3 Mart 2024 Pazar

Icardi'yi hafife alanları görüyorum, devam edin böyle


Beşiktaş'ı iyi zamanda yakalayamadığımız bir gerçek. Son dönemde toparladılar, özellikle iç sahada kazanmaya başladılar ve gol yemiyorlar. Pozisyon vermiyorlar değil bu arada, gol yemiyorlar. Bitiricilik kaliten burada ön plana çıkacak. Galatasaray'ın bu maçta pozisyonlar bulacağını düşünüyorum. Beşiktaş, oyun anlayışı ve rakibin Galatasaray olması kaynaklı topu bize bırakacaktır. Bırakmazlar diye düşünüyordum, görüntü hiç o yönde değil. Açıklamalara bakın, sürekli "sabır ve beklemek" üzerine. İlk 25 - 30 dakikada oyunu dengeleyip, sonrasına bakacaklar.

Geçen sezona dönersek, Amir / Gedson / Salih Uçan orta sahasından dayak yemiştik. Amir ve Gedson yok, Salih Uçan da tam olarak hazır olmadığı için 11 değil deniyor. Al Musrati / Amartey gibi isimler orta sahanın merkezinde oynayacak. Gedson'un yokluğu önemli, Galatasaray'a karşı istisnasız ekstra oynuyor ve onun hareketliliği bizi çok bozuyordu. Al Musrati hareketli olmasa da, topu iyi kullanan, doğru pozisyon alan bir 6. Amartey ise hareketlilik getirmeye çalışacak ama top kullanımı problem.

Muçi'nin hareketliliği ve Semih Kılıçsoy'un karşısında kimin oynayacağı konuşulması gereken nokta. Galatasaray'da sağ bek problemi var. Barış Alper Yılmaz'ı sağ beke çekmek, hücumdan ödün vermek. Maalesef Tete güven vermiyor. Kaan Ayhan da sakat sakat oynuyor, bu yüzden tercih etmem. Davinson Sanchez'in sağ bek oynama ihtimalinden söz edilmiş. Hızlı, fizikli, sağ bek tecrübesi de var. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı da birbirini tanıyan 2'li. İmkansız görmedim.

Hücumdan ödün vermemek gerekiyor. Çünkü ağırlıklı olarak top sende kalacak ve baskı kurmaya çalışacaksın. Barış Alper Yılmaz / Mertens / Kerem Aktürkoğlu / Icardi, Galatasaray'ın ideal 4'lüsüdür. Torreira - Kerem Demirbay da merkezde oynar. Sağ bek bir tek soru işareti. Orada da Davinson Sanchez ismi mantıksız gelmiyor. Söylediğim gibi, Beşiktaş gol yemiyor gibi görünse de, gayet pozisyon veriyor. 

Bunu değerlendirmen, bitirebilmen önemli olan. Icardi de Beşiktaş maçlarını çok sevmekte. Ligin ilk yarısında Beşiktaş maçında sakatlanmıştı. Bir diğer Beşiktaş maçı da umarım yükselişi olur. Ön alanda bağlantı ve oyun aklını sağlarsak, Beşiktaş'ı çözmek zor değil. Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'ndan elenmiş olmak mutlaka sorun ama yarattığı bir travma da yok. Psikolojik üstünlük lafları dolaşıyor ki, 26 puan gerinde olan bir takıma bunu vermezsin.

11 yorum:

  1. icardi alışıldığı üzere çok silik bi performans göstererek. stoperlerin arasında kaybolacak. boş yere beklenti içerisine girmeyin. umarım yanılırım ama maç sonrası yazıda tekrar görüşürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 1 gol 1 asist diyorum İcardi için. Maç yazısında görüşmek üzere ;)

      Sil
  2. İcardi yaparsa oyun aklı ve zekasıyla bişeyler yapabilir yoksa bjk stoperleri en ahat maçlarından birini çıkarır.

    YanıtlaSil
  3. Okan hoca,kupa maçında neler denemedinki..bir de bunu dene..ben olsam 0-0a yatardım..çünkü bunu yapınca zaten yemiyosun,biz hep rakibe eksik yakalanıp genelde kontradan gol yiyen bir takımız ve mutlaka bi gol atıyorsun..kalede muslera..solda köhn sağda barış alper ortada nelsonn-sanchez-apo{evet üçü birden}önlerinde torreira-kaan-demirbay..mertens ve icardi 11i ile başlardım..son karagümrük maçinda gördükki bu zaha ve teteyle filan olmuyor..oliveira da baya formsuz.,aktürkoğlu da tam bir karın ağrısı..bu dördünü oyunun gidişatına göre son 20dakika oyuna alırdım.bence ona bile deymezler.başladığım onbirle bitirirdim..belki mertens-kaan-demirbayı oliveira,berkan ve eyüple değiştirirdim son 15-20dakika ama formasyonu asla değiştirmezdim..hoca prag deplasmanında belki bunu deniycekti ama işte orda da ne köhn vardı ne de nelson..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0-0'a yatmaz Galatasaray, böyle bir oyunu yok.

      Sil
  4. Bu maç sezonun en kritik maçı olabilir. Puan kaybından çok doğranıp bir çok oyuncuyu kaybedeceğimiz maç olmasından çekiniyorum.Beşiktaş ve taraftarları haftalardır bu maçı bekliyor ve Fenerbahçe 'yi şampiyon yapmak istiyorlar.İnşallah böyle olmaz ve bizim için rahat ve iyi sonuçlu bir maç olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olası kötü bir mağlubiyet kırılma olabilir, buna ben de katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir