21 Mart 2024 Perşembe

Boey'in Bayern Münih günleri iyi başlamadı


Ocak transferinin son günlerinde "acil ihtiyaç" ortaya çıktığı an, olmadık bedelleri gözden çıkarmak zorundasınız. Boey konusunda "kafamda şu kadar bedel var" derken söylediklerim de bence doğruydu. 20 milyon avro civarı bir rakam beklerken, 30 milyon avro kazandık ve bunda da Ocak transferinin son günlerinde olmamızın katkısı var. Erden Timur da müthiş bir pazarlık yürüttü. Boey'den gelen para ile transfer yapmaya kalksak, biz de ihtiyaç duyduğumuz bazı mevkiler adına olmadık ücretleri gözden çıkarabilirdik.

Diagne transferini düşünün, o da aynı mantıktı. Acil forvet ihtiyacımız vardı, son güne kaldık ve Diagne için olmadık bir bonservis ödedik. Bu sefer kazanan tarafta olmamız önemli. Piyasayı iyi yoklayıp, akıllıca hareket ettik ve rekor bonservis ücreti kazandık. Boey'in de yaz itibarıyla sözleşmesinin son yılına gireceğini düşünürsek, en doğru zamanda bu satış gerçekleşti. Yaza kalsa bu bedel azalacaktı. Hatta bu sakatlık dönemleri Galatasaray'da devam etse değeri daha da azalacaktı. Yaşadığı sakatlıklar bence sezon içindeki tempoyla alakalı.

Bayern Münih'e gidince farklı idmanlar, tesisler gibi konular sakatlığında ana etmen değil. Galatasaray'daki son haftalarında da sakatlık süreci sıklaşmıştı. Transfer olmak istiyor diye düşünsek de, sakatlıklar doğruydu. Yüksek tempoyla oynadık, bazı futbolcuları rotasyon altına alamadık. Boey'in alternatifi yoktu mesela, her maç sahadaydı. Şampiyonlar Ligi'nde de çok yüksek tempoya ulaştı. Vücut bir yerde alarm verdi, tempoyu şu aşamada kaldıramadı. Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez gibi isimlerin yaşadığı sıkıntılar da bundandı.

Boey'in Bayern Münih günleri iyi başlamadı. Acil ihtiyaçtı ama bizim Aurier misali henüz katkı alamadılar. 2 maç kullanıldı, birinde 3'lü savunmanın sol kanat bekiydi. Sonra sakatlandı, geri döndü ve yedekler arasında yer aldı ama yeniden sakatlandı. 6 hafta sonra dönecek deniliyor. Bu da sezonu kapattı demek. Euro 2024 adına ihtimal olabilir miyim derken, böyle bir şansı da olmayacak. Yaz dönemi onun şansı. Yeni bir teknik direktör gelecek ve kendisini göstermeye çalışacak. Sağ bekte de Bayern Münih'in sakatları döndü derken, rotasyon trafiği yoğun. İşi kolay değil.

Boey'in Bayern Münih'te iyi performans göstermesi Galatasaray için önemli. Şampiyonlar Ligi vitrini ile bu satış gerçekleşti. Orada yer alıp, nice futbolcuları parlatmaya devam edeceğiz. Dev takımların alıcı olup, büyük paralar harcamayı göze alması da, Boey gibi isimlerin gittiği takımlarda iyi ve istikrarlı performans göstermesinden geçiyor. Marcao'da olmadı, Boey de iyi başlamadı. Boey'in toparlanma şansı var, henüz yaşı çok genç. Bu son sakatlığı iyi olmadı. Maalesef sezonun yorgunluğunu yaşamakta.

8 yorum:

  1. Münih kondisyonerlerinde bi aptallık var. Tüm takım kırılıyor sakatlıklardan. Takımın %70 i aynı sakatlığı yaşıyorsa, sürekli nüksediyorsa burada teknik bir problem ararım. Bence Boey ile ilgili bir sorun yok. Buradayken de sakatlandığına şahsen ben inanmıyordum. Transfer süreci dolayısıyla oynamadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih bu sezon sakatlıklardan kırıldı cidden. Boey da bunun üzerine transfer edilen bir isim hatta.

      Sil
    2. Aynı noktadayız. Adamlarda iyileşen de 1 hafta oynuyor oynamıyor. Son olarak Nouer de milli takım kampında sakat olduğu saptanmış. Hep adele ve kas sakatlıkları tesadüf olamaz. Adamlardaki sakat oyunculardan 11 çıkıyor şaka gibi.

      Sil
    3. Galatasaray'da gayet iyi ilerliyordu ve temposu da yüksekti. Bayern Münih tarafında ciddi bir sorun var.

      Sil
  2. seneye kiralayalım boeyi fener harekete geçmeden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern, kiralamaz şu aşamada. Kullanacaklar elbette.

      Sil
    2. Öyle küçük paraya gitmedi ki kiralamak istesinler. Gelecek olan hocaya bağlı biraz da ama Alonso falan gelirse Boey star olur oralarda. Tam istediği çalışkan kanat bek.

      Sil
    3. Niye kiralasınlar zaten. Ülke basınının şovları :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir