26 Mart 2024 Salı

Boey'in satışı bizler adına büyük bir kırılmaydı


Nelsson için Napoli iddiası var ve 25 milyon avro'luk serbest kalma bedelini ödeyebilecekleri yazılmış. Bu maddenin varlığını unutmuşum. 25 milyon avro'luk çıkış maddesi vardı ama o kadar kötü satışlar yapıyorduk ki, 17 - 18 milyon avro'ları ancak bulabiliriz diyordum. Nelsson'un da oyuncu özelliği itibarıyla belli başlı noksanları var. Şunu itiraf edeyim, o noksanlar bugün için çok fazla gözüme çarpmıyor. Formayı geri aldığı andan itibaren kusursuz performansı.

Benim ideal 2'lim Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı. 2'sinin de oyun kurma ve top taşıyabilme özelliği var. Nelsson ise elimizdeki en iyi savunmacı. İşin savunma tarafına bakacaksak, Nelsson'u ilk sıraya yazmalı. O savunmacı özellikleriyle de Ocak ayından itibaren takımını ayakta tutmakta. Önce Davinson Sanchez, sonrasında Abdülkerim Bardakcı sakatlandı. Yer yer Berkan Kutlu ile de tandemi oluşturdu ama performansı asla sallanmadı. Sağ / sol stoper oynaması da fark etmiyor artık.

Boey'in satışı bizler adına büyük bir kırılmaydı. Satış yapabileceğimizi gösterdiğimiz gibi, futbolcu satış tavanımızı da yukarı çekmiş olduk. Dolayısıyla da Nelsson için bu çıkış bedelinin ödenme ihtimali artık bana imkansız gelmemekte. Serie A tarafında yoğun ilgi var, bu transfer gerçekleşebilir. Nelsson'un bu yönde isteği yaz günlerinde de vardı. Sezonun ilk günlerinde kötü performans gösterirken, bu mental kırılmanın mutlaka payı oldu.

Büyük profesyonel tabi. Yedeğe de düşmüş olmasına rağmen yılmadı, çalıştı ve formayı aldıktan sonra da bırakmadı. Sezon sonuna kadar da bırakacağını düşünmüyorum. Piyasasını yeniden parlattı. Onun için de Euro 2024 fırsat. Danimarka'da genelde kenarda düşünülüyor ama belli olmaz bu işler. Fırsat gelirse orada da en iyisini yapar. Çıkış bedeli de ödenir diye düşünüyorum. Nelsson ayrılığı sonrası olası stoper rotasyonu üzerine daha önce yazmıştım.

Takımda kalacaksa da mutlaka sözleşmesi uzatılmalı. Son 2 sezonu olacak çünkü. Yaz dönemi gitti gitti. Ocak'a kalırsa, Bayern Münih'in ateşle sağ bek aradığı gibi stoper arayan bir takım ortaya çıkmalı. Nelsson için bu yaz kader belirlenir. Ya kalacak, ya gidecek. Kalırsa da sözleşmesini uzatıp, geleceğini teminat altına almalıyız. İç transferde hareketliyiz, birçok isimle anlaştık. Nelsson ile alakalı hareket olmaması da transfer durumunu özetliyor.

5 yorum:

  1. Nelsson İtalya ligi için ideal stoper. Yaz döneminde gitmesi muhtemel. Gitmesi durumunda Emin ile yerini doldurmalıyız. Emin'in ileride büyük transfer yapacak tarzda bir stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Elinde değerli bir genç var, önünü açmalısın..

      Sil
  2. Nelson artık 26 yaşında transferi için en ideal dönem muhtemelen gidecek rakama çok takılmıyorum önemli olan oyuncu yetiştirip satabilen bir kulüp olup sistemi oturtmak gelebilecek yeni oyunculara iyi referans olmak yeri dolar ama emin bayram içinde geçerli bu yazın talipleri mutlaka olacaktır giderse şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelson iyi bir profesyonel, adam geçen sezon gitmek istedi, satmadılar yetmedi üzerine davinson u transfer ettiler bir anda yedeğe çektiler moralini bozdular ama ona rağmen çıkıp topunu oynadı. Böyle karaktersiz işleri çok yapar oldu kulüp son zamanlarda. Linnes e de böyle yapılıp son anda kadro dışı bırakılmıştı, dubois e de aynısı yapıldı son anda git denildi. Nelson a da aynı oyunu oynadı teknik kadro. Ayıp, emek verenin emeğine saygı duyulması gerekiyor. Ziyech ndombele gibi karakter yoksunu adamlara böyle davranacak cesareti olmayanlar böyle profesyonel oyunculara bunları yapmayı hak görüyorlar. Futbol her şeydir evet ama ahlâk daha da fazlasıdır. Bunlar böyle devam ederse kimse gelmek istemez.

      Sil
    2. Gitmek istedi ama sözleşmesi var sonuçta. Futbolcu kadar, kulübün de çıkarları mühim. Ön eleme oynuyorsun, elinde ideal tandemin var. Nelsson gitse, o süreçte uyum falan derken sorun olacaktı. Kumar yani.. Niye gönderilmedi demem. Kulüp haksız değildi.

      Bu yaz önü açık, transfer olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir