27 Mart 2024 Çarşamba

Hazırlık maçları deneme yapmak içindir de, 6-1'lik skor da hava kaçırır


Hazırlık maçları deneme yapmak içindir de, 6-1'lik skor da hava kaçırır. Yakalanan müthiş hava bir anda sarsıldı. Montella'dan yana şüphem yok, elemeleri başarıyla bitirdi, Almanya karşısında müthiş bir hava oluşturdu. Belli bir hücum felsefesi var, öndeki yetenekli ayaklarla ortaya harika bir organizasyon çıkıyor. Avusturya karşısında dahi ilk yarıda bunu gösterdik. Bazı bile bile ladesler var, bu hamlelere "deneme" diyemiyorum.

Uğurcan Çakır bitmiş halde, yediğin 4 gol ona yazıyor. Merih Demiral bu seviyede değil artık, o Türk duvarı günleri geride kalmış. Merih Demiral / Kaan Ayhan tandemini çözemedim mesela. Sol bekte Cenk Özkaçar deneniyor. Stoper hali ne ki, sol bekte ne bekleniyor? Salih Özcan da kötü durumda, tanıyamadım bile. Avusturya, ön alanda müthiş baskı yaptı ve sana ısrarla hata yaptırdı. Sen de bu yapıda ısrarla geriden kısa pasla çıkmaya çalıştın.

Elinde Hakan Çalhanoğlu varken, geriden kısa pasla çıkmak zorundasın. Lakin bu savunma yapısı ile bunu başaramasın. Ozan Kabak / Abdülkerim Bardakcı tandemin olmazsa olmaz. Sol beke Ferdi Kadıoğlu, bunları arıyorsun. Orta sahan da yumuşak kaldı. İsmail Yüksek orada bir tempo unsuru. Okay Yokuşlu da bu yapıda düşünülebilirmiş ama uzun zamandır kadroya çağrılmıyor. Stoper rotasyonuna dönersen, elinde tonla isim var. Ahmetcan Kaplan, Emin Bayram, Serdar Saatçı gibi gençler bekliyor.

Barış Alper Yılmaz da bu takım için forvet, kanat ve sağ bek için olmazsa olmaz. 3 tane Barış Alper Yılmaz gerekiyor ama 1 tane var. 1 mevkide oynayacak, oynamadığı noktada ise onu arayacaksın. Verilmeyen golünde müthiş bir bitiriş, hem de sol ayağıyla. Usta işi gol vuruşu işte. Gaziantep FK maçında da benzer bir golü atmıştı. Kenan Yıldız'ı sahte 9 olarak beğendim, Montella da sahte 9 işini en iyi uygulayan teknik direktörlerden biri.

Barış Alper Yılmaz'ın sağ bek ya da sol kanada geçtiği, Kenan Yıldız'ın forvet, Arda Güler'in sağ kanat, Orkun Kökçü'nün de forvetin arkasına kaydığı bir hücum düzeni bekliyorum. Hareketli, yetenekli ve birlikte hücum organizasyonunu güçlü kılabilecek isimler. Ön alan presinde de, alan bulduklarında da etkili futbolcular. Şampiyonada da o alanı bol bol bulacaksın. Net 9'un olmaması noksan gibi görünse de, sahte 9 işini kurtaracağımız çok isim var.

Avusturya maçının ölçü olmayacağını düşünüyorum. İdeal yapı bu değil ve Hırvatistan / Almanya gibi takımlar karşısında oynadığımız oyun ortada. Montella bu anlamda kendisini fazlasıyla kanıtladı. Şampiyonaya giderken de şu 11'de yer alan bazı isimlerle yola devam etmeyiz diye düşünüyorum. Hocanın deneme yapmasına bir şey diyemiyorum. Tek takıldığım nokta bazı bile bile ladeslerdi. 6-1 biraz hava kaçıran bir sonuç olsa da, telafisi olur.

4 yorum:

  1. İdeal kadro ile bu kadar oynanmamalı. Cenk, Samet, Merih, Uğurcan gibi oyuncuların milli takımda işi nedir anlamadım.
    defans hattı Ferdi - Abdülkerim - Ozan - Mert şeklinde olmalı.
    Orta saha İsmail - Hakan Ç. kesin olmalı. gerisini bilmem. Orkun veya Salih de eklenebilir
    Forvet'de elimiz bol ama Barış, Kenan kesin olmalı. Ben olsam Arda ve Semih'i de ekler bu 4'lü ile bir yapı kurardım. İrfan, CEngiz gibi oyuncular da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bekte Barış Alper de olabilir, eldeki en iyisi o. Kanatta da, forvette de ihtiyaç var gerçi :)

      Sil
  2. (Emre)
    Biraz kadro tercihlerinde daha adaletli davranirsa Montella ile basari mumkun. Yoksa bizim medya ,kulupler, taraftarlar adami yemek icin pusuda bekliyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir