27 Mart 2024 Çarşamba

Bir adam geldi, söylediği her kelime ile tüm ipliğinizi pazara döktü


Bir adam geldi, söylediği her kelime ile tüm ipliğinizi pazara döktü. Hodri meydan dedi, haksızlığı "hak" olarak iddia edemeyeceğinizi gösterdi ve daima "iyilikten" bahsetti. Yabancı hakem diyordunuz, karşı değiliz dedi ve o yabancı hakemlerin son yıllarda tartışma yaratan tüm pozisyonlara bakması gerektiğini gösterdi. Federasyon içerisinde yapılanmışsınız, tüm hakem konuşmalarına ulaşıyor, kes biç yaparak, ABD kaynaklı bir X troll hesabından paylaşım yaptırıyorsunuz. Bu paylaşımı görünce yazdık, federasyon içerisindeki yapılanmanız ve troll sarmalınız deşifre oldu diye. Mumunuz 24 saat bile yanmadı.

O gün hakem konuşmalarında Galatasaray - Antalyaspor maçı vardı da, 2 gün önce oynanan ve skandal bir penaltıya şahit olduğumuz Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı yok muydu? Bunu söyledik, fazla bir şey değil. Tüm konuşmalar yayınlanmalı dedik ve yayınlandığında gördük ki verilen penaltıdan daha skandal olan bir görüntü var. Fenerbahçe'nin tescilli var hakemi Erkan Engin'in bu uygulamayı nasıl maniple ettiğine şahit olduk. "Şimdi izlediğimde el yok gibi, o an hissiyatım bu yöndeydi" diyor. Ofsaytımsı diyordunuz, hissiyatın sonuna "ımsı" eklemeyince mi gündem olmuyor? E ne oldu şimdi, buyurun bakalım.

Tartışılan Tete'nin pozisyonu da penaltının ağa babası bu arada. Orada da hakem eğitmeninin uyguladığı mobbing'e şahit oluyoruz. Kendi fikrini, hakemler üzerinde "baskı" unsuru olarak kullanıyor. Hakem ve var'ın başındaki zat-ı muhterem de verdikleri doğru kararın arkasında duramıyorlar. Fenerbahçe'li idareciler tüm hakem konuşmalarına diledikleri gibi ulaşabiliyor. Emin olun ki tüm konuşmaları haftalarca dinlediler ve ancak bunu bulabildiler. Buldukları görüntüde de doğru kararın yanlış olduğunu iddia etmekteler. Büyük resim ise yapılanmalarının deşifre olması oldu. Kalan 8 haftada ne yapacaksınız şimdi? 

Hakemler üzerinde baskı kurup, Galatasaray'ın lehine kolay düdük çaldırmamayı umuyorlardı. Bunu başaramayıp, deşifre oldular. Erden Timur'un söylediği 2 kelime, kurmuş olduğunuz tüm algıların yıkılmasına sebep. Bu yüzden kendisini istemeyip, üzerine oynuyorlar. Ali Koç, Erden Timur hakkında dosya hazırlatıyordu hani, ne oldu? Bir şey çıkmadı mı oradan? Florya falan diyordu Ali Koç, yıl oldu hala neler olduğunu öğrenmeyi bekliyoruz. Boş atıp, dolu tutmaya çalışıyorlar. Kurdukları algı ve kaos iklimi ile başarılı olmaya çalışıyorlar ama çalışmıyor işte. 10 yıldır şampiyon olamıyorsunuz, bu kafayla bir 10 yıl daha şampiyon olamazsınız. İyiliği herkes için öneririm.

Konuşan Fenerbahçeliler sessiz bir de. Nerede o tatlı su objektifleri? İşler kötü giderken objektifim ayağına yatan, işler hedef dahilinde yürürken de fanatizm kusan. Medyaları algı basıyordu, hadi konuşun. Gün olacak neredeyse, ortadan neden kayboldunuz? Bu kayıttan da günler önce bahsediliyordu, sanki öncesini dinlememişler gibi. Kasımpaşa maçındaki "hissiyatımsı" durumunun üzerini neden örtmeye çalıştınız? 24 saat geçmedi, mum söndü işte. Sıradaki kaos hamleniz nedir merakla beklemekteyim. Şekip Mosturoğlu'nun dediği gibi, gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. 

10 yorum:

  1. Ali Koç tuhaf işler yapıyor. Devletin ve kurumların buna engel olması gerek.Yolsa iş ciddi boyutlara gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu sene de şampiyon olamayacaklarını anladıkları için tüm tuşlara basıyor resmen Ali Koç. Farkında değil yaptıkları takım üzerinde stres yaratıyor ama bunu bile anlayacak kapasitesi yok. Bu ligde hakem hataları hep vardı, hep de olacak. Tüm dünyada olan bir şey ama amaç adalet değil ayrıcalık istemek olunca bu kadar net bir gerçeği bile göremiyorlar. Fenerbahçe camiasının oturtup düşünmesi lazım biz başarısız başkanlara yönetimlere neden bu kadar katlanıyoruz diye. 6 senedir yönetimdesin hiç bir başarın yok sadece bahanelerin var ama hâlâ kimse bu yönetim istifa etmelidir diyemiyor. Biz de böyle bir yönetim sezon sonunu görmezdi. Her söylediği her açıklaması kin ve nefret teşvik ediyor ve bununla artık yasal z adli şekilde mücadele edilmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm tuşlara basmayı geçti artık, klavye ile başka bir şey yapıyorlar :(

      Sil
  3. En kötüsü de ahlaksızların ahlak satması. Şekip Mosturoğlu dediğin adam 2011'de şikeden yakalanmadı mı ? Çarşaf çarşaf tapeler ortaya çıkmadı mı ? O tapelerin içeriği yerine elde edenlere bakıp bize kumpas kuruldu diyenler, söz konusu hakem toplantısı olunca sızdırana değil sızana bakın diyor bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorum ya, haksızlığı hak kabul etmiş bunlar .

      Sil
  4. Erkan Engin 1 aydır maç alamıyor ama düdüğünün astırılması yetmez hakkında direkt adli soruşturma açmaları lazım. Adam tek başına kaç puan kazandırdı FB'ye. Alanya'da çektiği ofsayt çizgisinde bile Tadic önde gözüktüğü halde golü veren hakemdi kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Dava açılmalı, her türlü para alışverişi incelenmeli..

      Sil
  5. Ali Koç'un derhal bu işlerden elini eteğini çektirmeleri lazım. yoksa insanları birbirine düşürecek. Bu kadar adice bir dönem yaşadık mı bilmiyorum. 2011 yılında şike rezilliğinin ardından bir de ülkeyi şiddet sarmalına sokup insanların ölmesine ve zarar görmesine sebep olacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri 2 takım üzerinden plan mı yapıyor demiş şimdi de. Oysa her kötülüğü o körükledi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir