. Okan Buruk bu kadro ile harika iş çıkarıyor. Ne kadar tebrik etsek az olur. Maalesef takım içinde takımı sahiplenmeyen çok fazla oyuncu varken bunu yapabilmek büyük iş. Zaha ve Oliveria 'dan bir beklentim yoktu ama Abdülkerim bu maçta kadaroda olmalıydı. Yedek kalınca hafif ağrım var denip kadroda olunmayacak maçtı.Nelsson haftalarca yedek bekledi. Adam çalışıp formayı aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi ülkesinin basınında söylediklerini okumadın sanıyorum. Abdülkerim bu maçta Nelson yerine sahada olsa çok daha iyi olurdu. Geriden oyunu çok daha iyi kurardık. Oyun da bunu istiyordu. Nelson elit bir stoper artık. Bu maç kenarda oturmamak İçin sakatım diyecek bir karakter de değil.

      Sil
    2. Oyun bunu istiyordu da, Davinson / Nelsson'un birlikte oynadığı her maçı da kazanmışsın. Savunma katkısı üst düzey.

      Sil
  4. Şimdi Al Musrati ve Muçi için Beşiktaş’ın Ali Koç tan aldığı para geri mi iade edilecek anlamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Sen adamlara para ver bu maç için Al Musrati yi al o da golü sana atsın.
    Kötü karma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçarız kaçarız diyen hiç bir takıma karşı kaybetmedik. Kaybettiklerimiz de hakem kaynaklı. Münih maçlarından bahsediyorum. Galatasaray karşısında kimse şöyle yaparız böyle yaparız gibi konuşamaz. Bunu bilen kaloriferci de kendi sahasında Anadolu takımından daha rezil bir oyun oynadı karşımızda. Verilmeyen penaltılarımız da ortadaydı o maçta.

      Sil
    2. Al Musrati'yi bir ara da orta sahada tek bıraktılar. O anları iyi kullanamadık aslında.

      Sil
  6. Herşey bir yana da biz Aurier niye aldık. Bence göndermek daha mantıklı şu saatten sonra. Önümüzdeki hafta da kadroda olmayacağı açıklandı. Son 9 maç tek kulvardayız zaten. Her halükarda Kaan daha iyi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de bilmiyorum ama o dakika itibarıyla da başka hamle şansı yoktu sanırım.

      Sil
  7. Allah büyük gsdan puan alsın diye hediye edilen musrati ve muçili beliktal fb deplasmanından puan alırsa ne güzel olur. Yatar diyen arkadaşlara santos yada yönetim her derbiyi kaybederek o koltukta oturamayacaklarını biliyor ayrıca beşiktal deplasmanda fenere hep ters gelmiştir saldır kartalım oleyyyy hahahaha. bu arada full maç linkini yorumlarda laylaşan renktaş ne büyük bir renktaştır.

    YanıtlaSil
  8. icardi için silik bi görüntü çizecek demiştim. 1 gol 1 asist yapacak o , maç sonu görüşürüz diyen arkadaş burada mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu derken de maçı kaybederiz havasındaydın. Ne oldu :)

      Sil
    2. öyle mi yansıttım bilmiyorum ama o havada değildim :) sadece o icardi için yorum yapmıştım.

      Sil
    3. Önemli nokta bu galibiyet :)

      Sil
  9. Rashia izlediğim her maçtan sonra Tete ve Ziyech ne alaka diyorum. Bu akşam üzerindeki forma sarı kırmızı olsa 5 gol atardık şu Beşiktaş’a. Seneye bu tarz bir oyuncu alınmalı. Barış evet iyi bir oyuncu ama verebilecekleri kısıtlı. Rotasyonda en azından Rashia tarzı bir oyuncu büyük ihtiyaç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica elde olsa, alternatif sayısı bence de daha güçlü olurdu.

      Sil
  10. Mertens rotasyonda kullanılır diyorduk da. Alternatifi de yok adamın. Son 10 maç kalmış günden güne üzerine koyarak devam ediyor. Mertens sonrası an itibari ile düşünülmeli. Fırsat değil. Net bir oyuncu bu günden hazır edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muadilsiz ve mecburen sahada tutmak zorundasın.. Bu sezon vitesi daha da yükseltti.

      Sil
  11. "İcardi'nin oyun aklının etkisini çevresindekiler hissetti" demişsin de tam olarak nasıl bi akıl koydu sahaya? Şu maçtan sonra bile İcardi övmen çok ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adamın varlığı dahi akıl. Kendini orta sahaya atması, bağlantı olması. Kötü performans kabul de, Icardi'den vazgeçmen de imkansız.

      Sil
    2. icardi bitik durumda ilk bjk maçından beri. artık wanda hasta diye mi ya da sakatlığı atlatamadı mı nedir bilmiyorum ama geçen senenin yarısını bile göremiyoruz.adıyla sadece korkutuyor hepsi bu

      Sil
    3. Adıyla korkutuyor dediğin adam sahada 2 stoperle geziyor. Hatta bası maçlarda ön liberolar bile onun peşinde. Etrafı sağ sol açık biraz daha işe aklını koyabilse daha iyi olacak da son maçlarda bak Icardiyi tutalım derken yedikleri gollere çok rastlıyoruz. Musrati de Icardiyi tutmaya çalışırken yedi golü.

      Sil
    4. Icardi'nin sahada olması senin olmazsa olmazın..

      Sil
  12. Galatasaray’ın 10 maçından 7 si İstanbul’da oynanacak. Bu avantaj da sağlayacaktır. Zorlayacak bir deplasman kaldığını da düşünmüyorum. Kasımpaşa Ali Koç köpeği olması korkutuyor bir tek. Orada da tam kadro olacağımız söyleniyor. Önümüz çok rahatladı görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. Kerem Demirbayın cenk şaşıgöze verdiği karşılığı ömür boyu hatırlayacağım. Şampiyon olacaksak bizi bu birliktelik şampiyon yapacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk nasıl maç tamamladı anlamak çok çok zor. Hakeme küfür desen var. İtiraz desen en şiddetlisinden var. Nedir kart görmeme sebebi anlamak mümkün değil.

      Sil
    2. Kerem Demirbay, liderlik ve karakter de gösteriyor..

      Sil
  14. Bu maçın Gedson'u Rashica oldu bence. Müthiş çabaladı. En çok koşanlardan biriydi.

    YanıtlaSil
  15. Okan Hoca'nın elini öpsün GS yönetimi. İnanılmaz transfer yanlışları ve kadro eksiklerine rağmen sahadaki bir avuç karakterli GS topçusu ile harikalar yaratıyoruz. 13 hadi bilemedin 14 kişi ile nasıl 3 kulvarda gidecektik? İçerdeki şer cephesine karşı ancak bu kadar savaşılır. Gönülden tebrik ediyorum. İnşallah Fenerbahçe de hakettiği mağlubiyetleri alınca bu iş son maça kalmadan bitecek.
    Ama GS yönetimi açısından ciddi bir sorgulamanın şart olduğunu bir kez daha hatırlamak lazım. Dünkü maçtaki yedek kulübesi asla GS'ye yakışan bir yedek kulübesi olamaz. Kenardan oyuna atabileceğin 1-2 oyuncu dışında kimse olmamasını bir zahmet düşünsünler. Biz ne yaptık da geçen senenin gerisinde bir takım haline geldik diye. Transfer yaparak takımı güçsüzleştirip bir sürü işe yaramaz oyuncuya tonla maaş ödüyoruz. Ama işi gören 1 milyon € ve altında kazanan çocuklar oluyor. Bir daha böylesine bir hatayı hiçbir zaman yapmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca'nın imzası bu sezon. Başından sonuna. Kusursuz idare ediyor..

      Sil
    2. Abi kusursuz olsa Prag’dan çıkardık. Kendi evimizde Karagümrüğe maçı vermezdim kusuruz diyip abartmaya da lüzum yok.

      Sil
    3. Kusursuz idare ediyor. Karaggümrük maçı kötü geçmiş olabilir. Prag karşısında elinde alternatif kalmadı, türlü sorunla uğraşıyor. Herkes sakat, çoğu hayal kırıklığı. Elinde orjinal bek yok. Abartmıyorum, keşke abartsam. Hocam hak ediyor.

      Sil

  16. beşikraşın kuzey afrikalı anlamda ilk lamina diatta denemesi el-musrati kardeşimin şık vuruşu ilahi adaletin tecellisi konusunda benzersiz bir örnek oldu.tskkürler koçum..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir