4 Mart 2024 Pazartesi

Okan Buruk, psikolojik üstünlüğün tanımı


En büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük. Galatasaray'da göreve geldiği andan itibaren, "psikolojik üstünlüğün" tanımı oldu. Çok büyük bir derbi avcısı, affetmiyor. Beşiktaş maçı öncesinde yaşananları bir düşünün. Oliveira'nın kadro dışı kalması, Zaha'nın sakatlığı, diğer eksikler. Maç günü dahi 2 kişi kaybedildi. Zaten alternatiflerin olabildiğince kısıtlı, hamle imkanın yok. Bu şartlar altında dahi üstün olan o.

Sürekli yazıyorum, hemen hemen herkes de aynı fikirde. Okan Hoca olmasaydı, şu an en az 12 puan gerideydin. Herkes sana karşı, Galatasaray sadece Fenerbahçe ile yarışmıyor. Fenerbahçe'nin kanatları altına aldıkları, hakemler diye uzayacak bu liste. Hakem faktörü biraz daha adaletli olsa, 7-8 puanla da sen önde olabilirdin, bu ayrı konu. Okan Hoca'nın elinde sınırsız imkanlar yok. Yaz dönemi yapılan hatalar, Ocak ayında hamlesiz kalınması. Şu imkansız şartlar içerisinde yarışta favoriyiz.

Sağ beki gitti, yerine alınan isim sakat. Sol beke Köhn hamlesi dahi gelmeyecekti. Artık isyan edildi de, hamle yapmak zorunda kaldılar. Ocak ayında bonservis harcamayalım düşüncesi, Okan Hoca olmasa daha vahim sonuçlar doğurabilirdi. Yazın gerçekleştirdiğin hamleler içinden ancak Davinson Sanchez ile fark yaratabiliyorsun. Zaha, Ziyech, Tete, Ndombele gibi isimler yok. Okan Hoca ise mazeret üretmeden, elindeki askerlerden joker üretti. 

Tarihin en iyi ve alternatifli kadrolarından biri diye çıkılan yolda, Beşiktaş maçının kulübesine bakın. Bir de geçen sezon Beşiktaş deplasmanındaki kulübeye. Güçlenelim derken, daha da güçsüzleşmek büyük iş. Ama o gün kaybederken, bugün kazanıyorsun. Barış Alper Yılmaz'ın seviyesi, Kaan Ayhan'ın müthiş futbolu ve lider Mertens. Galatasaray'ı bu isimler ayakta tutuyor. Son virajda, Nelsson'u da yeniden kazanmış olduk. Davinson Sanchez / Nelsson 2'lisini 11'de kullanırken puan kaybetmiyor bu takım.

Tete ve Vinicius hamleleri yapıyorsun. Biri son dakikada pas yapmak yerine, içeri orta kesiyor. Diğerine top gelirken onu tutmak yerine, auta yolluyor. Şampiyonluğun son virajında dar rotasyon iyi de, biz iyice 13 14 kişiye indik. Sakatlık olmadan, mümkün oldukça sahaya çıkan 11 ile kazanmaya devam edeceğiz. Okan Hoca'nın geleceği olabildiğince parlak, çok büyük bir teknik direktör ve Galatasaray da şu aşamada daha iyisini bulamaz. İmkansız..

18 yorum:

  1. arda gülerin keremle barış alperin postlarını beğenmesine ne diyosun? arda güler kriptomuymuş? gs'li mi bu çocuk? ben gsli olarak beğenmesine çok sevindim

    YanıtlaSil
  2. ligin kalitesi geçen senenin bile yarısı seviyede.geçen sene 3-1 biten maçtaki bjk şu gs ye 5 atardı,o maçta 3 yiyen gs bu maçta bjk ye en az 3 atardı.yapılan 10 transferin 7 si tutmadı geçen senenin bile gerisindeyiz. bakambu dan bile kötüsünü getirmek büyük başarı.38 yaşındaki gomis şu ikisinden de iyiydi. fm oynar gibi bir şampiyonlukla yine parayı isimli adamlara döktük ama şu an takımı ayakta tutan barış gibi gelirken ismi olmayan oyuncular.bu sene şampiyonluk geldiğinde bu bir illüzyon yaratmamalı. oliviera,ziyech,ndombele hatta zaha bile gitmeli. bugün kazandıysak tamamen bjk nin tarihinin benim gördüğüm en kötü döneminde olmasıyla alakalı.1997-98 deki toshack dönemini ben izlediğim en kötü dönem diye hatırlıyorum ki o dönem iyi bir gs ye karşı derbi alıp kupa kazanmışlığı vardı bjk nin. Fb de bir halt değil o ayrı konu.yaş ortalaması 37 olan hücum hattıyla havaya girdiler yine. bize bir şey oynamıyor diyorlar doğru ama kendileri bu takıma atak bile yapamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin kalitesinden ziyade, Galatasaray ve Fenerbahçe bambaşka seviyede. Yoksa ligin kalitesi hep aynı.

      Sil
  3. Bu sezon transfer edilen oyunculardan Sanchez ve Köhn dışında verim alınamadı. Buna rağmen 1. sırada olmamızın nedeni Okan Hoca.Maşallah sinekten yağ çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay'dan da müthiş katkı alınıyor.

      Sil
  4. transferlerin çoğu karavana, köhn gelene kadar sol beksiz, boey gittikten sonra sağ beksiz, 3 aydır 0 santrafor katkısıyla, yedeklerde altyapı oyuncularıyla...ama lider ve rekor puan var ! okan hoca çok başka bi seviyeye doğru gidiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, kusursuz iş çıkarıyor.

      Sil
    2. Sanırım tüm o transferleri Okan hoca onaylamadan almış yönetim. Değil mi?

      Sil
    3. Çoğunu etiket aşkı ile aldı. Başta Ziyech, Tete.

      Sil
    4. Hocanın isteği başından beri Rashia olarak belliydi kendi ağzıyla söyledi Rashia katılacak takıma diye. Biz titrek Tete ve umursamaz Ziyech tercih ettik Rashia gibi pres oyuncusundan vazgeçip Tete aldık. En üzücü olan tarafsa Ziyech için Zaniolo dan vazgeçmiş olmamız. Şuan takımı sırtlamıştı belki de.

      Sil
    5. Ciddi bir opsiyon olacağı kesindi. Ben de yeteneğe yöneldik dedim, yanıldım.

      Sil
  5. https://www.habersarikirmizi.com/m/galatasaray-haberleri/okan-buruk-erden-timur-a-5-istegini-soyledi-sozlesme-h16703.html
    habere göre Okan hoca ferguson&wenger tarzı premier lig menejeri yetkileri istiyor yönetimden ve haklı da..bunlar:
    1-bire bir transfer görüşmelerinde bulunmak
    2-yöneticilerin de floryada hazır bulunması
    3-maaşların sürekli zamanında yatma garantisi
    4-oyuncuların sözleşme detaylarını belirlemek
    5-stad&antreman sahası zemini gibi şeylerde de söz sahibi olmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz istekleri olmaz. Böyle bir insan da hiç olmadı.

      Sil
  6. santraforsuz şampiyon olma challenge. şampiyon olan takımların santraforları ya gol kralı olur ya da üst sıralarda yer alır. atan ve tutan iyi olmalı derler şampiyonluk için. kasım, aralık, ocak, şubat. tam 4 aydır santraforu olmadan takımı kazanarak ilerletiyor okan hoca. her türlü şartın, olumsuzlukların üzerinden gelebiliyor okan hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin yine de oyun içi katkısı hala diri. Gol etkisi azaldı. Umarım artar. Bence beksiz challenge daha çok.

      Sil
  7. yıllardır fatih hoca'dan sonra ne olacak diye sorardık. artık öyle bi sorumuz yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir